همزمان با افزایش آمار مراجعان کرونایی در ایران، متخصصان و برخی مسئولان درمانی و نمایندگان مجلس بازگشایی مدارس و لغو دورکاری را زمینهساز شکلگیری «پیک ششم» در کشور میدانند.
به گزارش ایلنا، عاطفه عابدینی، رئیس بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری تهران، روز جمعه با اشاره به «شیب آرام افزایش مراجعان سرپایی» درباره انتقال ویروس از طریق «افراد ناقل بیعلامت و کمعلامت» با توجه به روند واکسیناسیون در کشور هشدار داد.
در همین رابطه علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه شهید بهشتی نیز در گفتوگو با خبرآنلاین در حالی که شرایط بازگشایی کامل مدارس و دانشگاهها را «نامناسب» خوانده گفت که با توجه به نزدیک شدن نشانههای «پیک ششم» و آغاز فصل سرما با این بازگشایی «احتمالا تجربه خیلی بدی خواهیم داشت».
در هفتههای گذشته همزمان با اعلام افزایش تدریجی تعداد شهرهای قرمز کرونایی، برخی مسئولان و نمایندگان مجلس نیز درباره «بازگشاییهای عجولانه» در کشور هشدار داده بودند.
اواخر ماه مهر، سرپرست وزارت آموزش و پرورش از آغاز روند بازگشایی مدارس از ابتدای آبان خبر داده بود.
سازمان اداری و استخدامی نیز روز ۲۷ مهر در بخشنامهای به دستگاههای اجرایی اعلام کرد که دورکاری کارکنان دولت از ابتدای آبان لغو خواهد شد و حضور تمامی کارکنان از این تاریخ در محل کار الزامی است.
در واکنش به این اخبار مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، پیشتر با توجه به «کامل نشدن واکسیناسیون» و «عدم اطمینان قطعی از نتایج آن در بزرگسالان» و «احتمال شیوع جهشهای جدید» گفته بود: «بازگشایی مدارس به معنای وسیع مقدور نیست.»
محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز پیش از آن بازگشایی مدارس را «حرکت انتحاری» خوانده و گفته بود: «حتی اگر وضعیت فعلی واکسیناسیون کرونا را هم در حد مطلوب ببینیم، که در حقیقت مطلوب نیست، هنوز به حد استاندارد نرسیدهایم.»
در این باره رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به این که تنها ۳۳ درصد جمعیت کشور دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، گفته است که «این عدد خیلی بالا و مناسب برای کنترل گردش ویروس نیست» و برای بازگشاییها میزان واکسیناسیون باید به بالای ۷۰ الی ۸۰ درصد برسد.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت در روز پنجشنبه، ششم آبان، تاکنون حدود ۵۲ میلیون نفر دُز اول و کمی بیش از ۳۲ میلیون نفر دُز دوم را تزریق کردهاند.
ایران بیش از ۸۳ میلیون جمعیت دارد و بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران دستکم ۶۰ میلیون نفر از این جمعیت نیاز به تزریق دو دُز واکسن کرونا دارند تا «ایمنی نسبی» حاصل شود.