لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۳۰

تنزل «۶۳ رتبه‌ای» عملکرد محیط ‌زیستی ایران


روزنامه اعتماد ضمن انتشار گزارشی درباره «چراغ سبز حدادعادل برای ولایتی»، از «افزایش اختلاف درونی جناح حاکم» در آستانه انتخابات خبر داده است. همزمان روزنامه رسالت از قول محمد یزدی نوشته «اصولگرایان به یک نامزد نهایی برسند، بقیه به عنوان وزیر یا همکار در کنار دولت باشند.»

محمدجواد حق‌شناس از چهره‌های اصلاح‌طلب طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته «جریان اصولگرایی امروز در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های تاریخی حیات خود قرار دارد»، و مهران کرمی در سرمقاله روزنامه جهان صنعت به ارزیابی تمایل اصولگرایان میانه‌رو و برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب برای «زنده کردن بازی سنتی چپ و راست» پرداخته است.

روزنامه بهار از تاخیر ۴ ماهه آموزش و پرورش در پرداخت اضافه‌کار و حق‌التدریس گزارش داده و از قول فعالان حقوق معلمان نوشته «وزیر آموزش و پرورش، فقط شعار می‌دهد.»

روزنامه جهان صنعت از قول معصومه ابتکار رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران از «تنزل ۶۳ رتبه‌ای عملکرد محیط ‌زیستی ایران» گزارش داده است.

روزنامه بهار در شماره یک‌شنبه نوشته «مهدی اخوان بهابادی دبیر شورای عالی فضای مجازی» از طرح این شورا برای ارائه «وی.پی.ان قانونی» خبر داده است.

«چراغ سبز حداد عادل به ولایتی»

روزنامه اعتماد گزارشی درباره «چراغ سبز حداد عادل برای ولایتی» و «افزایش اختلاف درونی جناح حاکم» در آستانه انتخابات منتشر کرده و روزنامه رسالت از قول محمد یزدی نوشته «اصول‌گرایان به یک نامزد نهایی برسند، بقیه به عنوان وزیر یا همکار در کنار دولت باشند.»

روزنامه اعتماد خبر داده که «غلامعلی حدادعادل در یک جلسه انتخاباتی اعلام کرده، حاضر است در آینده نزدیک به نفع دکتر علی‌اکبر ولایتی، دیگر نامزد ائتلاف ۱+۲ کناره‌گیری کند» و «انتشار این خبر با انتشار گفت‌وگوی علی‌اکبر ولایتی با خبرگزاری مهر همراه شد، گفت‌وگویی که در آن، ولایتی درباره نقش خود در وحدت اصول‌گرایان طی انتخابات‌های گذشته» سخن گفته است.

به گزارش این روزنامه، علی اکبر ولایتی گفته است «من در مجلس هشتم و نهم یکی از کسانی بودم که پرچم به دست گرفته و سعی کردیم اصولگرایان را دور هم جمع کنیم و آنهایی که به مجلس راه پیدا می‌کنند کسانی باشند که به نظام تقرب دارند و ساز مخالف با منافع و مصالح راهبردی نظام نزنند» اما «هیچ ماموریتی نداشتم و این موضوع را تکلیف خود می‌دانستم» و اکنو ن در انتخابات ریاست جمهوری نیز «آمدنم به درخواست رهبری نبوده است.»

روزنامه اعتماد تاکید کرده «این اظهارات ولایتی در کنار کمرنگ‌تر شدن فعالیت‌های محمدباقر قالیباف و غلامعلی حدادعادل، گمانه کاندیداتوری ولایتی به عنوان نامزد واحد اصولگرایان را تقویت می‌کند.»

