سخنگوی قوه قضائیه ایران گزارشها مبنی بر «ممنوعالپروازی» ترانه علیدوستی، بازیگر سینما را تکذیب کرد و مدعی شد که اساساً چنین مجازاتی در جمهوری اسلامی «نداریم».
اصغر جهانگیر سهشنبه ۱۱ دی در نشست خبری درباره اخبار منتشر شده در خصوص مسدود شدن کارت ملی و ممنوعیت خانم علیدوستی از پرواز داخلی و خارجی، گفت: «حتی برای تعقیب متهمان هم اجازه داده نشده که کارت ملی مسدود شود و سازمان ثبت احوال اعلام کرده که کارت ملی او با مسدودیت روبرو نشده است.»
آقای جهانگیری همچنین گفت که اگر ترانه علیدوستی یا هرکسی در این مورد ادعایی دارد میتواند شکایت کند.
این در حالی است که چند روز پیش گزارش شد که ترانه علیدوستی هنگام سفر به قشم، متوجه شد کارت ملی او برای تمام پروازهای داخلی و خارجی مسدود شده است.
زهرا مینویی، وکیل این بازیگر سینما نیز گفته که تاکنون هیچ نهادی مسئولیت حکم «ممنوعیت از پرواز» موکلش را برعهده نگرفته است.
خانم مینویی، روز یکشنبه نهم دی در گفتوگو با وبسایت «آفتاب نیوز» اعلام کرد که «ممنوع المعامله بودن» موکلش از سال ۱۴۰۱ وضع شده «و قابل استعلام است» اما موضوع ممنوعیت او از پرواز «خیلی عجیب» بود.
ترانه علیدوستی از حامیان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» است و در دو سال اخیر به دلیل مخالفت با حجاب اجباری با فشارهای حکومتی و برخوردهای قضایی روبهرو شده است. او در دادگاه کیفری ۲ تهران به پنج ماه حبس محکوم شده که برای پنج سال تعلیق شده است.
سخنگوی قوه، قضائیه در شرایطی اعلام کرده که مجازات ممنوعیت از پرواز در ایران وجود ندارد، که در سالهای اخیر محدودیتهای بیسابقهای به عنوان مجازات، بر مخالفان حکومت اعمال شده است.
اظهار بیاطلاعی از بازداشت خبرنگار ایتالیایی
سخنگوی قوه قضائیه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش، از بازداشت چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی که به تازگی در ایران بازداشت شده، ابراز بیاطلاعی کرد.
موضعگیری دیگری از جهانگیر در این زمینه منتشر نشده است.
از زمان اعلام بازداشت این خبرنگار ۲۹ ساله، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی یا سایر نهادهای اطلاعاتی و نظامی ایران که معمولاً در بازداشت اتباع خارجی دست دارند، در مورد دستگیری و بازداشت او سکوت کرده بودند.
این در حالی از بازداشت چچیلیا سالا در ایران ابراز بیاطلاعی کرده که روز دوشنبه، دولت جمهوری اسلامی تأیید کرد این گزارشگر ایتالیایی که با روادید خبرنگاری به تهران سفر کرده بود، از ۱۲ روز پیش در ایران بازداشت شده است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت مسعود پزشکیان در بیانیهای، «نقض قوانین جمهوری اسلامی» را عامل بازداشت اعلام کرده اما توضیحی نداده است.
وزارت فرهنگ در بیانیه خود نوشته که پروندهٔ خانم سالا «در مرحله تحقیقات است» و «در صورت صلاحدید نظام قضایی، جزئیات بیشتر، متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد».
کنسرت کاروانسرا «بزهکاری» بود
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از نشست خبری امروز خود، دربارهٔ آخرین وضعیت پروندهٔ کنسرت پرستو احمدی، خواننده، برگزاری این کنسرت را «هنجارشکنی و عدم رعایت شرع در جامعه» توصیف کرد و گفت این پرونده، به دستور دادستان تهران در «دادسرای امنیت» تشکیل شده است.
او همچنین اجرای موسیقی خانم احمدی را «وقوع بزه» خواند و گفت که چون این «بزه» در استان قم شناسایی شده، پرونده به دادگستری قم ارسال و کاروانسرا پلمب شده است. به گفته آقای جهانگیر تحقیقات برای شناسایی عوامل پشت صحنه دنبال میشود.
پرستو احمدی ۲۱ آذرماه به همراه گروهی از نوازندگان شامل احسان بیرقدار، سهیل فقیهنصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا، در کانال یوتیوب خود ویدئویی بدون حجاب اجباری، از «کنسرت کاروانسرا» یا «کنسرت فرضی» را منتشر کرد.
کنسرت کاروانسرا به فاصله کوتاهی مورد استقبال کاربران در فضای مجازی قرار گرفت اما کمی بعدتر قوه قضائیه علیه او و سایر عوامل اجرا اعلام جرم کرد.
پس از آن خانم احمدی به همراه احسان بیرقدار، نوازندهٔ پیانو و سهیل فقیه نصیری، نوازنده گیتار الکتریک در ۲۴ آذرماه بازداشت شدند اما بعدتر اعلام شد که هر سه نفر آزاد شدند.
تکذیب آزادی بابک زنجانی
آقای جهانگیر همچنین با تکذیب خبر آزادی بابک زنجانی، متهم پروندههای فساد اقتصادی گفته است: «بابک زنجانی در زندان است و در مرخصی هم به سر نمیبرد.»
این در حالی است که در روزهای اخیر گزارشهای متعددی در زمینهٔ آزادی بابک زنجانی در شبکههای اقتصادی منتشر شده بود.
بابک زنجانی دیماه ۱۳۹۲ با شکایت وزارت نفت بازداشت شد و به «فساد فیالارض»، «اخلال در نظام اقتصادی کشور»، «کلاهبرداری گسترده از شرکت ملی نفت» و «پولشویی دو میلیارد یورویی» متهم و حکم اعدام او در سال ۱۳۹۵ در دیوان عالی کشور تأیید شد.
با این وجود در اردیبهشت ماه امسال حکم اعدام با موافقت رهبر جمهوری اسلامی ایران به ۲۰ سال حبس تبدیل شد.