چینیها در پروژهای بلندپروازانه قصد دارند در رقابت با آمریکا، اروپا و روسیه، مریخنورد خود را به سمت این سیاره ارسال کنند.
هوشینگ نام کاوشگر چینیها برای رسیدن به مریخ است. این وسیله دارای سه بخش مدارپیما، سطحنشین و مریخنورد است.
هوشینگ دارای چندین دوربین، رادارهای تصویربرداری زیرسطحی، تحلیلگر ذرات، مغناطیسسنج و آشکارساز میدان مغناطیسی است.
چینیها قصد دارند با این کاوشگر به بررسی سطح مریخ و احتمال وجود آب بپردازند.
این کاوشگر قرار است توسط راکت لانگمارچ پنج از پایگاه فضایی ونچنگ راهی فضا شود. این کار مقدمه ای برای پروژه بعدی و جاهطلبانیه این کشور برای ارسال انسان به مریخ است.
گفتنی است ایلان ماسک پروژه بلندپروازانهای در ذهن دارد و می خواهد تا سال ۲۰۵۰ شهرکی را در مریخ ایجاد کند. آنها به این منظور ابتدا باید به آلیاژ مناسبی برای ساخت فضاپیما دست پیدا کنند.
از طرفی مهندسان اسپیس ایکس میخواهند بدنه فضاپیما را مانند آینه طراحی کنند تا با بازتابش گرما، سبب خنک سازی بدنه فضاپیما شوند. این مهندسان قصد دارند از آلیاژ خاصی از فولاد در ساخت بدنه این فضاپیماها استفاده کنند.
کرونا همچنان به خطوط هوایی ضربه میزند
کرونا سبب شده است تا خط هوایی امارات که از بزرگترین خطوط هوایی جهان بهشمار میرود تمام پروازهای تجاری خود را تعلیق کند.
این بیماری زیان هشت میلیارد دلاری را به ایرلاینهای آمریکای لاتین هم وارد کرده است. همین اتفاق برای بیشتر هواپیماهای خطوط هوایی آلمان افتاده است و هواپیماهای مسافربری در این کشور زمین گیر شدهاند.
شرکت کتی پاسفیک که از اصلیترین و موفق ترین خطوط هوایی آسیا است هم بیشتر پروازهای مسافری خود را متوقف کرده است.
خطوط هوایی کانادا نیز هزاران نفر را از کار اخراج کردهاند. ایرکانادا پس از بحران کرونا در یکی از بدترین شرایط تاریخی خود قرار گرفته است.
ترکیش ایرلاین هم بسیاری از پروازهای مسافری خود را متوقف کرده است.
اکثر شرکتهای هوایی جهان در حال حاضر تنها از طریق پروازهای باری خود درآمد دارند و بیشتر ناوگان مسافری خود را زمینگیر کردهاند.
بازگشت ایرباس ۳۳۰ ایران ایر به اروپا
مدتی بود که شرکت ایران ایر اجازه پرواز با جدیدترین هواپیمای ناوگان هوایی خود، یعنی مدل ایرباس ۳۳۰ را به اروپا نداشت.
ایرباس ۳۳۰ مدرنترین هواپیماهای ایران و مهمترین میوه برجام برای خطوط هوایی ایران بشمار میرود.
دو فروند ایرباس ۳۳۰ ایران ایر به دلیل مشکلات نرم افزاری مدتی اجازه پرواز برفراز اروپا را از دست داده بودند.
این دو هواپیما هم اکنون دوباره اجازه پرواز به اروپا را کسب کردهاند. این هواپیماها تنها با یکبار سوختگیری میتوانند مسیر رفت و برگشت بین ایران و کشورهای اروپایی را بپیمایند.
ایرباس ۳۳۰ قادر به حمل ۳۰۰ مسافر در دو کلاس پروازی است. این مدل از نظر برد پروازی ۱۱ هزار کیلومتر برد دارد.
ایران ایر از این مدل ۳۸ فروند سفارشگذاری کرده بود که تنها موفق به دریافت دو فروند شد و پس از خروج آمریکا از برجام ایرباس قراردادش با ایران ایر را لغو کرد.
هواپیماهای روسها آماده پرواز تجاری
روسهای امید دارند با هواپیما ام سی ۲۱ سری ۳۰۰ بتوانند با ایرباس ۳۲۰ وارد رقابت شوند. چهارمین فروند از این مدل که در حال انجام تستهای پروازی است توانسته گواهینامه صلاحیت پرواز خود را بدست آورد.
این هواپیما از موتور آمریکایی PW1400G استفاده میکند .نسخه قبلی مجهز به موتور روسی PD-۱۴ بود و حالا هر دو موتور با موفقیت توانستهاند تستهای پروازی خود را روی این هواپیما انجام دهند.
این هواپیما ۱۶۵ تا ۲۱۰ مسافر را پوشش میدهد. با این سیاست، روسها سعی دارند بتوانند در بازار هواپیماهای تکراهرو که پرتقاضاترین بخش هواپیماهای مسافربری در جهان است، نفوذ کنند. این هواپیما میتواند بـُرد پروازی شش هزار و ۴۰۰ کیلومتر را پوشش دهد.
روسها امید دارند بتوانند با این هواپیما و با توجه به قیمت ارزانتر آن، دل شرکتهای ارزان قیمت هوایی جهان را بهدست آورند.
البته تجربه تلخ سوخو سوپر جت ۱۰۰ و ایرادهای مختلف این مدل که سبب شد خطوط هوایی ارزان قیمت زیادی آن را کنار بگذارند روی این امید روسها سایه افکنده است.