این روزنامه درعین حال با اشاره به «موانع» درون‌جناحی که سر راه ائتلاف محمدباقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل و علی اکبر ولایتی قرار دارد اشاره کرده و نوشته «حسین جلالی، مسئول دفتر محمدتقی مصباح یزدی» و از اعضای جبهه پایداری چند روز قبل گفته است «آقای حدادعادل هم‌اکنون به ائتلاف ۱+۲ پیوسته. اگر یک قاشق داروی تلخ را در ظرف عسل بریزیم این عسل دیگر قابل استفاده نخواهد بود» و «به نظر من آقای حدادعادل نیز آب شیرین و گوارایی بود که وارد نهر شوری شد که دیگر قابل استفاده نیست.»

رئیس دفتر مصباح یزدی درباره «ائتلاف ۱+۲» با حضور حدادعادل، ولایتی و قالیباف گفته «ما از این آقایان می‌خواهیم که اگر مصلحت نظام و جمهوری اسلامی را در نظر نمی‌گیرند حداقل مصلحت خود را در نظر داشته باشند» و «در ‌نهایت چنین ائتلافی دچار فروپاشی شده و به نتیجه نخواهد رسید چراکه در جمع آن هیچ فرد اصلحی مشاهده نمی‌شود.»

همزمان روزنامه رسالت، وابسته به جناح حاکم از «سازوکار» پیشنهادی محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای رسیدن اصولگرایان به «نامزد نهایی» خبر داده است.

این روزنامه از قول رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نوشته «کسانی که می‌خواهند کاندیدا شوند، به ائتلاف سه‌گانه اصولگرایان اضافه شوند» و «کسانی که کنار می‌روند، به عنوان وزیر یا همکار در کنار دولت باشند.»

وزیر آموزش و پرورش، فقط شعار می‌دهد

روزنامه بهار از تاخیر ۴ ماهه وزارت آموزش‌وپرورش در پرداخت اضافه‌کار و حق‌التدریس معلمان گزارش داده و از قول فعالان حقوق معلمان نوشته حمیدرضا حاجی بابایی«وزیر آموزش و پرورش، فقط شعار می‌دهد.»

این روزنامه نوشته «سه روز» پس از انتشار «بیانیه کانون صنفی معلمان ایران» در اعتــراض به پرداخت نشدن مطالبات معلمان» روز شنبه علی ایزدخواه مدیرکل آموزش وپرورش تهران از «پرداخت عیدی فرهنگیان با حقوق بهمن ماه خبر داد»، اما معلمان می گویند «از چهار ماه پیش هر هفته می گویند هفته دیگر، اما سال رو به اتمام است و خبری از پرداخت معوقات ما نیست.»

مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران گفته «براساس اعلام مسئولان مالی کشور، عیدی کارمندان دولت با حقوق بهمن‌ماه پرداخت شود که فرهنگیان نیز جزو کارمندان دولت محسوب می‌شوند»، و میزان عیدی نیز از سوی دولت «۴۰۲هزار و ۵۰۰تومان» اعلام شده است.

مهدی بهلولی، عضو کانون صنفی معلمان ایران، به روزنامه بهار گفته «چهار ماه است اضافه‌کار و حق‌التدریس معلمان پرداخت نشده است، از خرداد‌ماه قرار بوده است حق‌الزحمه معلمان را برای شرکت در حوزه‌های امتحانات نهایی پرداخت کنند و هر هفته که برای پیگیری این موضوع مراجعه می‌کنیم، می‌گویند هفته بعد. نه‌تنها معلمان که مطالبات مدیران و معاونان هم در مدارس پرداخت‌نشده، آموزش‌وپرورش به همه فرهنگیان بدهکار است.»

این عضو کانون صنفی معلمان ایران همچنین گفته «این تنها مشکل معلمان در تهران نیست و یک مسئله سراسری است» و «وزارت آموزش‌وپرورش هم معلمان را به امان خدا رها کرده است و هم مدرسه‌ها را. مدیران نمی‌توانند مدرسه را بچرخانند و به روش‌های گوناگون از خانواده‌ها پول دریافت می‌کنند.»

