سخنگوی وزارت بهداشت ایران درباره گسترش شهرهای قرمز کرونا از جنوب به مرکز کشور و افزایش آمار موارد بستری در پایتخت هشدار داد.
به گزارش ایرنا، سیما لاری روز دوشنبه، ۷ تیر گفت که در حال حاضر ۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز بهسر میبرند و این شهرها در استانهای ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و تهران واقع شدهاند.
در روزهای گذشته برخی مقامات بهداشتی بهویژه در استانهای جنوبی کشور در خصوص اوج گیری دوباره کرونا در کشور به دلیل شیوع ویروس هندی موسوم به «دلتا» هشدار دادهاند.
فرهاد ابولنژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، روز پنجشنبه، ۳ تیر با اشاره به گسترش ویروس هندی در استانهای جنوبی و جنوب شرق کشور از شهروندان خوزستانی خواسته بود تا از سفر به استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بخشهایی از بوشهر خودداری کنند و از خوزستانیهای شاغل در عسلویه و پارس جنوبی نیز درخواست کرده بود که در صورت بروز کوچکترین علامت، در همان استان بمانند.
سعید کشمیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر هم هفته گذشته با توجه به روند افزایشی آمار بیماران و جانباختگان کرونا در این استان که تاکنون نیز ادامه دارد، از ستاد کرونا خواسته بود که «خارج از فضای سیاسی و انتخاباتی فعلی، تدابیر لازم را برای سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عمومی» به کار گیرد.
در همین حال علی رضا ناجی، عضو کمیته علمی ستاد کرونا در حالی که ویروس دلتا را از عوامل افزایش آمار کرونا در جنوب کشور دانسته، گفته است که «ما هنوز نتوانستهایم پیک چهارم کرونا را به خوبی مدیریت کنیم و مرگ و میر روزانه هم چنان بالای ۱۰۰ نفر و سه رقمی است و به نظر میرسد که ویروس جهشیافته دلتا میتواند عامل خطر بروز موج پنجم کرونا باشد».
همزمان با اعلام رسمی قرمز شدن دو شهرستان دماوند و فیروزکوه در استان تهران در روزهای گذشته، عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹، با اشاره به اینکه در تهران «با شیبی خیلی آرام» بیماران مراجعهکننده به بیمارستان در حال افزایش است، گفته بود که احتمالا در اواخر تیر، موج جدیدی از شیوع کرونا رخ خواهد داد.
او با اشاره به اینکه ایران بین ده کشوری که قرار دارد که بیشترین مرگ روزانه ناشی از کرونا را گزارش میدهند، گفته است با وجود این وضعیت، پوشش واکسیناسیون در ایران «ده درصد میانگین جهانی است» و ایران از نظر انجام تستهای کرونا برای بیماریابی نیز عقب است و «در رتبه ۱۱۷ دنیا» قرار دارد.
بنا بر اعلام وزرات بهداشت ایران، تاکنون ۴ میلیون و ۴۲۴ هزار و ۸۵۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۴۳۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۵ میلیون و ۸۰۴ هزار و ۲۸۶ دُز رسید.
ایران حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد و برای واکسیناسیون جمعیت کل کشور به ۱۶۰ میلیون دز و برای واکسیناسیون «گروههای هدف» حداقل به ۱۲۰ میلیون دز واکسن نیاز است.
در همین حال وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه، هفتم تیر، از جان باختن ۱۴۰ نفر دیگر بر اثر کرونا و شناسایی بیش از ۱۲ هزار بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب شمار کل جانباختگان کرونا در کشور به ۸۳ هزار و ۹۸۵ نفر و آمار کل مبتلایان به حدود سه میلیون و ۱۸۰ هزار و ۹۲ نفر رسید.
انتشار این ارقام در حالی صورت میگیرد که سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی مرگ و میر کرونا در ایران را سه تا چهار آمار وزارت بهداشت برآورد کرده است.