لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۲

اردوغان مردم ترکیه را به تحریم کالاهای فرانسوی فراخواند


رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، روز دوشنبه پنجم آبان از مردم کشورش خواست تا کالاهای فرانسوی را تحریم کنند. او همچنین خواستار پایان بخشیدن به رویکرد «اسلام‌ستیزانه» امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، از سوی رهبران اتحادیه اروپا شد.

آقای اردوغان برای سومین روز پیاپی گفت رئیس‌جمهوری فرانسه نیاز به «معاینه روانی» دارد و بار دیگر همان اظهاراتی را تکرار کرد که موجب فراخوانده شدن سفیر فرانسه در آنکارا به پاریس شد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، رئیس‌جمهوری ترکیه در سخنانی خطاب به مردم کشورش گفت: «درست همان‌طور که آن‌ها در فرانسه می‌گویند کالاهای تولید ترکیه را خریداری نکنید، من نیز از همین‌جا از همه شهروندانم می‌خواهم که تحت هیچ شرایطی به تولیدات تجاری فرانسه کمک نکنند و آن‌ها را خریداری نکنند.»

اظهارات اخیر آقای اردوغان در شرایطی بیان می‌شود که آمارها نشان می‌دهد فرانسه دهمین منبع بزرگ واردات به ترکیه و هفتمین بازار بزرگ صادرات ترکیه محسوب می‌شود. در میان واردات عمده فرانسه، خودروهای فرانسوی بالاترین آمار فروش خودرو در ترکیه را به خود اختصاص داده‌اند.

دژوفرا رودو بوزیو، رئیس فدراسیون کارفرمایان فرانسه، در مصاحبه با یک شبکه رادیویی در واکنش به سخنان روز دوشنبه آقای اردوغان در مورد تحریم گفت: «بی‌تردید این خبر ناگواری برای شرکت‌های (فرانسوی) حاضر در ترکیه است.»

رئیس‌جمهوری ترکیه همچنین در آستانه هفته‌ای که مسلمانان خود را آماده جشن سالروز تولد پیامبر اسلام می‌کنند، تاکید کرد: «رهبران اروپایی بابصیرت و اخلاق‌مدار باید دیوارهای هراس را فرو بریزند.»

او افزود که اتحادیه اروپا باید به «برخورد اسلام‌ستیزانه» و «کارزار نفرت‌پراکنی» که مکرون آن را رهبری می‌کند، پایان بدهد.

اخیرا ساموئل پتی، معلم ۴۷ ساله تاریخ و جغرافیا، پس از نشان دادن کاریکاتورهای پیامبر اسلام در کلاس درس، خارج از مدرسه توسط یک مهاجم ۱۸ ساله چچنی‌تبار به نام «عبدالله انزروف» سر بریده شد.

این موضوع واکنش‌های جهانی را در پی داشت و ترکیه نیز قتل معلم فرانسوی را محکوم کرد، اما آنکارا طی روزهای گذشته همواره از رواج «اسلام‌هراسی» به بهانه این موضوع در فرانسه انتقاد کرده است.

بعد از قتل آقای پتی، فرانسه یک مسجد در محدوده «پانتن» واقع در حومه شمال شرق پاریس را برای شش ماه تعطیل کرد و آقای مکرون بر «لزوم دفاع از ارزش‌های سکولار در مقابل اسلام افراطی و کنترل بیشتر بر بودجه خارجی مساجد» تاکید کرد.

به دنبال قتل فجیع معلم فرانسوی، امانوئل مکرون علاوه‌بر وعده مبارزه با «تجزیه‌طلبی اسلام‌گرا» اظهار داشت که تسلط برخی گروه‌های مسلمان در فرانسه تهدیدآمیز است.

ترکیه و فرانسه هر دو کشورهای عضو ناتو هستند که طی ماه‌های گذشته به دلیل مناقشه لیبی، حفاری‌های ترکیه در مدیترانه و اخیرا هم درگیری‌ها در منطقه ناگورنو-قره‌باغ، روابط آن‌ها به شدت تیره‌وتار شده است.

منابع: رویترز، رادیو فردا/ آ.ت/ک.ر
XS
SM
MD
LG