لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۱۳

فرمانده سپاه: صدور انقلاب پیشکش، داخل را درست کنیم


روزنامه اعتماد در تیتر یک شماره پنج‌شنبه خود گزارش داده است که «چارچوب گفت‌وگوها برای رسیدن به "توافق جامع" و اولویت‌های آن در وین در حال تدوین است».

زینب اسماعیلی، خبرنگار اعزامی روزنامه شرق به وین، اما گزارش داده است که «روز چهارشنبه «انفجار در نزدیکی ساختمان رایزنی فرهنگی سفارت ایران در بیروت و بعد کشته ‌شدن تعدادی در درگیری‌های اوکراین» مذاکرات وین را تحت تاثیر قرار داد، و به همین دلیل احتمالا «مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای ایران در وین تا ظهر پنج‌شنبه بیشتر ادامه نخواهد داشت».

روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، در شماره پنج‌شنبه اول اسفندماه خود اظهارات محمدعلی جعفری فرمانده این نیرو در«نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی سراسر کشور» را درباره «سکوت موقت درباره مذاکرات هسته‌ای، حصرها، علوم انسانی در دانشگاه‌ها و صدور انقلاب» منتشر کرده و از قول محمدعلی جعفری نوشته است: «صدور انقلاب پیشکش، داخل را درست کنیم».

روزنامه کیهان از تصویب معافیت مالیاتی «نهادهای انقلاب اسلامی» در مجلس خبر داده و نوشته است: «با تصویب نمایندگان مجلس، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی که عهده‌دار وظایف حاکمیتی هستند با تایید مقام رهبری از مالیات معاف شدند.»

روزنامه آرمان از قول محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار و عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری، از تجمع صنفی پرستاران بیمارستان خمینی تهران خبر داده است. این روزنامه همزمان از قول محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، نوشته است: «پرستاران در سراسر ایران ۸۸۰ میلیارد از بیمارستان‌ها طلبکارند.»

روزنامه شهروند از «آغاز فاز دوم ساماندهی سهمیه‌ها» گزارش داده و نوشته است: «سهمیه بنزین نوروزی منتفی است.» به نوشته این روزنامه، در فاز دوم ساماندهی سهمیه‌ها، از اول اسفندماه سهمیه ویژه خودروهای آژانسی که در خدمت نباشند و همچنین خودروهای آموزش رانندگی به سهمیه عادی تبدیل می‌شود.

بازتاب مذاکرات وین در روزنامه‌ها؛ مذاکره تحت تاثیر درگیری‌های اوکراین

روزنامه اعتماد در تیتر یک شماره پنج‌شنبه خود گزارش داده است که «چارچوب گفت‌وگوها برای رسیدن به "توافق جامع" و اولویت‌های آن در وین در حال تدوین است»، اما زینب اسماعیلی، خبرنگار اعزامی روزنامه شرق به وین، گزارش داده است که روز چهارشنبه «انفجار در نزدیکی ساختمان رایزنی فرهنگی سفارت ایران در بیروت» و به‌ویژه «درگیری‌های اوکراین» مذاکرات وین را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش روزنامه اعتماد، «روز دوم مذاکرات وین با تعیین چارچوبی به عنوان دستور کار مذاکرات روز چهارشنبه پایان یافت؛ مذاکراتی که بر اساس گزارش‌ها و برخلاف پیش‌بینی‌ها پیشرفت خوبی داشت و به تعبیر رسانه‌های غربی به طرز شگفت‌انگیزی خوب بود».

اعتماد همچنین نوشته است: «تمرکز گفت‌وگوهای دیروز ایران با اعضای گروه ۱+۵ بر پارامترها، فرایندها و جدول زمانی مذاکرات بود که سرانجام پس از چند دور مذاکره کارشناسی در سطح معاونان وزیران خارجه به سرپرستی عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاونان ظریف و اشتون، در هتل کوبورگ وین محل اقامت هیئت‌های مذاکره‌کننده و چندین دور گفت‌وگو میان کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، بر سر یک چارچوب برای ادامه مذاکرات به نتیجه رسیدند».

