لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۵

ادامه جنگ تجاری؛ «چاقو بر گلوی چین»


یک مقام دولت چین می‌گوید در حالی که ایالات متحده با وضع تعرفه‌های جدید بر کالاهای چینی، روی گلوی چین «چاقو» گذاشته است، پکن و واشینگتن نمی‌توانند با یکدیگر گفت‌و‌گویی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این موضوع را وانگ شوون، معاون وزیر بازرگانی چین که هیئت مذاکره‌کننده چینی در آمریکا در جریان گفت‌و‌گوهای بی‌نتیجه میان دو کشور در ماه اوت را رهبری می‌کرد، بیان کرده است.

ا‍ظهارات وی پس از آن بیان می‌شود که نهادهای دولتی چین با انتشار گزارشی، دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا را به «قلدری» علیه دیگر کشورها و اختلال در اقتصاد جهانی متهم کرد.

دولت ترامپ از نیمه‌شب دوشنبه (۲۴ سپتامبر) بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی، تعرفه ۱۰ درصدی اعمال کرده است.

چین نیز در واکنشی فوری، مالیات‌های پنج تا ۱۰ درصدی بر ۶۰ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی از جمله گوشت، مواد شیمیایی، پوشاک و قطعات خودرو وضع کرده است.

تنش میان دو کشور پس از شکایت متعدد شرکت‌های خارجی به ویژه در آمریکا از چین به‌دلیل «سرقت فناوری» و یا فشار به شرکت‌ها برای انتقال فناوری بالا گرفته است.

مقام‌های آمریکایی با سیاست‌های دولت‌محور چین در زمینه فناوری مخالف هستند و آن را با مغایر با قوانین رقابت در بازار آزاد می‌دانند.

معاون وزیر بازرگانی چین اعلام کرده که پکن برای گفت‌و‌گو آماده است، اما پیشرفت گفت‌و‌گوها به آمریکا بستگی دارد.

وانگ شوون گفته است: «حالا که آمریکا چنین تدابیر محدودکننده‌ تمام‌عیاری وضع کرده و چاقویی روی گردن ما گذاشته است، چگونه می‌توان مذاکرات را ادامه داد. این گفت‌و‌گوها برابر نیست.»

تنش میان دو قدرت اقتصادی بزرگ جهانی در حالی رو به افزایش است که پیش‌بینی می‌شود این اختلاف موجب کاهش نیم درصدی رشد اقتصادی جهان تا سال ۲۰۲۰ شود.

شرکت‌های آمریکایی نیز گزارش کرده‌اند که چینی‌ها با افزایش بازرسی‌های فضای کار و کند کردن روند شفافیت گمرگی، فشارها بر آنها را افزایش داده‌اند.

گزارش منتشرشده از سوی دولت چین در روز سه‌شنبه، تلاش کرده پکن را با وجود انتقادهای شرکت‌های آمریکایی، اروپایی و سایر شرکای تجاری از سیاست‌های صنعتی و تجاری چین، حامی بازار آزاد معرفی کند.

در این گزارش آمده که چین از نظام تجاری چندجانبه در جهان حمایت می‌کند و ترامپ متهم شده که «احترام متقابل» ضروری در روابط بین‌الملل را نادیده می‌گیرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در این گزارش هیچ نشانه‌ای از تمایل دولت چین به سازش با آمریکا مشاهده نمی‌شود و بازرگانانی که با برنامه‌ریزان اقتصادی چین ملاقات کرده‌اند، از عدم تمایل این کشور به تغییر سیاست‌های خود در زمینه فناوری خبر می‌دهند.

منابع: آسوشیتدپرس و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
XS
SM
MD
LG