لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۴

آغاز مذاکرات پتروشیمی ایران و زیمنس آلمان


یک ماه پس از اعلام مذاکرات فشرده ایران با شرکت زیمنس آلمان پیرامون خرید توربین‌های پیشرفته برای نیروگاه‌های برقی، خبرگزاری‌های ایران از انجام مذاکرات وزارت نفت و این شرکت به منظور مشارکت و همکاری در صنایع پتروشیمی ایران خبر دادند.

خبرگزاری مهر، دوشنبه اول شهریورماه گزارش داد که زیمنس آلمان پس از آزادسازی و رفع توقیف برخی از کالاها و تجهیزات پروژه‌های صنعت نفت و گاز ایران به ویژه در حوزه پارس جنوبی، مذاکرات جدیدی به منظور مشارکت و همکاری در صنایع پتروشیمی ایران در دوران پسابرجام را آغاز کرده‌است.

شرکت زیمنس تجهیزات مورد نیاز میدان گازی پارس جنوبی را پیش از تحریم‌ها به ایران فروخته بود، اما بخاطر تحریم‌ها، صادرات این تجهیزات به ایران متوقف شد. وزارت نفت ایران چند ماه قبل گزارش داد که اقلام خریداری‌شده از شرکت زیمنس رفع توقیف شده‌است.

خبرگزاری مهر می‌نویسد که هفته جاری هیأتی متشکل از مدیران ارشد این شرکت آلمانی به تهران سفر کرده و مذاکراتی را با مدیران صنایع پتروشیمی و انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران در تهران آغاز کرده‌است.

مهم‌ترین محور این گفت‌وگوها، «توسعه سطح همکاری‌های دوجانبه و فعال شدن بیشتر این شرکت آلمانی در صنایع پتروشیمی ایران بوده ضمن آنکه تجهیز، تأمین قطعات، سیستم‌های فنی و مدیریتی صنعت پتروشیمی از دیگر محورهای مذاکرات تهران به شمار می‌رود».

در همین زمینه پایگاه تخصصی «نچرال گس یوروپ» با استناد به یک مقام رسمی ایران گزارش داد که هم‌اکنون ایران ۵۰ پروژه پتروشیمی به ارزش ۳۲٫۷ میلیارد دلار در دست دارد.

ایران در نظر دارد ظرفیت تولید پتروشیمی خود را از ۶۴ میلیون تن در سال جاری به ۱۲۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ و ۱۸۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۵ خورشیدی برساند.

روزنامه فایننشال تایمز نیز ۲۸ تیرماه گزارش داد که زیمنس می‌گوید مذاکرات فشرده‌ای با دولت ایران و شرکای محلی در حوزه زیرساخت، انرژی، و فناوری دارد. وزیر انرژی ایران در گفت‌وگو با این نشریه گفته بود که زیمنس علاقه‌مند به همکاری است و امیدوار است مذاکرات زود به نتیجه برسد.

خبرگزاری مهر می‌نویسد که هیأت مدیران زیمنس آلمان در حالی هفته جاری برای توسعه همکاری‌ها در صنایع پتروشیمی ایران وارد تهران شده که پس از برجام، ایران با شرکت‌های توتال فرانسه، باسف آلمان، سارکوبه اسپانیا، میتسویی ژاپن، لینده آلمان و چندین شرکت آسیایی و اروپایی تفاهم‌نامه‌هایی برای همکاری و سرمایه‌گذاری در صنایع پتروشیمی امضا کرده‌است.

این گزارش می‌افزاید که از سوی دیگر مذاکرات با این شرکت آلمانی برای همکاری بیشتر در صنایع پتروشیمی آغاز شده که اخیراً علی‌اکبر شعبانپور، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، از آزادسازی برخی از تجهیزات و کالاهای فازهای پارس جنوبی توسط زیمنس آلمان خبر داده و گفته‌است: «توربوکمپرسورهای گازی ایران در امارات و اروپا رفع توقیف شد.»

XS
SM
MD
LG