بيش از ۷۷۰ خبرنگار و روزنامهنگار در نامهای به حسن روحانی، ریيس جمهوری اسلامی ايران، خواستار بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران شدند.
به گزارش خبرگزاریهای ايسنا و ايلنا، ۷۷۲ روزنامهنگار با اشاره به وعدههای انتخاباتی آقای روحانی، از او تقاضا کردهاند تا با صدور «دستور»، روند بازگشايی اين انجمن را «تسريع» کند.
اين روزنامهنگاران افزودهاند که انتظار داشتند «بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران به عنوان يکی از اقدامات انجام شده در کارنامه ۱۰۰ روز اول فعاليت دولت تدبير و اميد اعلام میشد» و از اينکه «اين اتفاق به هر دليلی رخ نداد»، ابراز تاسف کردهاند.
این روزنامه نگاران ابراز اميدواری کردهاند که «پيش از پايان صد روز دوم دولت»، انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران بازگشايی شود تا «نسيم تدبير و اميد بيش از هر زمانی در کالبد روزنامهنگاری کشور دميده شود.»
انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران که در آغاز روی کار آمدن دولت محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ تاسيس شد، چند ماه پس از آغاز دولت دوم محمود احمدینژاد در سال ۸۸، با فشار وزارت کار و امور اجتماعی و به حکم سعيد مرتضوی، دادستان وقت تهران تعطيل شد.
حسن روحانی در نخستين نشست خبری خود با رسانهها پس از انتخاب به عنوان ریيس دولت يازدهم وعده داد که «نه تنها» انجمن صنفی روزنامهنگاران بلکه «همه انجمنها را بايد بر اساس قانون فعال کرد» زيرا به گفته او «انجمنها بهترين راه برای حل مسائل هر صنف است.»
علی جنتی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز تاکنون چند بار وعده داده که به مشکلات انجمن صنفی روزنامهنگاران رسيدگی و اين انجمن بازگشايی خواهد شد.
اما غلامحسين محسنی اژهای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائيه، ۱۶ دی ماه امسال گفت که بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران تنها «با اعضای جديد و اساسنامه تازه» امکانپذير خواهد بود.
به گفته آقای اژهای «در صورتی که همان انجمن بخواهد فعاليت خود را بدون نظر دستگاه قضايی انجام دهد، حتما برخورد میشود» زيرا به گفته او «کار قبلی انجمن کار سياسی بوده است.»
بهروز گرانپايه، عضو آخرين هيات مديره انجمن صنفی روزنامهنگاران نيز به سايت تدبير گفته که «وزارت ارشاد، وزارت کار و وزارت اطلاعات به صورت هماهنگ و بر اساس دستور شخص آقای ریيس جمهوری، مقدمات بازگشايی انجمن را انجام دادهاند و موانعی که به لحاظ حقوقی برای بازگشايی انجمن وجود داشت در حال رفع شدن است» و ابراز اميدواری کرده بازگشايی اين انجمن در «ايام پيروزی انقلاب» عملی شود.
روزنامه کيهان در شماره سوم بهمن خود با اشاره به احتمال بازگشايی اين انجمن نوشت: «دستاندرکاران انجمن صنفی روزنامهنگاران از اين نهاد صنفی به عنوان پوششی برای انواع رفتارهای ساختارشکنانه و فتنهانگيز استفاده کردند و جرايم امنيتی ارتکابی از سوی آنان طبيعتا با جابهجايی مديران در وزارت ارشاد يا وزارت اطلاعات قابل توجيه و تأويل و کتمان نيست.»