سخنگوی وزارت خارجه چین به گزارش پنتاگون مبنی بر اینکه پکن تا سال ۲۰۳۰ احتمالا بیش از هزار کلاهک هستهای خواهد داشت واکنش نشان داد و تاکید کرد که این کشور هیچ قصدی برای شرکت در یک مسابقه تسلیحاتی ندارد.
مائو نینگ روز جمعه ۲۸ مهر در یک نشست مطبوعاتی همچنین مدعی شد که گزارش پنتاگون «مملو از تعصب و تحریف حقایق بوده و مانند موارد پیشین حقایق را نادیده گرفته است.»
او در پاسخ به پرسشی در خصوص گزارش پنتاگون گفت: «در درجه نخست، گزارش ایالات متحده، مانند گزارشهای مشابه پیش از این، واقعیتها را نادیده میگیرد، پر از تعصب است و تئوریهای مرتبط با تهدید چین را منتشر میکند.»
پنتاگون روز پنجشنبه در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود که چین بیش از ۵۰۰ کلاهک هستهای عملیاتی در زرادخانه خود دارد و احتمالا تا سال ۲۰۳۰ این تعداد را به بیش از هزار مورد خواهد رساند. این گزارش همچنین افزوده که نیروی دریایی چین تعداد کشتیها و زیردریاییهای خود را افزایش داده و از ۳۴۰ مورد در سال گذشته به ۳۷۰ رسانده است.
با ادامه جنگ اوکراین و تهدیدهایی که از سوی برخی از مقامهای روسیه در خصوص استفاده احتمالی از سلاح هستهای منتشر میشود نگرانیها در خصوص راه افتادن جنگ هستهای و مسابقه تسلیحاتی میان قدرتهای اتمی جهان افزایش یافته است. در همین زمینه نمایندگان مجلس روسیه، دوما، روز سهشنبه به خروج این کشور از پیمان منع آزمایش هستهای رای مثبت دادند.
گزارشها حاکی است که ایالات متحده حدود سه هزار و ۷۰۰ کلاهک هستهای دارد و روسیه هم حدود هزار و ۵۵۰ سلاح هستهای مستقر دارد، اما طبق اعلام فدراسیون دانشمندن آمریکایی، مسکو چهار هزار و ۴۸۹ کلاهک هستهای را هم در انبار نگهداری میکند.
چین اما همواره مدعی است که قصدی برای استفاده از سلاح هستهای ندارد و تا زمانی که از سوی کشوری مورد تهدید قرار نگیرد از این توان خود استفاده نمیکند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در بخش دیگری از نشست خبری خود تاکید کرد که این کشور به «استراتژی هستهای دفاع از خود» پایبند و همیشه نیروهای هستهایاش را در پایینترین سطح مورد نیاز برای امنیت ملی حفظ کرده است.
آقای نینگ همچنین اضافه کرد: «چین هیچ قصدی برای شرکت در مسابقه تسلیحاتی با کشورهای دیگر را ندارد و تا زمانی که کشوری علیه چین از سلاح هستهای استفاده و یا تهدید به استفاده نکرده باشد، از سوی تسلیحات اتمی ما تهدید نخواهد شد.»
پنتاگون قبلاً هشدارهایی در مورد زرادخانه احتمالی رو به رشد چین داده و در گزارش ماه نوامبر ۲۰۲۲ خود گفته بود که پکن احتمالا تا سال ۲۰۳۵ دارای ۱۵۰۰ کلاهک هستهای خواهد بود.