لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۷

سخنگوی پیشین القاعده: ایران و آمریکا برای بازداشتم تبانی کردند


سلیمان بوغیث
سلیمان بوغیث
سلیمان بوغیث، سخنگوی پیشین القاعده و از بستگان اسامه بن‌لادن، روز جمعه، ۲۸ تیرماه، در جریان درخواست از دادگاه ناحیه‌ای نیویورک برای ختم پرونده خود گفت که بازداشت او در ایران «با تبانی آمریکا» صورت گرفته است.

سلیمان بوغیث که اواخر سال ۲۰۰۲ از افغانستان به ایران رفته بود می‌گوید که چندی پس از ورود به ایران توسط سپاه پاسداران دستگیر شده و مورد بازجویی شدید قرار گرفته‌ است؛ وی بیش از یازده سال در ایران به‌ سر برد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وکیل آقای بوغیث روز جمعه به خبرنگاران گفت که موکلش هم‌اینک خواستار افشای تمامی مدارک رسمی مربوط به تماس ایالات متحده با جمهوری اسلامی در خصوص بازداشت او در ایران است.

به گفته سلیمان بوغیث، مقامات دولتی ایران به او گفتند که دولت آمریکا از بازداشت او در ایران باخبر بوده و ایران پیش از آن چند زندانی دیگر را نیز به ایالات متحده تحویل داده است.

به گفته آقای بوغیث، او در تاریخ یازده ژانویه سال جاری در ایران آزاد شده و وارد ترکیه شد، اما در ترکیه نیز دستگیر شده و تا زمان آزادی‌اش در ۲۸ فوریه مورد بازجویی قرار داشته است.

او زمانی که به قصد دیدار از بستگان خود راهی کویت بود توسط مأموران آمریکایی به اردن برده شده و پس از بازداشت به نیویورک فرستاده شد.

سلیمان بوغیث، ۴۷ ساله، شهروند کویت است و پس از حادثه یازدهم سپتامبر در ویدئویی در کنار بن‌ لادن و ایمن الظواهری تهدیدهای تندی را علیه شهروندان آمریکایی ابراز کرد؛ او که با یکی از دختران اسامه بن‌ لادن ازدواج کرده پس از یازده سپتامبر مدتی نقش سخنگوی گروه القاعده را برعهده داشت.

اقامه دعوی علیه سلیمان بوغیث در یکم مارس سال‌ جاری و به اتهام توطئه برای قتل شهروندان آمریکایی صورت گرفت.

وکیل بوغیث هم‌اینک می‌گوید که موکلش بر این اساس که به گفته او مأموران آمریکایی حین پرواز بین اردن و نیویورک او را شکنجه کرده‌اند و همچنین بر این اساس که بازداشت او در ایران با تبانی آمریکا انجام شده خواستار لغو اتهامات علیه خود شده است.

ایران تاکنون در موارد نادری از دستگیری افرادی وابسته به القاعده خبر داده و در مقابل متهم بوده است که به اعضای فراری این گروه پناه داده است.

در این زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس در دی‌ماه سال ۸۹، از بازداشت هفت شهروند وابسته به القاعده در سردشت در غرب ایران خبر داد.

آسوشیتدپرس یادآور شده بود که گفته می‌شود بسیاری از اعضای القاعده در جریان حمله نظامی آمریکا به افغانستان و سرنگونی دولت طالبان در این کشور به ایران گریختند.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۰۳ ایران نام ۲۲۵ مظنون به عضویت در القاعده که در کشور بازداشت شده بودند را در اختیار سازمان ملل متحد قرار داد. این افراد که از ملیت‌های عرب، آفریقایی و اروپایی بودند به صورت غیر قانونی از مرز ایران عبور کرده و وارد این کشور شده بودند.

گرچه ایران به این گزارش‌ها واکنشی نشان نداده است، همواره اتهام پناه دادن به اعضای القاعده را رد کرده است.
XS
SM
MD
LG