لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۴

اعظم طالقانی به خامنه‌ای: به رفتار فاجعه‌آمیز با زندانیان رسیدگی کنید


اعظم طالقانی - عکس از jamaran.ir
اعظم طالقانی - عکس از jamaran.ir
اعظم طالقانی، از فعالان ملی‌مذهبی، در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی از نحوه رفتار با زندانیان سیاسی انتقاد کرد و خواستار برخورد آیت‌الله خامنه‌ای در مورد «رفتار فاجعه‌آمیز» با منتقدان و زندانیان سیاسی شد.

به گزارش کلمه، در پی نامه ابوالفضل قدیانی به رئیس قوه قضاییه ایران که در آن به مزاحمت‌های بازجویان علیرضا رجایی برای خانواده این زندانی سیاسی پرداخته بود، اعظم طالقانی در نامه خود به آیت‌الله علی خامنه‌ای از او خواسته است که جلوی چنین رفتارهایی را بگیرد.

خانم طالقانی که در دوران حکومت پهلوی با آن مبارزه می‌کرد و به همین خاطر به زندان هم افتاد، در سال‌های گذشته از منتقدان حاکمیت در ایران بوده است و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرده بود. او دختر آیت‌الله محمود طالقانی، از چهره‌های عمده انقلاب سال ۵۷ ایران است.

اعظم طالقانی در نامه خود به آقای خامنه‌ای که تاریخ چهارم دی ماه را بر خود دارد، از او پرسیده است: «چگونه است که قوه قضائیه این‌گونه مامورین خود را مختار رها ساخته که به خود جرات دهند در مدتی که این بنده صالح خدا دربند است با بی‌شرمی خانواده و خود او را با رفتار و گفتار زشت و این‌گونه بی‌تقوا آزار و عذاب دهند؟»

ابوالفضل قدیانی، عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی، دو هفته پیش در ۲۲ آذر در نامه‌ای به صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه نوشت: «از ابتدای بازداشت غیرقانونی علیرضا رجایی، بارها و بارها به طرق مختلف مزاحم خانواده ایشان بوده و آنها تحت انواع فشارهای روحی و روانی قرار داده و بدترین شرایط را برای خانواده محترم و مظلوم وی به وجود آورده است.»

آقای قدیانی خطاب به آقای لاریجانی نوشت «مفاسد بازجویان شما روی شکنجه‌گران ساواک را سفید کرده است».

به نوشته این زندانی سیاسی، «بارها و بارها برخوردهای کثیف برخی از بازجویان فاسد‌الاخلاق سپاه و وزارت اطلاعات که متأسفانه امروز حاکم بر قضات بی‌اراده دادگاه‌های سیاسی نیز هستند، با خانواده‌های مظلوم زندانیان سیاسی بیان شده و حتما شما هم شنیده و مطلع شده‌اید ولی هیچ ترتیب اثری به آن‌ها نداده‌اید.»

عليرضا رجايی چهارم ارديبهشت ۱۳۹۰ به اتهام «ارتکاب جرايم امنيتی» از سوی ماموران قضايی بازداشت شد و از آن زمان در زندان به سر می‌برد.

علیرضا رجايی که دارای دکترای علوم سياسی است و مديريت سرويس سياسی روزنامه‌های اصلاح‌طلبی نظير جامعه، توس، خرداد، نشاط و عصر آزادگان را در کارنامه خود دارد، در جريان ناآرامی‌های پس از انتخابات رياست جمهوری ۱۳۸۸ نيز بازداشت شده بود.

این نامه ابوالفضل قدیانی همچنین واکنش گروهی از روزنامه‌نگاران را نیز در پی داشت که در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رییس قوه قضائیه ایران، خواستار برخورد با متخلفان شدند.

روز ۲۶ آذرماه ۱۱۷ روزنامه‌نگار امضا‌کننده این نامه خطاب به صادق لاریجانی، رییس قوه قضائیه، نوشتند: «این خواست زیادی نیست که حریم خانوادگی و حقوق انسانی و شهروندی خانواده یک روزنامه‌نگار، که به هر دلیل در زندان است، از هر تهدید و تجاوز و خشونتی مصون بماند.»

در این نامه خواسته شده بود که «متخلفان و سوء استفاده‌گران از قدرت مورد پیگرد قضایی قرار گیرند».

اعظم طالقانی که خود زمانی مجله «پیام هاجر» را در حوزه زنان منتشر می‌کرد که نهایتا در اردیبهشت ۱۳۷۹ توقیف شد، در نامه خود خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، به این نامه ۱۱۷ روزنامه‌نگار درباره نحوه رفتار با علیرضا رجایی و خانواده او اشاره کرده و نوشته است: «از آن زمان تاکنون هیچ‌گونه عکس‌العملی که نشان از رسیدگی به رفتار این آقای بازجو... صورت نگرفته است که البته تا جایی که به یاد داریم کمتر دیده شده که که در چنین مواردی به جهت مصلحت‌اندیشی و برای حفظ حیثیت نظام به طور جدی رسیدگی شود و مجرم واقعی برای پاسخگویی به افکار عمومی تنبیه و مجازات گردد.»

خانم طالقانی نوشته است «سران فتنه» همین ماموران زندان و بازجویان هستند «که نظام را از درون پوک می‌کنند و می‌پوسانند نه منتقدینی ... همچون علیرضا رجایی، مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد.»

رهبر جمهوری اسلامی و اغلب اصول‌گرایان، اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را «فتنه» می‌خوانند. شماری از این چهره‌ها نیز نامزدهای معترض به آن انتخابات و همچنین اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی را «سران فتنه» خوانده‌اند.

اعظم طالقانی، فعال ملی‌مذهبی، در نامه سرگشاده خود از آیت‌الله خامنه‌ای خواسته است «هر چه سریع‌تر با این بی‌اعتنایی‌ها نسبت به فجایع صورت‌گرفته برخورد جدی به عمل آورده شود و درصدد جبران آن برآییم.»
XS
SM
MD
LG