با وجود ارائه «طرح تخفیف مجازات اعدام» در رابطه با جرایم مواد مخدر در مجلس شورای اسلامی، دادستان تهران روز شنبه، یکم آبانماه، گفت که سیاست قوه قضائیه در برخورد با قاچاقچیان عمده مواد مخدر تغییر نمیکند.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، روز شنبه طی جلسهای شیوههای اتخاذی در برخورد با پدیده قاچاق مواد مخدر را در ایران با دیگر کشورها «متفاوت» دانست و بر ادامه روند کنونی تأکید کرد.
بنا بر این گزارش، او ضمن تأکید بر «تغییر نیافتن سیاست قوه قضائیه در برخورد با قاچاقچیان عمده مواد مخدر و ضرورت تداوم برخورد قاطع با این موضوع از سوی دادستانی تهران و پلیس» از «افزایش تلاشها» در مبارزه با مواد مخدر در ایران خبر داد.
عباس جعفری دولتآبادی در مورد تغییر یا عدم تغییر سیاست برخورد با قاچاقچیان غیرعمده توضیحی نداد.
تأکیدات دادستان تهران بر ادامه «ضرورت تداوم برخورد قاطع» با قاچاقچیان مواد مخدر در حالی بیان میشود که به تازگی صد نماینده مجلس شورای اسلامی طرحی موسوم به «طرح تخفیف مجازات اعدام» در رابطه با جرایم مواد مخدر را به هیئت رئیسه مجلس ارائه دادند.
در این طرح برای کسانی که «برای بار اول و یا به مقدار کمی مواد مخدر حمل کردهاند» خواستار تخفیف مجازات اعدام شده است.
در همین حال محمدجواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر دستگاه قضایی ایران، نیز با تأکید بر کاهش تعداد اعدامها در صورت محدود شدن حکم اعدام به «سردسته قاچاقچیان بزرگ و مهم» پیشبینی کرده آثار چنین تجدید نظری ظرف شش تا هفت ماه مشخص خواهد شد.
آقای لاریجانی به تازگی در مصاحبه با روزنامه برزیلی «او استادو»، با تأیید میزان بالای اعدامها در ایران، مدعی شد که «۹۳ درصد» اعدامها در ایران در ارتباط با قاچاق مواد مخدر است.
اخیراً گفتوگوهایی نیز در حلقه داخلی حکومت ایران برای تخفیف مجازات اعدامهای مربوط به مواد مخدر، انجام شدهاست.
ایران و چین در صدر فهرست کشورهای جهان در اجرای مجازات اعدام هستند و سازمانهای مدافع حقوق بشر، کمیسیون حقوق بشر ملل متحد و تشکلهای فرادولتی، بارها در مورد شمار بالای اعدام در ایران هشدار داده و از آن انتقاد کردهاند.
در همین حال محمدباقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، پیشتر اذعان کرده است که اعدام «قاچاقچیان مواد مخدر» در ایران «بازدارنده» نبوده است.