لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۱

یک مقام بهزیستی: هر ساعت ۴۹ نفر در ایران به زندان می‌افتند


ورودی بازداشتگاه اوین در تهران
ورودی بازداشتگاه اوین در تهران

یک مقام سازمان بهزیستی ایران می‌گوید در حالی که در سال ۵۸ در هر ساعت٬ «۱۰ نفر» در ایران به زندان می‌افتادند٬ این رقم در حال حاضر٬ به «۴۹ نفر در ساعت» رسیده است.

به گزارش روز یکشنبه (هفتم آبان) خبرگزاری ایسنا٬ مدیرکل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان بهزیستی این موضوع را در همایش «سلامت اجتماعی با محوریت بهداشت روان خانواده» بیان کرد.

حسن موسوی چلک در اظهارات خود میزان جمعیتی که طی سال‌های اخیر در ایران٬ گرفتار «آسیب‌های اجتماعی» شده‌اند را «چندبرابر» گذشته اعلام کرد.

او این موضوع را «بسیار نگران‌کننده» خواند و گفت: «طبق آمارهای رسیده ، امروز در هر ساعت٬ ۴۹ نفر روانه زندان‌های‌ کشور می‌شوند٬ این در حالی است که در سال ۵۸ این آمار٬ ۱۰ نفر به ازای هر ساعت بود.»

آقای موسوی، میزان پرونده‌هایی قضایی در حال رسیدگی در ایران را «بیش از ۱۵ میلیون و ۲۰۰ پرونده» عنوان کرد و نسبت به افزایش خشونت در کشور هشدار داد.

او افزود که «متأسفانه امروز خشونت در جامعه به حدی شده که شاهد سالمند آزاری هستیم».

این مقام سازمان بهزیستی در ادامه اظهارات خود با «نامناسب» خواندن وضعیت طلاق در ایران٬ شمار مصرف‌کنندگان دائمی مواد مخدر در کشور را «دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر» اعلام کرد.

به گفته او، «۲۳ تا ۲۵ درصد مردم حداقل یک اختلال روانی دارند٬ یعنی به ازای هر چهار نفر حداقل یک فرد دچار اختلالات روانی است».

مدیرکل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان بهزیستی همچنین به زندگی «بیش از ۱۹ میلیون نفر در یک‌هزار و ۱۰۰ محله ناکارآمد» در کشور اشاره کرد.

او بدون اینکه به فرد یا نهاد خاصی اشاره کند٬ افزود که «باید در حوزه اجتماعی با مردم صادق و شفاف باشیم و پرداختن به آسیب‌های اجتماعی را سیاه‌نمایی حساب نکنیم».

اظهارات این مقام سازمان بهزیستی در حالی بیان شده که پیش‌تر نیز شمار دیگری از مقام‌های رسمی از جمله علی لاریجانی٬ رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بودند که میلیون‌ها نفر در ایران درگیر اسیب‌های اجتماعی هستند.

در ایران از اعتیاد٬ طلاق٬ فقر٬ بیکاری٬ کودک‌آزاری٬ خودکشی٬ سرقت٬ ترک تحصیل٬ بی‌خانمانی٬ تمایلات جنسی غیرمتعارف و... به عنوان مصادیق آسیب‌های اجتماعی نام برده می‌شود.

به تازگی اخبار متعددی از این نوع آسیب‌ها به ویژه جرایمی در ارتباط با کودکان و جرایم خشن در نقاط مختلف ایران در رسانه‌ها و یا شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

آقای لاریجانی مردادماه سال ۹۵ گفته بود که ۱۸ میلیون نفر در ایران درگیر آسیب‌های اجتماعی هستند.

پیش از او نیز علیرضا حمیدی‌فر، مدیرکل مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی ناجا، اعلام کرده بود که «آسیب‌های اجتماعی در ایران به شدت رو به افزایش است و باید برای کنترل و حل آن اقداماتی صورت گیرد.»

عبدالرضا رحمانی فضلی٬ وزیر کشور نیز در خردادماه سال گذشته در صحن علنی مجلس گفته بود که آیت‌الله علی خامنه‌ای در جلسه‌ای به وی گفته که جمهوری اسلامی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع آنها «۲۰ سال» عقب است.

به گفته وی٬ سالانه ۶۰۰ هزار ایرانی زندانی می‌شوند و ایران با مشکلاتی چون حاشیه‌نشینی ۱۱ میلیون نفر، بیکاری سه و نیم میلیون شهروند و اعتیاد یک و نیم میلیون نفر دست و پنجه نرم می‌کند.

به گفته علی مطهری، نایب رئیس مجلس نیز رهبر جمهوری اسلامی پس از شنیدن گزارش مربوط به آسیب‌شناسی اجتماعی در ایران به گریه افتاده است.

آقای مطهری افزوده بود که «شنیدم رهبری خودشان شش ساعت وقت گذاشته‌اند و گزارش را شنیدند و در آخر گفتند که خودشان مسئولند و در برخی حوزه‌ها نیز اشک ریخته و گریه کرده‌اند».

از فقر به عنوان مهم‌ترین علت آسیب‌های اجتماعی در ایران نام برده می‌شود. سال گذشته علی‌اکبر سیاری٬ نماینده وزارت بهداشت در جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان اعلام کرده بود که ۳۰ درصد از مردم ایران «گرسنه» هستند.

XS
SM
MD
LG