لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۹

جزایری: سیاست ما تعقیب دشمن در دوردست‌ها است


مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران
مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران

معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران بدون اشاره به جزئیات اعلام کرد که جمهوری اسلامی از طرح تهدید تلافی‌جویانه منافع آمریکا و متحدانش در منطقه در صورت حمله به ایران «عبور کرده» و طرح نظامی جدیدی با عنوان «تعقیب دشمن در دوردست‌ها» را آماده کرده که «یک نظام بازدارنده پشیمان‌کننده» است.

او از این نظام جدید با عنوان «تعقیب دشمن در دوردست‌ها» یاد کرده است.

مسعود جزایری روز شنبه، ۲۹ خرداد، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفت: «انهدام پایگاه‌های دشمن در صورت دست‌اندازی، برای منطقه و محدوده جغرافیایی که شما ممکن است در ذهن‌تان باشد، ممکن است، ولی ما از این مسئله عبور کرده‌ایم.»

وی در عین حال افزود: «در واقع اگر قرار باشد جمهوری اسلامی در معرض هجمه قرار بگیرد بدون تردید منافع آمریکا، صهیونیست‌ها و کسانی را که در این جرگه قرار بگیرند و بخواهند به آنها مستقیم یا غیرمستقیم کمک کنند تهدید خواهیم کرد ولی از این محدوده عبور کرده‌ایم. سیاست ما تعقیب دشمن در دوردست‌ها است.»

مسعود جزایری پیش از این اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی «قابلیت انهدام» پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را دارد.

در همین حال در سال‌های گذشته آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و فرماندهان سپاه پاسداران بارها تهدید کرده‌اند که در صورت حمله آمریکا به ایران، جمهوری اسلامی منافع ایالات متحده در دنیا را به خطر خواهد انداخت.

با این حال آقای جزایری روز شنبه گفت که جمهوری اسلامی از این طرح‌ها دیگر «عبور کرده» و اکنون «دکترین ما یک گام رو به جلو حرکت کرده‌است و ما در مرز متوقف نمی‌شویم و... یک نظام بازدارنده پشیمان‌کننده را طراحی و پیاده‌سازی کرده‌ایم، بر روی آن رزمایش انجام شده‌است».

آقای جزایری به جزئیات طرح به گفته او «تعقیب دشمن در دوردست‌ها» و «رزمایش‌های انجام‌شده» مربوط به آن اشاره‌ای نکرده‌ است.

جمهوری اسلامی ایران از زمان پایان جنگ هشت ساله با عراق که در سال ۱۳۶۷ پایان یافت وارد هیچ جنگ مستقیمی با دیگر کشورها نشده‌است، ولی هم اکنون بر اساس گزارش‌ها با فرستادن کمک‌های نظامی و تدارکاتی به دولت‌ها یا گروه‌های متحد خود در چهار کشور سوریه، عراق، یمن و لبنان درگیر منازعات داخلی این کشورها شده‌ است.

در همین حال فرماندهان سپاه پاسداران در سال‌های اخیر از «جنگ‌های نیابتی» سخن گفته‌اند.

احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش، روز ۲۳ فروردین، گفته‌ بود که «با فضای جدید از جنگ‌های نیابتی در سوریه روبه‌رو هستیم».

آقای پوردستان روز یک‌شنبه، ۲۹ فروردین، تأکید کرده بود که حضور نیروهای گروه حکومت اسلامی (داعش) در ۴۰ کیلومتری «همه مرزهای ایران»، از جمله پاکستان «خط قرمز» جمهوری اسلامی است.

مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روز شنبه در بخش دیگری از سخنانش گفت که توان موشکی ایران «یک عامل بازدارنده است» و «امروز نه تنها از بازدارندگی مناسبی برخوردار هستیم بلکه از یک بازدارندگی پشیمان‌کننده برخوردار هستیم».

وی همچنین سخنان مطرح شده مبنی بر اینکه برنامه‌های موشکی ایران «مخل پیشبرد مناسبات دیپلماتیک است» را «طنز» خوانده و افزود که «اگر فاقد توانمندی دفاعی - موشکی باشیم، زیر دست و پای سیستم ناعادلانه جهان له می‌شویم».

به دنبال انجام چندین آزمایش موشکی از سوی ایران در نیمه دوم سال ۹۴، چهار کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان اوایل فروردین امسال در نامه‌ای خطاب به رئیس دوره‌ای شورای امنیت و بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، اعلام کردند که آزمایش‌های موشکی ایران که در آن‌ها موشکی‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای شلیک شده، «بی‌اعتنایی» به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و باید به آن پاسخ مناسب داده شود.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که آزمایش‌های موشکی‌اش ناقض این قطعنامه و توافق اتمی وین نیست. به‌رغم این، آمریکا روز پنجم فروردین امسال شش شرکت و دو فرد را در ارتباط با برنامه موشکی ایران تحریم کرد.

XS
SM
MD
LG