لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۳۶

هیلاری کلینتون در مورد سرکوب فعالان مدنی هشدار داد


هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه در کنفرانس بین‌المللی «ارتقاء دموکراسی و حقوق بشر»، از کشورهایی نظیر ایران، زیمبابوه، ونزوئلا، چین و روسیه به عنوان کشورهایی یاد کرد که به دور خود دیوار کشیده و درهای خود را به روی سازمان‌های مدنی بسته اند.

در این گردهمایی که به مناسبت دهمین سالگرد تأسیس سازمان جامعه دموکراسی در ورشو، پایتخت لهستان، برپا شده بود، خانم کلینتون از کشورهایی سخن به میان آورد که در آن سازمان‌های مدنی نظیر اتحادیه ها، گروه‌های مذهبی، فعالان حقوقی و سایر سازمان‌های غیر دولتی که به دنبال ایجاد تغییرات اجتماعی هستند، حق ابراز وجود ندارند.

وی همچنین با اشاره به این‌که برخی از این کشورهای غیر دموکراتیک، مدعی دموکراسی نیز هستند، افزود: «دولت های دموکراتیک از مردم خود وحشتی ندارند. آن‌ها می‌دانند که این حق شهروندان است که گرد هم جمع شوند، از حقوق خود دفاع کنند و به فعالیت سیاسی بپردازند.»

خانم کلینتون در ادامه در مورد دولت های متعصبی که به تدریج در حال در هم شکستن «جوامع مدنی» و «روح بشریت» هستند هشدار داد و خاطرنشان کرد که امروزه فعالان مدنی در سرتاسر جهان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند، بازداشت و بازجویی می‌شوند و به قتل می رسند.

در همین رابطه، باراک اوباما،‌ رییس جمهوری آمریکا نیز در بیانیه‌ای عنوان کرد آن‌چه که به ویژه ایالات متحده را نگران می‌کند، «گسترش محدودیت‌ها برای جوامع مدنی است.»

وی در این بیانیه افزود: «در حال حاضر قوانین، بیش از آن‌که به ارتقاء آزادی بپردازند، سعی در محدود کردن آن دارند و فساد فراگیر موجب شده است که شهروندان ایمان شان را به دولت های خود از دست بدهند.»

هیلاری کلینتون در ادامه این کنفرانس اظهار داشت که ایالات متحده به منظور حمایت از فعالیت گروه‌های غیر دولتی، بودجه‌ای دو میلیون دلاری را برای سازمان جامعه دموکراسی در نظر گرفته است.

وی همچنین به سازمان جامعه دموکراسی توصیه کرد تا به طور مستقل سرکوب گروه‌های فعال مدنی را مورد پیگیری قرار دهد و همچنین از نهاد حقوق بشری سازمان ملل متحد درخواست کرد تا بیش از پیش به پاسداری از جوامع مدنی بپردازد.

جامعه دموکراسی یک سازمان بین‌المللی میان-دولتی است که در سال ۲۰۰۰ و با هدف ارتقاء دموکراسی در شهر ورشو پایه گذاری شد.

در حال حاضر ۱۶ کشور عضو این سازمان هستند که از جمله این کشورها می‌توان به ایالات متحده آمریکا،‌ لهستان، جمهوری چک، فیلیپین، مغولستان، شیلی، مالی، مکزیک و هندوستان اشاره کرد.
XS
SM
MD
LG