لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۷

علی مطهری، نماینده منتقد دولت، رد صلاحیت شد


علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی.
علی مطهری، از نمایندگان اصول‌گرا در مجلس و از منتقدان سرسخت دولت محمود احمدی‌نژاد، خبر رد صلاحیت خود برای انتخابات مجلس نهم از سوی هیئت‌های اجرایی وزارت کشور را تأیید کرد.

علی مطهری به سایت خبرآن‌لاین گفت که در نامه رد صلاحیتش که بامداد سه‌شنبه از سوی هیئت‌های اجرایی وزارت کشور دریافت کرده آمده است که وی به استناد دو بند قانون انتخابات مربوط به «اعتماد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران» و «ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه» رد صلاحیت شده‌ است.

در همین حال خبرآن‌لاین از تأیید صلاحیت پنج تن از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس هشتم از سوی وزارت کشور برای انتخابات مجلس نهم خبر داده‌ است. گزارش‌هایی پیش از این حاکی از نام‌نویسی «۷۰۰ نفر» از اصلاح‌طلبان به عنوان نامزد این انتخابات است.

باشگاه خبرنگاران جوان نیز روز سه‌شنبه از قول «یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی» نوشت که «۲۵ نفر از نمایندگان فعلی مجلس که برای انتخابات مجلس نهم نام‌نویسی کرده‌اند، رد صلاحیت شده‌اند که احتمال دارد که این تعداد بیشتر هم باشد».

بنا بر این گزارش، جانشین رئیس ستاد انتخابات کشور نیز خبر داده ‌است که «داوطلبان رد صلاحیت شده برای اعتراض ۴ روز فرصت دارند».

انتخابات مجلس نهم که قرار است ۱۲ اسفندماه سال جاری برگزار شود از سوی حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، به عنوان «حساس‌ترین انتخابات در عمر جمهوری اسلامی» توصیف شده ‌است.

جبهه مشارکت ایران اسلامی، از مهم‌ترین تشکل‌های اصلاح‌طلب، نیز در نخستین روز دی‌ماه با انتشار بیانیه‌ای مقام‌های جمهوری اسلامی را متهم کرد که به دنبال برگزاری «انتخابات نمایشی» هستند و اعلام کرد که در انتخابات مجلس نهم شرکت نخواهد کرد.

«تعجب» علی مطهری از موضع‌گیری وزارت کشور

به گزارش خبرآن‌لاین، علی مطهری، نماینده تهران، از موضع‌گیری وزارت کشور علیه او در این رد صلاحیت «تعجب کرده» و در پاسخ به این که آیا به نتیجه اعلام شده اعتراض خواهید کرد یا نه، گفته ‌است که «فعلا قصدی ندارم».

بنا بر این گزارش، علی مطهری می‌گوید که صلاحیت تعداد زیادی از نمایندگان مجلس هشتم، از سوی هیئت‌های اجرایی رد شده و «این مسئله باعث تعجب همه شده ‌است».

آقای مطهری افزوده ‌است: «شنیده‌ام آقایان کاتوزیان و عباسپور را هم رد صلاحیت کرده‌اند ولی با خود آنها صحبتی نداشته‌ام.»

روابط علی مطهری با دولت و برخی گروه‌ها در مجلس فراز و نشیب‌های فراوان داشته ‌است و وی در آخرین انتقادات خود، اوایل دی‌ماه گزارش کمیسیون اصل نود مجلس از رویدادهای پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ را «یک‌طرفه» خواند و گفت که چرا به «طرف مقابل» اجازه پاسخ‌گویی داده نشده‌ است.

مقصود آقای مطهری از «طرف مقابل» احتمالاً رهبران مخالفان در ایران یعنی میرحسین موسوی و مهدی کروبی است که در کنار محمد خاتمی و مهدی هاشمی در این گزارش بار بیشترین اتهام بر دوش‌شان گذاشته شده ‌است.

