معتبرترین جایزه فناوری تجهیزات عکاسی در جهان تیپا نام دارد. امسال هم این گروه در بخشهای مختلف بهترین محصولات جهان عکاسی را معرفی کرده است.
از نظر تیپا بهترین دوربین دی اس ال آر برای کسانی که میخواهند عکاسی حرفهای را آغاز کنند نیکون ۵۶۰۰ است. این دوربین برای دانشجویان هنر یا روزنامه نگاران میتواند گزینه مناسبی باشد. این دوربین سنسور apsc دارد که فول فریم نیست ولی برای شروع عکاسی مناسب است و از نظر اینرو میتواند بازه ۱۰۰ تا ۲۵ هزار ۶۰۰ را پوشش دهد. قیمت مناسب، سنسور با کیفیت و رنج لنزهای نیکون برای این دوربین سبب شده این محصول در سال جاری به عنوان بهترین گزینه انتخاب شود. البته ضعف دوربین آنجاست که در زمینه فیلمبرداری چندان قوی نیست و تنها میتواند اندازه فول اچ دی را در ۶۰ فریم در ثانیه پوشش دهد.
در بخش دوربینهای فول فریم دی اس ال آر، کنون «فایو دی مارک چهار» به عنوان دوربین سال انتخاب شده است.
این دوربین برای کار فیلم سازی و عکاسی حرفه ای مناسب است و در زمینههای مختلفی از جمله خبری، تبلیغاتی، صنعتی و هنری میتوان از آن استفاده کرد.
البته برخی تحلیل گران معتقد هستند این دوربین در برابر دوربین بدون آینه سری جدید سونی آلفا ۷ مارک دو حرف چندانی برای گفتن ندارد چرا که هم سنگینتر است و هم تجهیزات گرانتری دارد. با این وجود بسیاری همچنان دید اپتیکال را به دید دیجیتال ترجیح میدهند.
این دوربین ۳۰ مگا پیکسلی از ایزو ۵۰ تا ۱۰۲ هزار را پوشش میدهد و در زمینه فیلم برداری قابلیت فیلم بردای فور کی با قابلیت بیت ریت مناسب را دارد بگونه ای که میتواند در زمینه ساخت فیلمهای سینمایی و مستند از آن استفاده کرد البته همچنان ضعف بزرگ این دوربین برای فیلمبرداری داغ شدن دوربین و گیج زدن فوکوس است.
در زمینه دوربینهای حرفهای فول فریم بهترین دوربین سونی آلفا ۹۹ مارک دو شناخته شده است. این دوربین سونی ۴۲ مگا پیکسلی دارای دقت سنسور بالایی در نور کم است و ۳۹۹ نقطه فوکس دارد. دقت مناسب و کیفیت بالا در فیلم برداری فور کی از دیگر خصوصیات این دوربین سونی است. سونی در این بخش مدتی است توانسته دو شرکت نیکون و کنون را با چالش جدی روبهرو کند.
اما در بخش «مدیوم فرمت» که اندازه سنسور بسیار بزرگتر از فولفریم است و میتوان با دقت بسیار زیادی تصاویر را ثبت کرد دوربین فوجی فیلم مدل جی اف ایکس ۵۰ اس بهترین محصول سال شده است. این دوربین ۵۱ مگا پیکسلی دقت سنسور فوقالعاده بالا و قیمت مناسبی نسبت به رقبا دارد.
در بخش دوربینهای عکاسی بدون آینه برای افرادی که تازه عکاسی را آغاز کردهاند فوجی فیلم ام ایکس تی ۲۰ بهترین دوربین شناخته شده است. این دوربین ۲۴ مگا پیکسلی با سنسور apsc بسیار سبک است و دقت سنسور مناسبی دارد. توانایی شناسای تاریکی و روشنایی در رنج بالا و توانای فیلم برداری فور کی با کیفیت قابل قبول از دیگر خصوصیات این دوربین ارزان قیمت و سبک است.
بهترین دوربین بدون آینه حرفه ای هم المپیوس «او ام دی ای ام ۱ مارک ۲» است.
این دوربین با اینکه اندازه سنسورش نصف فول فریم است با این وجود دقت بالایی دارد و بسیار سبک وزن است. البته کاهش عمق میدان یکی از مشکلات این دوربین نسبت به دوربینهای فول فریم است. این دوربین بدون آینه ۲۰ مگا پیکسلی توانایی شناسایی ۱۲۱ نقطه را در زمان فوکوس گیری دارد. سرعت فوکوس گیری بالا و لرزشگیر سنسور از مزایای این دوربین است.
در بخش دوربینهای عکاسی که قابلیت فیلمبرداری را دارند بهترین دوربین جی اچ فایو پاناسونیک شناخته شده است. کیفیت فیلمبرداری در این دوربین عکاسی با برخی از دوربینهای سینمایی برابری میکند با این وجود قیمت کمی دارد و این عامل میتوانند این محصول را به وسیلهای مناسب برای فیلمسازان مستقل تبدیل کند. در زمینه عکاسی هم با وجود اینکه سنسور این دوربین از نوع ماکرو سه چهارم است و نصف سنسور دوربینهای فول فریم مساحت دارد اما کیفیت تصاویر بسیار مناسب برآورد شده است. البته ضعف این دوربین در نورهای کم مشخص میشود و بالای ایزو ۶۴۰۰ تصاویر کیفیت خود را بهطور فزایندهای از دست میدهند. عمق میدان کم و سایز سنسور کوچک از نقاط ضعف این دوربین است با این وجود دوام بالا، قیمت پایین و عملکرد عالی در زمینه فیلمبرداری سبب شده این دوربین بهترین محصول در بخش فیلمبرداری شود.
در بخش دوربینهای کامپکت هم بهترین دوربین مدل آر ایکس ۱۰۰ سونی است این دوربین ۲۰ مگا پیکسلی دقت سنسور مناسبی دارد و توانایی ثبت تصاویر فور کی رادر بخش فیلمبرداری دارد.