لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۱

ویروس کرونا؛ سقوط شاخص‌های جهانی بورس و بهای نفت


کاهش تقاضا برای محصولات بسیاری از شرکت‌ها به خاطر ویروس کرونا به نگرانی‌ها از کاهش تولید و رکود در بازارهای جهانی دامن زده است.
کاهش تقاضا برای محصولات بسیاری از شرکت‌ها به خاطر ویروس کرونا به نگرانی‌ها از کاهش تولید و رکود در بازارهای جهانی دامن زده است.

دوشنبه ۵ اسفند با آغاز کار بازارهای بین‌المللی، شاخص بورس‌های بزرگ جهان و قیمت نفت به‌خاطر شیوع ویروس کرونا در خارج از مرزهای چین سقوط کرد.

شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا و کره جنوبی، دو کشور بزرگ از لحاظ اقتصادی، به شدت افزایش یافته و موارد ابتلا در دیگر کشورها از جمله ایران که دومین آمار بالای تلفات انسانی را پس از چین دارد، به نگرانی‌ها دامن زده است.

در همین زمینه سازمان بهداشت جهانی دوشنبه از «جهش ناگهانی» در شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران، ایتالیا و کره جنوبی «عمیقا» ابراز نگرانی کرد.

قیمت نفت شاخص برنت روز دوشنبه با افتی ۵.۳۳ درصدی به ۵۵ دلار و ۳۸ سنت سقوط کرد.

در لحظه تنظیم این گزارش، شامگاه دوشنبه به وقت تهران، شاخص سه بورس عظیم آمریکا داو جونز ۳.۲۷ درصد، نزدک ۳.۶۲ درصد و «اس‌ اند پی ۵۰۰» حدود ۳.۵۳ درصد سقوط را نسبت به روز جمعه، آخرین روز فعالیت این بازارها در هفته گذشته تجربه کرد.

شرکت مایکروسافت با افت ارزش سهام ۴.۱۹ درصدی و اپل با افت ارزش سهام ۴.۳۶ درصدی مواجه شده است.

از یک هفته گذشته سهام این غول‌های آمریکایی به صورت متوالی در حال کاهش است.

افت شاخص بورس و ارزش سهام شرکت‌ها تنها منحصر به غرب نبوده است.

در لحظه تنظیم این گزارش شاخص سهام بورس کره جنوبی نسبت به روز جمعه ۳.۸۷ درصد کاهش یافت. شمار مبتلایان به کرونا ویروس در این کشور به بالای ۸۰۰ نفر افزایش یافته است.

در ایتالیا که شمار مبتلایان به کرونا از ۲۰۰ نفر فراتر رفته، شاخص سهام بازار بورس ۴.۴۳ درصد سقوط کرده است.

در این میان، دوشنبه بورس تهران با افزایش ۴۸۳۲ واحدی شاخص کل رکورد جدیدی زد و به نزدیک ۵۰۴ هزار واحد اوج گرفت.

معمولا افزایش نرخ دلار باعث هجوم سرمایه‌ها به بازار بورس در ایران می‌شود و شاخص کل افزایش می‌یابد. همچنین با افت ارزش ریال و تورم بالا، ارزش ریالی دارایی‌های شرکت‌ها افزایش می‌یابد.

کاهش تقاضا برای محصولات بسیاری از شرکت‌ها به خاطر ویروس کرونا به نگرانی‌ها از کاهش تولید و رکود در بازارهای جهانی دامن زده است.

ژاپن و آلمان از هم اکنون صدای زنگ‌های هشدار برای رکود اقتصادی کشورشان را به صدا درآورده‌اند.

در همین زمینه صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده حتی اگر ویروس کرونا در همین سطح بماند و مهار آن نیز در آینده نزدیک اتفاق بیفتد، حدود یک دهم درصد از رشد اقتصادی جهان را خواهد کاست و اگر گسترش یابد و تاثیر آن هم طولانی‌مدت شود، سطح زیان به مراتب بیشتر خواهد شد.

شبکه سی‌ان‌ان‌ گزارش داده است که دوشنبه بسیاری از سرمایه‌گذاران در بازارهای بورس، پول خود را از این بازار بیرون کشیدند تا در حوزه‌های امن‌تری سرمایه‌گذاری کنند؛ موضوعی که به سقوط شاخص سهام کشورها انجامیده است.

چین که اولین خاستگاه ویروس کرونا است و تاکنون نزدیک ۲۶۰۰ قربانی داده نیز با افت شاخص سهام مواجه شده است.

دوشنبه شاخص بورس شانگهای دوباره ۰.۳ درصد کاهش یافت و شاخص بورس هنگ‌کنگ نیز افتی ۱.۸ درصدی را تجربه کرد.

شمار کل قربانیان ویروس کرونا در بیش از ۳۰ کشور جهان به دو هزار و ۶۲۰ مورد رسیده است.

منابع: سایت‌های رسمی بازارهای بورس، سی‌ان‌ان، رویترز، رادیو فردا. ف.ق/۲
XS
SM
MD
LG