مهدی بهلولی در گفت‌وگو با روزنامه بهار ضمن تاکید بر این‌که «معلمان به شدت از وضعیت اقتصادی ناراضی هستند و این نارضایتی به کلاس مدارس کشیده می‌شود»، گفته «وزیر آموزش‌وپرورش شعار می‌دهد می‌خواهیم معلم پژوهشگر داشته باشیم و چندی پیش هم گفته بود ما با معلمان قرار داد پولی نبستیم و قرارداد ما اخلاقی است.»

وزیر آموزش‌وپرورش در خرداد گفته بود به همه فرهنگیان بازنشسته یک هفته پس از بازنشستگی پاداش می‌دهد، این در حالی است که به گفته مهدی بهلولی «معلمانی که خرداد و شهریور بازنشسته شده‌اند، باوجود گذشت چندین ماه هنوز پاداش بازنشستگی خود را نگرفته‌اند.»

«بحران در جناح حاکم» و احتمال «زنده کردن بازی سنتی چپ و راست»

محمدجواد حق‌شناس از چهره‌های اصلاح طلب طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته «جریان اصولگرایی امروز در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های تاریخی حیات خود قرار دارد»، و مهران کرمی در سرمقاله روزنامه جهان صنعت از تمایل اصولگرایان میانه رو و برخی از چهره‌های اصلاح طلب برای «زنده کردن بازی سنتی چپ و راست» خبر داده است.

محمدجواد حق‌شناس از چهره‌های اصلاح طلب طی یادداشتی با عنوان «کارستان انتخاباتی اصولگرایان» در روزنامه اعتماد نوشته «جریان اصولگرایی امروز در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های تاریخی حیات خود قرار دارد»، از یک سو«تعدد نامزدهایی که تاکنون اظهار علاقه یا اعلام آمادگی برای حضور در صحنه رقابت‌های نامزدی ریاست جمهوری ۹۲ داشته‌اند بالغ بر ۱۵ نفر است» و از سوی دیگر «ناکارآمدی سیاسی قابل توجه و کمرشکنی در اثر هشت سال حاکمیت مطلق اصولگرایان» آشکار شده است.

یادداشت‌نویس روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه در نگاه اول «ترکیب ۱+۲ غیرقابل انتظار بوده و به نظر نمی‌رسد که این ترکیب بتواند در صورت حضور نامزد حداکثری اصلاح‌طلبان در انتخابات راه به جایی ببرد»، تاکید کرده که «اگر فضا برای حضور اصلاح‌طلبان در یک رقابت سیاسی حداکثری و قانونمند فراهم نشود احتمال اینکه این ائتلاف بتواند در یک رقابت درون اصولگرایی به راحتی از نامزد مورد حمایت احمدی‌نژاد پیشی گیرد نیز بسیار دشوار می‌نماید.»

روزنامه جهان صنعت در سرمقاله شماره هشتم بهمن ماه بر وجود گرایشی در میان «اصول‌گرایان میانه‌رو» و چهره‌هایی که آن‌ها را «اصلاح طلب یا فراجناحی» خوانده برای «زنده کردن بازی سنتی چپ و راست» و پایان دادن به حضور «رادیکال»‌ها در مدیریت سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی، تاکید کرده است.

مهران کرمی در سرمقاله روزنامه جهان صنعت با تیتر «در جست‌و‌جوی هوای تازه»، نوشته «سخنان این روزهای برخی از سیاستمداران نشان از تلاش برای انتخاباتی شدن سپهر سیاسی کشور دارد هر چند که بیشتر کسانی میدان‌داری می‌کنند که میدانی ندیده‌اند و کارزاری نیازموده‌اند» و «هنوز از نام‌های آشنا برای انتخابات نشانی نیست.»

سرمقاله‌نویس روزنامه جهان صنعت با اشاره به «سخنان متفاوت حبیب‌الله عسگراولادی درباره ریشه رویداد‌های انتخاباتی سال ۸۸» نوشته «دفاع چهره‌هایی چون لاریجانی و اعضای حزب موتلفه از دیدگاه پیر این قوم تا حدودی موید این گمانه است که جناح سنتی‌تر و ریشه‌دار جریان اصولگرا نگران شرایط سیاسی و مدیریت اقتصادی کشور است که در چهار سال گذشته به دست تفکرات رادیکال این جریان افتاده و هزینه‌های داخلی و بین‌المللی بسیاری را بر کشور بار کرده است» و اکنون «حتی برخی از نیروهای امنیتی نیز نسبت به پیامدهای اجتماعی آن در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری هشدار داده‌اند.»

