حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه ايران، در آخرين نشست مطبوعاتی خود در سال ۱۳۸۷ اظهار داشت که هنوز خبر موثقی در مورد اجلاس بينالمللی افغانستان در لاهه ندارد. او اضافه کرد که «اين موضوع ابهامات زيادی دارد دعوتی هم از ما (دولت ایران) انجام نشده به همين خاطر فعلا نمی توانيم بگويم که در اين اجلاس شرکت میکنيم يا نه».
کنفرانس بينالمللی افغانستان ابتدا قرار بود به ابتکار گروه هشت در خرداد ماه سال آينده در ايتاليا برگزار شود، اما وزير امور خارجه آمريکا در جريان اجلاس اخير ناتو در بروکسل پيشنهاد کرد که تاريخ برگزاری اين اجلاس به ۱۱ فروردين ماه تغيير کند.
هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، پيشتر اعلام کرده بود که ايران به کنفرانس بينالمللی در افغانستان دعوت خواهد شد.
آقای قشقاوی در همين نشست مطبوعاتی به سفرمنوچهر متکی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی به عربستان سعودی اشاره کرد و ضمن رد شايعهها پيرامون اين سفر و غيرمنتظره بودن آن گفت « از چند هفته قبل برای اين سفر برنامهريزی شده بود و غير منتظره هم نبود و کانالهای ديپلماتيک نيز برای اين سفر برنامهريزی میکردند».
منوچهر متکی در يک سفر از پيش اعلام نشده روز يکشنبه وارد رياض پايتخت عربستان شد. اين سفر پس از اظهار نظرها و سخنانی انجام شد که از جانب مقامهای سعودی در مخالفت با سياستهای ايران در روزهای گذشته ابراز میشد.
وزير امور خارجه عربستان در اوايل اسفند ماه در قاهره، در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عربی، دولت های عربی را به اتحاد عليه آنچه «چالش ايران» ناميده بود فراخواند.
سعودالفيصل، وزير امور خارجه عربستان، در جريان اين سفر و در يک کنفرانس خبری در رياض گفت که کشورش ملاحظاتی در مورد نحوه پشتيبانی ايران از اعراب دارد. او در ادامه گفت : «اگر چه عربستان از پشتيبانیهای دولت ايران از اهداف و خواستههای کشورهای عربی خرسند است، اما علاقمند است که اين پشتيبانیها و کمکهای از مجراهای قانونی اعراب و در هماهنگی با اهداف آنها صورت بگيرد. سعودالفيصل سپس اظهار داشت که «در اين موارد به صورت صريح و شفاف با منوچهر متکی که حامل پيامی نيز از سوی محمود احمدی نژاد برای پادشاه عربستان بوده صحبت کرده است».
آقای قشقاوی حضور ايران در اجلاس اتحاديه عرب را نيز قطعی ندانست و اعلام نظر درباره آن را به بعد موکول کرد.
در همین زمینه
انتخاب سردبیر
پرخوانندهترینها
۱