این روزنامه با اشاره به این که «پس از آن هیئت‌های مذاکره‌کننده با پایتخت‌هایشان وارد مذاکره شدند»، از قول «یک عضو هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران» نوشته است: «چارچوب دستور کار مذاکرات جامع به دست آمده ولی متن آن مکتوب نشده است، و چنان چه طرفین به نظر واحدی دست یابند، تدوین پیش‌نویس دستور کار مذاکرات جامع را آغاز خواهند کرد».

زینب اسماعیلی، خبرنگار اعزامی روزنامه شرق به وین، اما گزارش داده است که «در دومین روز مذاکره هسته‌ای در وین، شهر پر است از مجسمه، ساختمان‌های قدیمی و ارکستر و اپرا، اما از مذاکره هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ تنها نیم‌سطر خبر منتشر می‌شود؛ آغاز مذاکره و بعد پایانش» و «دوباره شروع مذاکره بعدی».

روزنامه شرق با اشاره به این که روز چهارشنبه «انفجار در نزدیکی ساختمان رایزنی فرهنگی سفارت ایران در بیروت و بعد کشته ‌شدن تعدادی در درگیری‌های اوکراین» مذاکرات وین را تحت تاثیر قرار داده بود نوشته است: «درگیری‌های اوکراین برای کشورهای اروپایی حاضر در مذاکره و بیش از آن، برای کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اهمیت دارد» و به همین دلیل احتمالا «مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای ایران در وین تا ظهر پنج‌شنبه بیشتر ادامه نخواهد داشت».

این روزنامه همچنین یادآوری کرده است که در روز اول مذاکرات «نگرانی از طرح موضوع جدید یعنی ماجرای موشک‌های بالستیک در مذاکرات مطرح بود که البته طرف ایرانی آن را منتفی دانست، اما جی کارنی سخنگوی کاخ سفید گفت بر اساس برنامه اقدام مشترک ایران موظف است به قطعنامه‌های سازمان‌ ملل هم بپردازد».

خبرنگار روزنامه شرق همچنین از وین گزارش داده است که «زمان موردنظر طرف ایرانی برای ادامه مذاکره "بیش از یک سال" نیست و معتقدند اگر در طرف غربی حسن ‌نیت وجود داشته باشد در شش ‌ماه هم می‌توان به توافق رسید، اما طرف غربی گویا عجله‌ای برای رسیدن به نتیجه ندارد».

این روزنامه تاکید کرده است که «ظریف مامور است تا بحرانی سخت را به پایان برساند، اما پایان این بحران به متغیرهای زیادی وابسته است».

فرمانده کل سپاه: صدور انقلاب پیشکش، داخل را درست کنیم

روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، در شماره پنج‌شنبه اول اسفندماه خود اظهارات محمدعلی جعفری فرمانده این نیرو در«نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی سراسر کشور» را درباره «مذاکرات هسته‌ای، اصلاح‌طلبان، حصرها و صدور انقلاب» منتشر کرده و از قول محمدعلی جعفری نوشته است: «صدور انقلاب پیشکش، داخل را درست کنیم».

به نوشته این روزنامه، محمدعلی جعفری روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی سراسر ایران درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: «به دلیل مقطع حساسی که باید مذاکرات به جلو برود، تا بهانه دست کسی ندهیم، فعلا باید سکوت کنیم و بغض در گلو نگه داریم چون کار بسیار حساسی است و هدف اصلی هم برداشتن فشار اقتصادی بر مردم است که بسیار مهم است لذا باید با ملاحظه عبور کرد اما هیچ کس نباید از خطوط قرمز عبور کند».

به نوشته این روزنامه، فرمانده سپاه پاسداران همچنین گفت: «حضرت آقا (علی خامنه‌ای) فرمودند آمریکا می‌خواهد چهره موجهی از خود نشان دهد تا از این طریق خود را علاقه‌مند به ما نشان دهد اما تلاش آنها به نتیجه نخواهد رسید.»

این روزنامه از قول محمدعلی جعفری درباره نتیجه مذاکرات با کشورهای ۵+۱ نوشته است: «واقعا نمی‌دانم چه می‌شود. البته نمی‌توان به آمریکا خوش‌بین بود و به نظر می‌آید به مشکل می‌خوریم که امیدواریم این طور نشود.»