به نوشته این روزنامه «تاکید شخصیت‌هایی چون عسگراولادی و لاریجانی یا حتی ولایتی بر ادبیاتی متفاوت از آنچه در این چهار سال رایج بوده، نوعی تمایل به میانه‌روی را در ادبیات سیاسی کشور نشان می‌دهد» که «همین تمایل در موضع‌گیری شخصیت‌های به حاشیه رفته جریان اصلاح‌طلب یا فراجناحی همچون محمد خاتمی، عبدالله نوری و اکبر‌ هاشمی رفسنجانی دیده می‌شود.»

سرمقاله‌نویس جهان صنعت نوشته «شاید بتوان برآیند موضع‌گیری این دو طیف را در یک نکته خلاصه کرد که هر دو سویه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو ترجیح را در این می‌بینند که «بازی سنتی چپ و راست را زنده کنند» و «آب رفته را به مسیری هدایت کنند که در دو دهه آغازین حیات جمهوری اسلامی جریان داشت» اما «اینکه تا چه اندازه در این راه موفق می‌شوند» موضوعی است که باید دید «واقعیات بازی سیاسی و قدرت مالی امنیتی نیروهای تازه نفس‌تر مستقر در نهاد‌های دولتی و شبه دولتی» تاچه حد مجال آن را خواهد داد.

طرح شورای عالی مجازی برای ارائه «وی.پی.ان قانونی»

روزنامه بهار در شماره یک شنبه نوشته «مهدی اخوان بهابادی دبیر شورای‌عالی فضای مجازی از ارائه "وی. ‌پی. ‌ان" قانونی» خبر داده است.

به گزارش این روزنامه، دبیر شورای‌عالی فضای مجازی روز شنبه از طرحی برای «ارائه وی. پی. ان قانونی» خبر داد و گفت «براساس این طرح، اشخاصی که در داخل کشور نیاز به دریافت خدمات قانونی وی‌پی‌ان دارند، می‌توانند تقاضای خود را اعلام و برای دریافت این خدمات ثبت‌نام کنند.»

روزنامه بهار با اشاره به جزئیات «ثبت نام برای دریافت وی. پی. ان» از مراکزی که «شورای عالی مجازی» به کاربران اینترنت در ایران معرفی خواهد کرد، نوشته «درواقع برای دریافت وی. پی. ‌ان هم باید تعهد داد، اقدامی شبیه به دریافت خدمات ‌ام. ‌ام. اس، سرویس چندرسانه‌ای در شبکه تلفن همراه.»

این روزنامه یادآوری کرده که پیشتر نیز «کمال هادیان‌فر، رییس پلیس فتا» وابسته به نیروی انتظامی، وی‌پی‌ان را به «قانونی» و «غیرقانونی» دسته‌بندی کرده و گفته «هواپیمایی‌ها، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و بانک‌ها از وی. پی. ان استفاده می‌کنند» اما «وی. ‌پی. ان قانونی را "وی. ‌پی. ‌ان"ی می‌داند که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه می‌شود.»

روزنامه بهار با اشاره به اینکه وی. پی. ان پروتکلی برای اتصال امن و رمزگذاری شده به اینترنت است و کاربرد اصلی آن در اغمور بانکی و خدماتی است، نوشته «در حال حاضر از وی‌پی‌انی که در آن از پروتکل‌های رمز استفاده شده است برای هدف اصلی تخصصی آن استفاده نمی‌شود» و از سوی اغلب کاربران اینترنت در ایران «برای دورزدن فیلترینگ و عبور از سامانه فیلترینگ کشور استفاده می‌شود.»

