لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۹

۲۴ صنف سینمایی: خانه سینما تشکلی قانونی است


در حالی که در ادامه واکنش‌ها به انحلال خانه سینما، ۲۴ صنف سینمایی در بیانیه‌ای بر قانونی بودن این تشکل سینمایی ایران تأکید کرده‌اند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید ادامه فعالیت خانه سینما حکم «کلاه‌برداری» دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ۲۴ صنف سینمایی عضو خانه سینما در بیانیه‌‌ای اعلام کردند: «خانه سینمای ایران را خانه قانونی خود می‌دانیم، چرا که در مراجع رسمی کشور به ثبت رسیده است، اساسنامه آن را خود به تصویب رساندیم، چرا که طبق قوانین رسمی کشور مجمع عمومی حق هرگونه تغییر در اساسنامه خود را دارد. هیئت مدیره خانه سینما را با آرای خود برگزیدیم و به انتخاب خود ایمان داریم.»

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، ۱۳ دی‌ماه، حکم انحلال خانه سینمای ایران را صادر و دلیل این اقدام را عدم انجام «تشریفات قانونی مربوط به تأسیس مؤسسات فرهنگی و هنری و اقدامات غیر‌قانونی بعدی» اعلام کرد.

در ادامه بیانیه اصناف سینمایی که روز چهارشنبه، ۱۴ دی‌ماه، به امضای مدیران این اصناف رسیده آمده است: «توقع داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار ما باشد و نه در مقابل ما، چرا که ما هنرمندان و دست‌اندرکاران سینمای ایران هستیم.»

انجمن‌های بازیگران، فیلم کوتاه، طراحان فیلم، شورای عالی تهیه‌کنندگان، کانون مدرسان سینمایی، فیلمنامه‌نویسان، فیلم‌برداران، کارگردانان و مدیران سالن‌های سینما از جمله اصنافی هستند که پای این بیانیه‌ را امضا کرده‌اند.

همزمان با انتقاد دست‌اندرکاران سینمای ایران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی با تأکید بر قانونی بودن حکم انحلال خانه سینما گفت: «پس از صدو دستور انحلال، اگر (مسئولان خانه سینما)‌ واکنشی نشان ندادند و گفتند توجهی نمی‌کنیم حکم کلاه‌برداری محسوب می‌شود و در صورت شکایت وزارتخانه مربوط، تحت تعقیب قانونی خواهند بود.»

محمد حسینی ۱۴ دی‌ماه در گفت‌و‌گو با این شبکه تلویزیونی تأکید کرد که فعالیت‌های خانه سینما از جمله به گفته وی جشن‌های خانه سینما، نه یک فعالیت صنفی، «بلکه یک فعالیت سیاسی است».

آقای حسینی در این خصوص گفت: «در جشن سال گذشته و امسال خانه سینما افرادی دعوت شدند و بیاناتی مطرح شد، نمادهایی به کار رفته شد و تجلیل‌هایی از کسانی که در خارج از کشور هستند انجام شد که مواضع‌شان علیه نظام جمهوری اسلامی کاملا روشن است که اینها جای تردید به وجود آورد.»

در جشن دو سال گذشته خانه سینما، عده‌ای از سینما‌گران با اظهارات خود و نمادهای سبز، حمایت خود از اعتراض‌های مردمی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ ابراز کردند و در عین حال از هنرمندان ایرانی خارج از کشور تقدیر به عمل آوردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «این که (از) افرادی که از معاندین و مخالفین نظامی جمهوری اسلامی حمایت می‌کنند و برایشان کف زده می‌شود، مشخص است که چه جهت‌گیری‌هایی وجود دارد.»

آقای حسینی همچنین به حمایت خانه سینما از مستندسازان بازداشت شده اشاره کرد و گفت: «وقتی برخی از مستندسازان که با بی‌بی‌سی همکاری می‌کردند دستگیر شدند این‌ها سریع اطلاعیه دادند و حمایت کردند، ولی بعد وقتی دیدند حرکت ناپسندی انجام شده و هیچ توجیهی ندارند، عدول کردند.»

مدیر پیشین خانه سینما: انحلال خانه سینما افتخاری برای جمهوری اسلامی نخواهد بود

در کنار اعتراض این اصناف به صدور حکم انحلال خانه سینما، مدیر پیشین خانه سینما نیز در نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد تأکید کرده است که این انحلال «افتخاری به همراه نخواهد داشت».

به نوشته روزنامه‌های ایران، یدالله صمدی، کارگردان، در نامه‌ای سرگشاده از محمود احمدی‌نژاد خواسته تا «دستور انحلال خانه سینما» را «وتو» کند.

یدالله صمدی در نامه خود با تاکید بر این که «خانه سینما یک اتحادیه یا سندیکای هنرمندان پنج هزار نفره است که برای ایران و انقلاب افتخار‌ها کسب کرده است» خطاب به محمود احمدی‌نژاد نوشته است که «انحلال خانه سینما افتخار جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود».

به گفته محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما، این تشکل سینمایی رسما نزد دولت و قوه قضاییه ثبت شده و به همین دلیل تنها با حکم مجمع عمومی این سازمان یا حکم دادگاه می‌تواند منحل اعلام شود.

با این‌حال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر قانونی بودن حکم انحلال گفته است: «ما دستور انحلال را صادر کرده‌ایم و خانه سینما باید منحل شود.»
XS
SM
MD
LG