روزنامه جوان همچنین گزارش د اده است که فرمانده سپاه در پاسخ به این پرسش که «راهبرد ما برای صدور انقلاب باید چه باشد» گفت: «صدور انقلاب پیشکش، من می‌گویم کاری کنیم تا داخل را درست کنیم، چرا که صدور انقلاب با همین ایستادگی و مقاومت انجام می‌شود و بزرگ‌ترین مقطع صدور انقلاب جنگ بود که انجام شد.»

روزنامه جوان همچنین گزارش داده است که فرمانده سپاه پاسداران در پاسخ به سؤالی درباره حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد هم گفت: «مجازات سران فتنه همین است.»

به نوشته این روزنامه، فرمانده سپاه پاسداران درباره علوم انسانی در دانشگاه نیز به اظهار نظر پرداخت و گفت: «مبنای علوم انسانی غرب جدایی دین از سیاست است، اما کتاب‌های آنها در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، در حالی که این کتاب‌ها و مطالب برای شناخت ایدئولوژی غرب خوب است، اما نه برای بسیجی‌ها که می‌خواهند در آینده نقش مهمی را برعهده بگیرند. حضرت آقا (علی خامنه‌ای) در همین زمینه بر موضوع تحول تأکید کرده بودند، اما هنوز اتفاقی نیفتاده و ما فقط افتخار می‌کنیم که دکترا می‌دهیم، دکترا برای چه؟ چه کار می‌کنیم؟ در علوم انسانی باید با مبانی دینی آشنا شد».

جعفری خطاب به مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی گفت: «باید به فکر آینده باشیم چراکه مسئولیت‌های بخش‌های مختلف در آینده در دست شماست. امیدی به نسل قبل نداشته باشید چون یا مسن شده‌اند و از حالت انقلابی خارج شده‌اند یا تربیت شده علوم غربی هستند و دوره‌هایی را در اروپا گذرانده‌اند بنابراین شما به فکر آینده انقلاب باشید و خودتان را خوب بسازید تا اگر ۴۰ ساله هم شدید باز انقلابی بمانید که این کار خیلی سختی است، اگر یک درصد هم بگویم باز زیاد گفته‌ام.»

روزنامه جوان همچنین از قول فرمانده سپاه پاسداران نوشته است: «مشکل ما با انقلابیون قبل هم همین بوده که خود را انقلابی می‌دانستند اما به حرف ولی فقیه گوش ندادند و انقلابی نماندند»، در حالی که «ما باید علوم انسانی را از فقه بگیریم، اما از جاهای دیگر می‌گیریم. از حرف‌هایی که آقا می‌زنند عقب هستیم و فکر می‌کنیم این حرف‌ها برای دیگران است».

تصویب معافیت مالیاتی نهادها و بنیادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی

روزنامه کیهان از تصویب معافیت مالیاتی «نهادهای انقلاب اسلامی» در مجلس خبر داده و نوشته است: «با تصویب نمایندگان مجلس، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی که عهده‌دار وظایف حاکمیتی هستند با تایید مقام رهبری از مالیات معاف شدند».

به نوشته این روزنامه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی جلسه چهارشنبه ۳۰ بهمن‌ماه به بررسی «بند یک قانون مالیات‌های مستقیم» پرداختند که پیشتر به عنوان لایحه دولت در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی و تصویب قرار گرفته بود.

کیهان نوشته است که «براساس بند یک لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم عبارت "بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی که عهده‌دار وظایف حاکمیتی می‌باشند با تایید مقام معظم رهبری" به بند ۴ به ماده ۲ قانون الحاق شد و تبصره ۳ این ماده مذکور حذف می‌شود».

دولت در تبصره ۳ ماده یک لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پیشنهاد کرده بود که معافیت مالیاتی نهادهایی که از طرف آیت‌الله خمینی رهبر پیشین یا علی خامنه‌ای رهبر فعلی مجوز دارند باید «بر اساس نظر مقام رهبری» باشد.