حامد شفیعی گزارش‌نویس روزنامه بهار نوشته «پرسش اصلی این است که اگر قرار است به کاربران وی. ‌پی. ‌ان قانونی داده شود تا به وب‌سایت‌های مورد تایید دسترسی داشته باشند، چرا دسترسی به این‌گونه وب‌سایت‌ها را محدود می‌کنند؟»

تنزل ۶۳ رتبه‌ای عملکرد محیط ‌زیستی ایران

روزنامه جهان صنعت از قول معصومه ابتکار رییس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران از «تنزل ۶۳ رتبه‌ای عملکرد محیط ‌زیستی ایران» خبر داده است.

به گزارش این روزنامه معصومه ابتکار رئیس کمیته محیط‌ یست شورای شهر تهران در «همایش سرطان و پیشگیری» با اشاره به اینکه «در سال‌های اخیر شاهد تنزل جایگاه محیط‌زیست ایران در سطح بین‌المللی هستیم» گفته است «طبق شاخص‌های جهانی ۶۳ رتبه، در عملکرد زیست‌محیطی افت کرده‌ایم.»

رییس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران با تاکید براینکه «۷۱٫۴ درصد مردم ایران بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۰ در شهرها زندگی می‌کنند» گفته «با وجود سرعت بالای شهرنشینی توسعه پایدار رخ نداده است» و «آلاینده‌های زیست‌محیطی با سرعت بسیار بالا در حال شکل‌گیری است.»

به گفته معصومه ابتکار «افزایش آلاینده‌های زیست‌محیطی به قدری است که طبق آمارها ۳۰ درصد عوامل سرطان‌زا منشای محیطی و زیست‌محیطی دارند که البته قابل پیشگیری است و شیوه زندگی و آلاینده‌هایی که روزانه فرد با آنها مواجه می‌شود نقطه آغاز پیشگیری است»، و «بارها هشدار داده و اعلام کرده‌ایم که علت رشد سرطان در کشور به عوامل عجیب و غریب مربوط نمی‌شود دلایل روشنی دارد و راه‌حل آن نیز مشخص است» اما «در این زمینه به جلب مشارکت مردم، مدیریت مناسب و اراده ملی نیازمند هستیم.»

روزنامه جهان صنعت همچنین از هشدار معصومه ابتکار درباره «وجود بقایای سموم، نیترات و کود شیمیایی» در«اقلام غذایی» خبر داده و نوشته «اکثر اقلام پروتئینی، میوه و سبزی در شهر تهران از سال گذشته بر اساس مجوزها و استانداردهای لازم پایش شده و این نتایج نگران‌کننده بوده است» اما «سال‌هاست بخش‌های نظارت بر مواد غذایی و وزارت بهداشت عقب‌ماندگی دارند و حرکت جدی در این زمینه انجام نداده‌اند، در حالی که باید حرکات را در سطوح ملی آغاز کنیم.»

این روزنامه با اشاره به ابراز نگرانی رییس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران نسبت به تابش شدید «اشعه خطرناک UV» در تهران، از قول معصومه ابتکار نوشته علاوه بر این «دو آلاینده‌ای که از سال ۸۸ در تهران افزایش یافته و در شهرهای دیگر دنیا وجود ندارد» یکی «بنزن است که در ایجاد سرطان خون نقش دارد» و دیگری «فیبر آزبست که در ایجاد سرطان ریه موثر است» اما «از سوی دستگاه‌های مسئول اقدام جدی» درباره رفع این آلودگی‌ها انجام نشده است.

مصومه ابتکار همچنین گفته «مسئولیت اصلی در مورد آلاینده‌های محیط‌زیست برعهده دولت‌ها و مسئولان اجرایی است به‌طوری که حفظ محیط‌زیست وظیفه حاکمیتی و رسالت اصلی دولت‌ها حفظ و ارتقای محیط‌زیست است«اما «در سال‌های اخیر شاهد تنزل جایگاه محیط‌زیست کشورمان در سطح بین‌المللی هستیم.»
XS
SM
MD
LG