علی مطهری، فرزند مرتضی مطهری، روز بیستم مهرماه در واکنش به در دستور کار قرار نگرفتن طرح ۱۱ سؤال از رئیس جمهور از سمت نمایندگی استعفا کرده و افزوده بود که «تابوی سوال از رئیس جمهور باید شکسته شود»، اما نمایندگان مجلس استعفای او را نپذیرفتند و به ماندن وی در بهارستان رای دادند.

اصلاح‌طلبانِ تأیید یا رد صلاحیت شده

خبر‌آن‌لاین روز سه‌شنبه از قول منصور حسینی، دبیر فراکسیون اقلیت مجلس، خبر داد که از میان اصلاح‌طلبان تنها صلاحیت محمدرضا تابش نماینده اردکان، محمدرضا خباز نماینده کاشمر، محمدرضا سجادیان نماینده خواف، محمدحسین مقیمی، نماینده خمین، و مصطفی ذوالقدر، نماینده بندرعباس، از سوی هیئت‌های اجرایی که مرحله اول احراز صلاحیت‌ها هستند، تایید شده‌ است.

محمدمهدی شهریاری نماینده بجنورد، مجید نصیرپور نماینده سراب، داریوش قنبری نماینده ایلام، انوشیروان محسنی بندپی نماینده نوشهر و چالوس، اقبال محمدی نماینده مریوان، پیمان فروزش نماینده زاهدان، احمدرضا دستغیب نماینده شیراز، غلامحسین مسعودی ریحان نماینده اهر و هریس، قدرت‌الله علیخانی نماینده قزوین هم رد صلاحیت شده‌اند.

بنا بر این گزارش، دبیر فراکسیون اقلیت مجلس در مورد احراز صلاحیت نمایندگان اصلاح‌طلب دیگر از جمله پزشکیان، کواکبیان، محجوب و فاضل موسوی گفت: «تاکنون نتایج بررسی صلاحیت این آقایان از سوی هیئت‌های اجرایی به آنها اعلام نشده‌ است.»

باشگاه خبرنگاران جوان نیز از رد صلاحیت بیش از ۲۵ نفر از نمایندگان فعلی مجلس از جمله حمیدرضا کاتوزیان و علی مطهری، از حوزه انتخابیه تهران، و سید احمدرضا دستغیب (فرزند فخرالدین)، علی‌اصغر حسنی و داود محمدجانی از استان فارس خبر می‌دهد.

این منبع خبری می‌نویسد که عبدالجبار کرمی و نادر قاضی‌پور از دیگر نمایندگانی هستند که صلاحیت آنان نیز تایید نشده‌ است و «در مجلس، زمزمه‌هایی مبنی بر رد صلاحیت عباسپور، محجوب، محمدیاری، محسنی بندپی، جعفرزاده، ضابطی، مقدسی، دلقپوش، شهریاری، علیخانی و فرزندش نیز شنیده می‌شود».

پیش از این شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرد که به خاطر برآورده نشدن پیش‌شرط اصلاح‌طلبان مبنی بر رفع موانع برگزاری انتخابات آزاد، اعضای این شورا «به این جمع‌بندی رسیدند که لیست انتخاباتی ارائه ندهند و از کسی هم حمایت نکنند».

اما رئیس فراکسیون اقلیت مجلس هشتم توصیه کرد که در انتخابات مجلس نهم هر اصلاح‌طلبی که «حدس می‌زند از فیلتر شورای نگهبان عبور کند» مستقل نامزد شود.

پس از آن نیز مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری، از ثبت نام «۷۰۰ نفر با گرایش اصلاح‌طلبی» و از آن میان نام‌نویسی «۱۰۰ نفر از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی مهر، مصطفی کواکبیان که خود از کاندیداهای ثبت نام شده در این انتخابات است روز سه‌شنبه گذشته با اعلام این آمار افزود که «معتقد هستیم از طریق قهر و عدم شرکت در انتخابات نمی‌توانیم به هیچ یک از مطالبات اصلاح‌طلبانه برسیم، بلکه معتقدیم تنها راه اصلاح امور از طریق صندوق‌های رأی می‌گذرد».
XS
SM
MD
LG