غلامحسين محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائيه، بازداشت فرد يا افرادی مرتبط با ماجرای اسيدپاشی در اصفهان را تکذيب کرد. این در حالی است که وزارت کشور ایران پیشتر از دستگیری «سه تا چهار نفر» خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، آقای محسنی اژهای روز دوشنبه ۲۸ مهر گفت: «هنوز فرد يا افرادی دستگير نشدهاند، البته اميدوارم عامل يا عاملان اين جنايت سريعتر دستگير و پرونده آنها تکميل شود.»
اين اظهارات در حالی است که مرتضی ميرباقری، قائم مقام وزير کشور، چند ساعت پيش از جلسه هفتگی سخنگوی قوه قضائيه، از بازداشت «سه تا چهار» مظنون در اصفهان خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، آقای ميرباقری افزوده بود: «اکنون هيچ نگرانی از لحاظ امنيتی در سطح استان اصفهان وجود ندارد و با موضوع اسيدپاشی به بهترين شکل برخورد شده است».
غلامرضا شهرياری، از فرماندهان نيروی انتظامی در اصفهان نيز به خبرگزاری تسنيم گفته است که نيروی انتظامی سرنخ هايی را به دست آورده اما هنوز کسی بازداشت نشده است.
سخنگوی قوه قضایيه در عين حال گفته که ارتباط اسيدپاشی در اصفهان با بدحجابی تاييد نشده است.
آقای اژهای توضيح داده است: «بر اساس اطلاعات جمعآوری شده در اين زمينه تاکنون تاييد نشده است که اين اقدامات به دليل بیحجابی افراد صورت گيرد چرا که با توجه به ارتباطاتی که با اين افراد گرفته شده است اين افراد جزو بیحجابها نبودهاند و اطلاعاتی که در برخی سايتها آمدهاست تاييدشدنی نيست».
وی افزوده که در صورت دستگيری عاملان اين حوادث، آنها «به اشد مجازات» میرسند.
اظهارات سخنگوی قوه قضایيه در حالی است که روزنامه «فرهيختگان» عکس يک شماره دوشنبه خود را به گزارشی از عيادت خبرنگار اين روزنامه از «سهيلا جورکش» يکی از قربانيان اسيدپاشی در اصفهان اختصاص داده و نوشته که خانواده قربانيان اصفهانی مدعی شدند که اسيدپاشها قبل از پاشيدن اسيد گفتهاند: «ما با بدحجابان مقابله میکنيم».
روزنامه فرهيختگان با اشاره به «گذشت سه هفته از نخستين مورد اسيدپاشی در اصفهان»، به اظهارات متناقض مقامهای مسئول در اين خصوص اشاره کرده و نوشته است: «تا همين چند روز پيش فرماندار اصفهان تنها وقوع دو مورد اسيدپاشی را تاييد کرده بود در حالی که جانشين فرمانده ناجا گفته است، چهار مورد اسيدپاشی رخ داده و به سرنخهايی رسيدهايم».
به نوشته فرهيختگان، «گرچه فرماندار اصفهان سريالی بودن و ارتباط اسيدپاشیها به موضوع بدحجابی را تکذيب کرده بود، اما يک روز بعد از اين تکذيب، اظهارات فرماندار اصفهان بود که تکذيب شد و مشخص شد اسيدپاشیها هم سريالی بوده و هم مرتبط با آنچه اسيدپاشان بدحجابی میپنداشتند».
پيشتر نيز عباسعلی منصوری آرانی، نماينده کاشان و آران و بيدگل در مجلس شورای اسلامی اينگونه اظهار نظر کرد که «تا قبل از دستگيری مجرمان نمیتوان درباره هويت آنها قضاوت کرد اما به طور حتم مجرمان اسيدپاش از طريق سرويسهای اطلاعاتی بيگانه و صهيونيستی ياری میشوند».
اين عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفته بود که «اين موضوع بايد از جنبهها و ابعاد متعددی بررسی شود، چرا که ممکن است دستهای پشت پرده سياسی از جمله سرويسهای اطلاعاتی بيگانه نيز در بروز اين پديده شوم اجتماعی نقش داشته باشند».
وی افزوده بود: دنبالهدار شدن پديده اسيدپاشی در اصفهان در درازمدت اقتصاد اصفهان را به چالش بزرگی کشيده و صنعت توريسم را با رکود جدی روبهرو خواهد کرد و گردشگران خارجی در سفر به ايران، اصفهان را از ليست گردشگری خود حذف خواهند کرد.
در همين حال، اسدالله بيات زنجانی، از مراجع تقليد شيعه، اسيدپاشی را از «گناهان کبيره» و در مواردی، مصداق « محاربه با خدا» دانسته است.
آيتالله زنجانی در پاسخ به استفتائی راجع به اسيدپاشیهای اخير در اصفهان، گفته است: «آسيب رسانیِ جسمی اگر از روی عمد باشد، علاوه بر اينکه از گناهان کبيره است موجب قصاص نيز خواهد شد».