لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۸

نماینده مجلس: زبان ترکمنی در دانشگاه‌های دو استان ایران تدریس خواهد شد


نقشه استان گلستان
نقشه استان گلستان

نماینده چهار شهرستان شرق استان گلستان در مجلس شورای اسلامی از تدریس زبان ترکمنی به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه‌های استان گلستان و خراسان شمالی خبر داد.

به گزارش روز جمعه (۲۶ آذر) خبرگزاری ایرنا، شهرام کوسه غراوی این مطلب را در جلسه شورای اداری شهرستان‌های مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه که با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در استان گلستان برگزار شد، بیان کرد.

وی به زمان آغاز تدریس این زبان در دانشگاه‌های یادشده اشاره‌ای نکرد اما گفت که این اتفاق «به‌زودی» خواهد افتاد.

حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ در پاسخ به درخواست‌ها مبنی بر آموزش زبان مادری در مناطق مختلف ایران وعده داده بود که در راستای «اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی» زبان مادری ایرانیان اعم از کردی، آذری، عربی و … به طور رسمی در سطوح مدارس و دانشگاه‌ها تدریس خواهد شد.

بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی، «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد، ولی استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»

تدریس زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان و اختصاص بخشی از کتاب ادبیات فارسی پایه اول تا سوم دوره متوسطه دوم در مناطق کردنشین به مطالب کردی نیز از دیگر اقدامات انجام شده در دولت یازدهم است.

۱۱ خرداد ماه سال جاری علی یونسی، دستیار ویژه روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، از صدور دستور دولت به وزارت آموزش و پرورش برای آموزش زبان‌های محلی کردی و ترکی در شماری از مناطق کردنشین و ترک‌نشین ایران خبر داد.

آقای یونسی گفته بود دو زبان محلی کردی و ترکی در مناطقی که زبان اصلی مردم محلی هستند، در مدارس به دانش‌آموزان آموزش داده خواهد شد.

مردادماه سال جاری حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش ایران اعلام کرده بود که امکان انتخاب رشته‌های زبان و ادبیات کردی، و زبان و ادبیات ترکی برای دانشجویان ورودی ۹۵ برقرار شده است.

آن‌طور که روزنامه شرق در آن زمان نوشته بود ایجاد رشته زبان و ادبیات کردی از ابتدای دهه ۸۰ در وزارت علوم به تصویب رسید، اما «مجوز اجرای آن» در سال‌های اخیر، «بنا به دلایلی» به تصویب وزارت علوم نرسیده بود.

XS
SM
MD
LG