شمار قطعی موارد ابتلا به کرونا در جهان روز یکشنبه از ۸ میلیون و ۹۳۰ هزار نفر گذشت و شمار فوتیها نیز به ۴۶۷ هزار نفر بالغ شد.
هماکنون بیشترین موارد ابتلای روزانه کرونا در آمریکا، برزیل و هند گزارش میشود.
برزیل که ۲۶ فوریه اولین مورد ابتلای به کرونا را ثبت کرده بود، اکنون با بیش از یک میلیون مبتلا و حدود ۵۰ هزار فوتی دست به گریبان است.
روز گذشته شمار فوتیهای روزانه برزیل به هزار نفر نزدیک شد و شمار مبتلایان جدید نیز به ۳۱ هزار نفر بالغ شد.
شمار مبتلایان در ایالات متحده آمریکا نیز به ۲.۳۳ میلیون نفر و شمار فوتیهایش به ۱۲۲ هزار نفر رسیده است.
در میان کشورهای اروپایی شیوع کرونا نسبت به ابتدای بهار بهبود چشمگیری یافته، اما آلمان از افزایش دوباره شمار مبتلایان جدید خبر داده و در چین، خاستگاه ویروس کرونا، که از ابتدای بهار مدعی مهار شیوع کرونا شده بود و شمار مبتلایان جدید را بسیار انگشتشمار و بعضاً صفر اعلام میکرد، دوباره با شیوع این ویروس مواجه شده و شمار مبتلایان روزانهاش میان ۲۰ تا ۵۰ نفر در نوسان است.
روز شنبه بدترین وضعیت از لحاظ شمار فوتیهای روزانه را به ترتیب برزیل، مکزیک، آمریکا، هند، شیلی، پرو و روسیه داشت که نشان میدهد آمریکای جنوبی به شدت درگیر کرونا شده است.
روز گذشته ۴ هزار و ۲۲۸ مورد قطعی فوت از کرونا در جهان گزارش شد که هفت کشور یاد شده سهمی ۷۰ درصدی در کل فوتیها داشتند.
تا پایان ماه گذشته شمار مبتلایان روزانه در جهان تقریباً همواره زیر ۱۰۰ هزار نفر در روز بود، اما در ماه جاری میلادی (طی سه هفته گذشته) شمار مبتلایان روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر گزارش شده و روز جمعه این رقم رکورد ۱۸۱ هزار نفر را نیز شکست.
هماکنون اروپا و آمریکای شمالی هر کدام سهمی ۲۵ درصدی، آمریکای جنوبی سهمی نزدیک ۲۰ درصدی و دیگر کشورها سهمی تقریباً ۳۰ درصدی در کل مبتلایان به کرونا در جهان دارند.
اما از لحاظ شمار مرگومیر، آمریکای شمالی و اروپا سهمی بالای ۷۳ درصد در جهان دارند، چرا که شیوع چشمگیر کرونا در این مناطق زودتر از آمریکای جنوبی، هند و روسیه اتفاق افتاد.
با توجه به اوجگیری موارد ابتلای جدید در آمریکای جنوبی، هند و روسیه، انتظار میرود شمار فوتیهای این کشورها در آینده نزدیک به شدت افزایش یابد.
طی دو ماه گذشته شمار مبتلایان به کرونا در هند همواره روند صعودی داشته و به بالای ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.
در قاره آفریقا شیوع کرونا در کشور آفریقای جنوبی به سرعت در حال افزایش است. در آسیا به غیر از هند، وضعیت در پاکستان و کشورهای عربی در حال وخیم شدن است و دربارهٔ ایران نیز گزارشهای رسمی هم میگویند که طی دو ماه گذشته و با کاهش محدودیتها، هم روند مبتلایان روزانه، هم فوتیها اوج گرفته است.
ایران در آمارهای رسمی خود، بعد از هند بیشترین مورد مرگومیر در آسیا را داشته است.