وکیل مدافع سه نفر از کسانی که سال گذشته در جریان تجمع روز جهانی زن در تهران بازداشت شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ تیر خبر داد که دادگاه بدوی تمامی ۲۱ متهم این پرونده را تبرئه کرده است.
زهرا مینویی به خبرگزاری ایسنا گفته است که اتهام یکی از موکلینش «اخلال در نظم عمومی» و اتهام دو موکل دیگر او «اخلال در نظم عمومی و برداشتن حجاب» بوده اما پس از برگزاری دادگاه، شعبه ۱۱۸۰ دادگاه کیفری حکم تبرئه موکلینش را به وی ابلاغ کرده است.
به گفته خانم مینویی، «هر ۲۱ نفر متهم این پرونده از اتهامات وارده تبرئه شدهاند».
بنفشه جمالی، از روزنامهنگاران بازداشتشده در تجمع یادشده نیز در حساب توئیتری خود خبر تبرئه همه متهمان این پرونده را تایید کرده و نوشته است که این «حکم دادگاه بدوی» ست.
شماری از فعالان حقوق زنان ۱۷ اسفند گذشته قصد داشتند به مناسبت هشتم مارس، «روز جهانی زن»، تجمعی در برابر ساختمان وزارت کار در تهران برگزار کنند اما مأموران امنیتی مانع از چنین تجمعی شدند و ۸۰ نفر را بازداشت کردند که ساعاتی بعد حدود ۶۰ تن از آنها آزاد شدند.
با این حال ۱۴ زن به زندان قرچک و ۵ مرد به زندان فشافویه منتقل شدند. این افراد چند روز بعد آزاد شدند اما برخی از آنان خبر دادند که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» مواجه شدهاند.
در بین بازداشتشدگان اسامی شهلا انتصاری، زهره اسدپور، علی سالم، سودابه رخش، بنفشه جمالی، جواد عباسی توللی، مرضیه امیری، زهرا احمدی، عاطفه خسروی، آزاده بهکیش، مهشید اسدپور، زهرا آیتی، آینا قطبی یعقوبی، بهار اصلانی، پیمان چهرازی، مهرداد قاضی، مولود حاجیزاده، معصومه اکبری و علی افسونگر دیده میشد.
برنامهریزان تجمع هشتم مارس در تهران گفته بودند این تجمع را در اعتراض به «نابرابری، بیعدالتی و شرایط نامساعد زنان به ویژه در بازار کار» و همچنین ابراز نارضایتی از «وضعیت ناگوار زنان و پایمال شدن حقوق انسانی و اجتماعیشان» برگزار میکنند.
در سالهای اخیر مأموران امنیتی مانع از برگزاری تجمعها به مناسبت روز جهانی زن شدهاند. در سال ۸۵ نیز در تجمعی که با درخواست فعالان زن در میدان «هفت تیر» تهران برگزار شد حدود ۶۰ نفر بازداشت شده بودند.
در سال ۸۴ و پیش از انتخابات ریاستجمهوری نیز تجمع فعالان زن در مقابل دانشگاه تهران برگزار شده بود.
با استفاده از گزارشهای ایسنا، توییتر و رادیو فردا؛ ب.ب/ ج.