لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۵

سازمان مجاهدین انقلاب: نشانه‌ای از انتخابات آزاد نیست


سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، از تشکل‌های عمده اصلاح‌طلبان ایران، در بیانیه‌ای درباره انتخابات ریاست جمهوری گفته است: «هیچ نشانه‌ای دال بر اراده حاکمیت برای تجدیدنظر در نحوه اداره کشور و برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک به چشم نمی‌خورد.»

در این بیانیه روز چهارشنبه ۲۱ فروردین در وبسایت‌های خبری نزدیک به اصلاح‌طلبان منتشر شده، نوشته است: «در صورت تضمین سلامت انتخابات، شانس پیروزی کاندیدای اجماعی اصلاح‌طلبان بسیار زیاد است. در چنین انتخاباتی اگر این کاندیدا آقای خاتمی باشد، پیروزی قاطع از آن اصلاح‌طلبان خواهد بود.»

با این حال این بیانیه نوشته است: «متأسفانه هیچ نشانه‌ای دال بر اراده حاکمیت برای تجدید نظر در نحوه اداره کشور و برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک به چشم نمی‌خورد.»

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۴ خرداد امسال برگزار شود تا جانشین محمود احمدی‌نژاد مشخص شود.

شاخه خارج از کشور سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی معتقد است: «اصلاح طلبان به دلیل کارنامه مثبت در اداره امور کشور به ویژه در مقایسه با رقبای اصولگرای خود و نیز به دلیل ایستادگی و صداقت در دفاع از حقوق ملت و آزادی‌های شهروندی، از پایگاه و محبوبیت اجتماعی گسترده‌ای برخوردارند، از این رو در انتخاباتی آزاد و سالم دغدغه رأی ندارند و مسئله آنان نه کاندیدا بلکه آزادی و سلامت انتخابات است.»

این تشکل سیاسی می‌گوید که «در صورت تضمین سلامت انتخابات، شانس پیروزی کاندیدای اجماعی اصلاح طلبان بسیار زیاد است. در چنین انتخاباتی اگر این کاندیدا آقای خاتمی باشد، پیروزی قاطع از آن اصلاح طلبان خواهد بود. اما متأسفانه هیچ نشانه‌ای دال بر اراده حاکمیت برای تجدید نظر در نحوه اداره کشور و برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک به چشم نمی‌خورد.»

در هفته‌های اخیر گمان‌هایی درباره نامزدی محمد خاتمی یا اکبر هاشمی رفسنجانی مطرح شده است. گروه‌هایی از اصلاح‌طلبان و از جمله شماری از زندانیان سیاسی همچون مصطفی تاجزاده در هفته‌های گذشته از آقای خاتمی دعوت کرده‌اند که در انتخابات پیش رو نامزد شود.

طبق این بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، «مادام که هیچ نشانی از تجدید نظر در نحوه اداره کشور مشاهده نمی‌شود، منطقاٌ باید پذیرفت که حاکمیت با حضور مؤثر اصلاح طلبان چه با هدف پیروزی و چه به منظور تثبیت موجودیت سیاسی اجتماعی خویش، تقویت حیات سیاسی جامعه و تضعیف فضای امنیتی کشور شدیداٌ مخالفت خواهد کرد.»

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در تحلیل شرایط ایران و آن‌چه ممکن است در پیش باشد، نوشته است: «تهدید و ارعاب و اعمال فشار بر فعالان سیاسی اصلاح طلب و کسانی که می‌توانند نقش مؤثری در ستادهای انتخاباتی داشته باشند، رد صلاحیت و تأیید صلاحیت با حکم حکومتی و حمله به ستاد‌ها و دستگیری‌ اعضای ستاد‌ها، عملیات روانی تبلیغاتی نهادهای امنیتی و ناظران صندوق‌ها و مهندسی آرا ... مجموعه‌‌ای از احتمالات و واقعیاتی است که کاندیدای اصلاح طلب با آن مواجه خواهد بود.»

چنان چه شاخه خارج از کشور سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نوشته است، «مراکز اطلاعاتی و امنیتی مذکور همچنین موظف شده‌اند با احضار گسترده فعالان سیاسی منتقد و تهدید به حبس و تبعید دراز مدت به نقاط محروم کشور آنان را از هرگونه فعالیت به نفع کاندیدای نامطلوب (آقای خاتمی) و اساسا هرگونه ارتباط و تماس با ایشان بازدارند. در برخی موارد نیز احضار شدگان به ترور و مرگ در تصادف رانندگی تهدید شده‌اند.»

تداوم حصر خانگی میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد و همچنین مهدی کروبی، تصمیم‌گیری برای اصلاح‌طلبان درباره حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ را پیچیده‌تر کرده است. این سه تن از اواخر بهمن ماه سال ۸۹ یعنی حدود ۸۰۰ روز پیش در حصر خانگی هستند و ارتباطات خیلی محدود و کنترل‌شده‌ای با فرزندان خود داشته‌اند.

در این باره علی شکوری راد، از اعضای ارشد حزب مشارکت ایران اسلامی، به وبسایت کلمه گفته است: «قطعاً نظر آقایان موسوی و کروبی برای ما مهم و تعیین کننده است. ما به آنها دسترسی نداریم ولی محدودیتی که بر آنها اعمال می شود حکایت از تأثیر رأی و نظر آنها دارد. تاکنون نظر مشخصی از آنها به ما نرسیده است. لذا ما بر اساس تحلیل خودمان پیش می رویم. هرگاه نظر آنها به ما برسد آن را لحاظ خواهیم کرد.»

مصطفی تاجزاده، عضو ارشد دو تشکل اصلاح‌طلب حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که از خرداد ۸۸ در بازداشت و حبس به سر می‌برد، پیش از این در یادداشتی که ۲۱ اسفند منتشر شده بود، خواستار افزایش دعوت‌ها از محمد خاتمی برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده شده بود. او نوشته بود که «محبوبیت و مقبولیت» آقای خاتمی افزایش یافته و «اقتدارگرایان از این عصبانی هستند.»

آقای تاجزاده نوشته بود: «آقای خاتمی باید بداند که هرگز نمی تواند نسبت به سرنوشت میهن و آئین و آینده ایرانیان در این شرایط حساس بی‌تفاوت باشد و خدای ناکرده غفلت و کوتاهی کند.»

او همچنین در یادداشت دیگری که از زندان اوین فرستاد و روز ۵ فروردین منتشر شد، اعلام کرد که از داخل زندان یک «ستاد انتخاباتی نمادین» برای دعوت از محمد خاتمی تشکیل داده است.

آقای تاجزاده نوشت اگر انتخابات آینده «مهندسی‌شده و فرمایشی» شود، مسئولیت آن با شخص رهبر جمهوری اسلامی است.

معاون سیاسی وزیر کشور دولت آقای خاتمی از سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی استقبال کرده بود که روز اول فروردین گفت در این انتخابات «تنها یک رای» دارد، تاکید کرد که این رای نیز تا لحظه‌ای که به صندوق آرا انداخته می‌شود، مخفی خواهد ماند.
XS
SM
MD
LG