لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۹

واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان در استان فارس ده‌ها کشته و زخمی بر جای گذاشت


اتوبوس در محور داراب - بندرعباس- قبل از روستای قلعه بیابان واژگون شده است.
اتوبوس در محور داراب - بندرعباس- قبل از روستای قلعه بیابان واژگون شده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، براثر واژگونی یک اتوبوس حامل دختران دانش‌آموز راهنمایی و دبیرستانی در شهرستان داراب فارس «۴۴ نفر» کشته و زخمی شده‌اند.

رسانه‌های ایران شمار کشته‌شدگان این حادثه را «۹» نفر اعلام کرده و نوشته‌اند که ۷ دانش آموز دختر، یک راننده و سرپرست دانش‌آموزان در این حادثه جان باخته‌اند.

این دانش‌آموزان ساکن شهرستان‌های رودان و میناب در استان هرمزگان بودند که قصد داشتند در اردوی «ملی فرزانگان» در شیراز شرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راه راهور ناجا در این باره گفت که «اتوبوس به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده به پایه پل برخورد کرده است».

وی افزود: «همچنین راننده متوفی این حادثه حدود یک ساعت و نیم رانندگی خود را با اتوبوس آغاز کرده بود ولی به نظر می‌رسد پیش از حادثه استراحت لازم را نداشته است.»

براساس گزارش‌ها، ساعت چهار صبح روز جمعه، ۱۰ شهریور، اتوبوس حامل این گروه از دانش‌آموزان در نزدیکی بخش جنت در شهرستان داراب در استان فارس واژگون شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نادر رحمانی، رئیس مرکز اطلاعات پلیس راهور نیروی انتظامی نیز اعلام کرد که این اتوبوس ۴۵ مسافر داشته و ۲۲ دانش‌آموز دیگر به صورت سرپایی درمان شدند.

در همین حال محمدرضا عالی‌منش، رئیس مرکز مدیریت و فوریت‌های پزشکی فارس، گفت که حال چهار نفر از این دانش‌آموزان «وخیم» است.

حسن نوری، معاون سازمان اورژانس کشور، نیز در گفت‌وگو با ایسنا، دربارهٔ آخرین وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان در داراب اظهار کرد: «متأسفانه دو نفر از مصدومان منتقل شده به بیمارستان داراب دچار قطع عضو شدند و همچنین براساس آخرین گزارش‌ها دو نفر دیگر از دانش‌آموزان مصدوم نیز دچار قطع نخاع شدند.»

به گفته وی، در حال حاضر پنج نفر دیگر از مصدومان در اتاق عمل تحت عمل جراحی هستند.

در پی این حادثه، محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، در پیامی توئیتری از سفر خود به داراب خبر داد.

محل واژگونی اتوبوس در محور داراب - بندرعباس:

اظهارات عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس

فاطمه سعیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا دربارهٔ سانحه رخ داده برای دانش آموزان هرمزگانی در داراب گفت: «مسئله اول این است که اصلاً چرا به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که اتوبوس حامل دانش‌آموزان نیمه شب در جاده باشد؟ فاصله دو استان هرمزگان و فارس به شکلی است که با ذره‌ای تدبیر می‌توانستند دانش‌آموزان را در طول روز که خطر وقوع حادثه کمتر است راهی مقصد کنند.»

وی افزود: «اگر وزارت آموزش و پرورش از صدور یک آیین‌نامه لازم‌الاجرا در این خصوص ناتوان است نمایندگان مجلس آماده‌اند این موضوع را پیگیری کنند. باید سفر شبانه جاده‌ای در اردوهای دانش‌آموزی تعطیل شود. اگر نمی‌توانند طوری برنامه‌ریزی کنند که دانش‌آموزان نیمه شب در جاده‌ها نباشند صراحتاً بگویند تا فکر دیگری شود.»

وی همچنین گفت: «دقایقی پیش با وزیر آموزش و پرورش نیز به صورت تلفنی صحبت کردم و خواستم یک بار برای همیشه آیین‌نامه دقیق و جامع اردوهای دانش آموزشی تدوین شود و هرگونه تخلف با مجازات جدی روبرو شود. نمی‌شود که هرسال شاهد چنین حوادثی باشیم و همه چیز را به گردن جاده و خودرو بیاندازیم.»

در سال‌های گذشته ده‌ها نفر از دانش‌آموزانی که در اردوهای مدارس شرکت می‌کردند در سوانح رانندگی کشته شده‌اند.

از جمله سال ۹۱ در سانحه برای یک اتوبوس که عازم اردوی مناطق جنگی هشت‌ساله ایران و عراق موسوم به «راهیان نور» بود، ۲۶ دانش‌آموز دختر ساکن استان چهار محال و بختیاری جان باختند.

سال گذشته نیز یک اتوبوس حامل دانش‌آموزان استان چهارمحال و بختیاری در مسیر برگشت از مشهد واژگون شد و دو دانش‌آموز جان خود را از دست دادند.

ایران یکی از نقاط حادثه‌خیز جهان از نظر رانندگی است. بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی ایران منتشر کرده‌است، در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگ‌ومیر را در جاده‌ها دارد.

در سال‌های اخیر سالانه حدود ۱۷ هزار نفر در سوانح جاده‌‌ای کشته شده و حدود ۳۰۰ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. مقامات نیروی انتظامی اعلام می‌کنند که تعداد افراد کشته شده در سوانح رانندگی در دهه ۸۰ سالانه حدود ۲۷ هزار نفر بوده و این آمار در سال‌های اخیر کاهش یافته‌است.

مسعود حبیبی، رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ایران، پیش از این گفته بود که در اثر تصادفات جاده‌ای روزانه صد نفر به تعداد معلولان در سراسر کشور اضافه می‌شود.

در همین حال حسن هاشمی، وزیر بهداشت، روز جمعه ۱۱ فروردین، گفته بود که آمار کشته‌شدگان سوانح ترافیکی در ایران «از آمار کل کشته‌شدگان ناشی از جنگ در منطقه بالاتر است».

براساس اعلام سندیکای بیمه‌گران ایران، در مدت ۲۱ روز سفرهای نوروز امسال، ۸۷۴ نفر کشته شدند و تنها پرداخت دیه کشته‌شدگان ۱۸۳ میلیارد تومان برای شرکت‌های بیمه هزینه داشته است.

گفت‌وگو با یکی از مجروحان حادثه واژگونی اتوبوس در شهرستان داراب
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

XS
SM
MD
LG