لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۵

مشاور رهبر ایران: آماده حمایت نظامی از سوریه برای مقابله با آمریکا هستیم


حسین دهقان می‌گوید که در یمن «حضور نظامی نداریم و نخواهیم داشت»، ولی یمنی‌ها «هر چه نیاز داشته باشند، به آنان می‌توانیم بدهیم».
حسین دهقان می‌گوید که در یمن «حضور نظامی نداریم و نخواهیم داشت»، ولی یمنی‌ها «هر چه نیاز داشته باشند، به آنان می‌توانیم بدهیم».

مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور نظامی می‌گوید اگر سوریه برای مقابله با آمریکا در شرق خاک خود «کمک» بخواهد، جمهوری اسلامی از این کشور «حمایت نظامی می‌کند».

حسین دهقان این موضوع را در گفت‌و‌گو با شبکه راشا تودی بیان کرده و افزوده که آمریکا از آن رو که به «دعوت» دولت بشار اسد وارد خاک سوریه نشده، باید از این کشور خارج شود.

وی که در دولت اول حسن روحانی سمت وزیر دفاع را به عهده داشت، صریحا گفته است: «اگر دولت سوریه و مردم سوریه بخواهند با آمریکا در شرق فرات مقابله کنند و کمکی از ایران بخواهند، ایران آمادگی دارد که در این مقابله، از سوریه حمایت نظامی کند».

این یکی از صریح‌ترین موضع‌گیری‌های یک مقام ایرانی علیه حضور نیروهای آمریکا در سوریه است که بدنبال افزایش تنش میان تهران و واشینگتن، با خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای و افزایش فشارهای این کشور بر ایران اعلام می‌شود.

وزیر پیشین دفاع ایران در حالی این موضوع را مطرح کرده که مقام‌های جمهوری از آغاز جنگ داخلی در سوریه از این کشور حمایت کرده و صدها نفر را برای شرکت در این جنگ به نفع دولت اسد به سوریه اعزام کرده‌اند.

با این حال آنها هرگز به طور رسمی این موضوع را نپذیرفته‌اند و ضمن انکار مداوم حضور نظامی خود در سوریه، می‌گویند در این کشور حضور مستشاری دارند.

حضور نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه با مخالفت آمریکا و اسرائییل روبرو شده و این کشورها خواستار فشار روسیه بر تهران برای خروج نیروهایش شده‌اند.

ارتش اسرائیل در ۱۸ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ بار به اهدافی در خاک سوریه حمله کرده است که بیشتر آنها متعلق به ایران و نیروهای تحت حمایت تهران است.

کمک به حوثی‌های یمن

دهقان در بخش دیگری از این گفت‌وگو که تنها قسمت‌هایی از آن منتشر شده، به موضوع حمایت ایران از یمن پرداخته و گفته که «یمنی‌ها با آنچه دارند، در حال دفاع از خودشان هستند و می‌توانند از هر کس که باشد کمک دریافت کنند و اگر از ما هم بخواهند به آنان کمک خواهیم کرد».

دهقان با بیان اینکه ما در یمن «حضور نظامی نداریم و نخواهیم داشت»، اضافه کرده که یمنی‌ها «هر چه نیاز داشته باشند، به آنان می‌توانیم بدهیم».

شیعیان حوثی‌ یمنی از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخودار هستند و عربستان سعودی و آمریکا تهران را به تحریک آنها متهم می‌کنند.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان، سه سال پیش برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن که پس از شورش حوثی‌ها از صنعا خارج شد، شکل گرفته‌ است. دولت آقای هادی همچنان در سازمان ملل متحد صاحب کرسی نمایندگی کشور یمن است.

شورشیان حوثی بارها به مناطقی در خاک عربستان سعودی موشک شلیک کرده‌اند که ریاض معتقد است ایران آنها را در اختیار این گروه گذاشته است. جمهوری اسلامی این موضوع را تکذیب کرده است.

به دنبال آغاز جنگ داخلی در یمن، سازمان ملل متحد اعلام کرده که این کشور بزرگترین بحران بشری جهان را تجربه می‌کند.

طبق این گزارش سه چهارم از جمعیت ۲۹ میلیونی یمن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. تحت تاثیر این جنگ، شبکه بهداشت و درمان کشور به شدت آسیب دیده که سال گذشته زمینه را برای گسترده‌ترین مورد از شیوع بیماری وبا فراهم کرد.

منابع: راشا تودی، خبرگزاری فارس و رادیو فردا؛ ب.ب/ک.ر
XS
SM
MD
LG