تبصره پیشنهادی دولت به معنای شمول مالیات مستقیم به نهادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی به استثنای موارد خاصی بود که «بر اساس نظر رهبر» از مالیات معاف می‌شدند اما به نوشته روزنامه کیهان با تصویب نمایندگان مجلس نهم «بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی که عهده‌دار وظایف حاکمیتی هستند با تایید مقام رهبری از مالیات معاف شدند».

پرستاران ایرانی ۸۸۰ میلیارد تومان از بیمارستان‌ها طلبکارند

روزنامه آرمان از قول محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار و عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری، از تجمع صنفی پرستاران بیمارستان خمینی تهران خبر داده و همزمان از قول محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، نوشته است: «پرستاران در سراسر ایران ۸۸۰ میلیارد از بیمارستان‌ها طلبکارند.»

روز چهارشنبه «حدود ۱۰۰ نفر از پرستاران بیمارستان خمینی تهران به ‌دلیل آن چه کم‌توجهی مسئولان بیمارستان نسبت به مطالبات صنفی‌شان می‌خواندند، در حیاط این بیمارستان تجمع کردند».

این عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری درباره مطالبات صنفی پرستاران بیمارستان خمینی تهران گفته است: «حدود سه ماه پیش که پرستاران این بیمارستان در انتقاد به تبعیض در پرداخت کارانه‌ها تجمع کردند، نماینده‌ای از بین آنها تعیین شد و با وجود توافق و ابلاغ دستورالعملی از جانب رئیس بیمارستان، مدیران میانی بیمارستان در برابر نظارت و رسیدگی نماینده پرستاران در نحوه پرداخت کارانه در ابعاد مختلف مقاومت کردند و اجازه ندادند که اطلاعات در اختیار نماینده پرستاران قرار گیرد».

به گفته محمد شریفی مقدم، در ماه جاری «کارانه معوقه مهرماه را با پنج ماه تاخیر پرداخت کردند که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کارانه همه پرستاران کاهش پیدا کرده است».

روزنامه آرمان از قول دبیرکل خانه پرستار نوشته است: «به‌رغم این که پرستاران موتور محرکه بیمارستان هستند و بیشترین حضور و فشار کاری را دارند، کارانه‌ای که برای آنها پرداخت می‌شود دارای تبعیض زیادی نسبت به پزشکان است، و این در حالی است که اغلب اعضای هیئت علمی و به‌ویژه جراحان در بیمارستان حضور ندارند و تنها مهرشان کار می‌کند اما با این وجود کارانه میلیونی می‌گیرند.»

محمدشریفی مقدم همچنین گفته است: «خواسته پرستاران بیمارستان خمینی اصلاح سیستم پرداخت کارانه و اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری توسط وزارت بهداشت است» و روز چهارشنبه «ما از زمانی که تجمع را آغاز کردیم معطل مسئولان بیمارستان بودیم و در لحظات پایانی صحبت‌های ما، معاون پشتیبانی بیمارستان حضور پیدا کرد اما بی‌آن که بنشیند سالن را ترک کرد که با این کار به پرستاران بی‌احترامی شد.»

روزنامه آرمان همچنین نوشته است: «امسال پرستاران در حالی به استقبال روز پرستار می‌روند که مشکلات این قشر از جامعه همچنان پابرجاست و آن طور که مسئولان صنفی پرستاران می‌گویند، مطالبات آنها به عددی نجومی رسیده است.»

این روزنامه اظهارات همزمان محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری مبنی بر معوقات ۸۸۰ میلیارد تومانی جامعه پرستاری را تائید سخنان محمد شریفی مقدم و پرستاران معترض بیمارستان خمینی توصیف کرده است.

به نوشته این روزنامه، محمد میرزابیگی، معوقات پرستاران در بیمارستان‌های دولتی را ترکیبی از اضافه‌کار و کارانه‌های آنها عنوان کرده و گفته است: «هم‌اکنون به‌ طور میانگین این مطالبات با ۱۰ ماه تأخیر پرداخت می‌شود و در برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه خوزستان با معوقات ۲۰ ماهه مواجه هستیم.»

رئیس کل سازمان نظام پرستاری «رقم مطالبات پرستاری را ۸۸۰ میلیارد تومان» تخمین زده و گفته است: «این رقم بر اساس بررسی سراسری از کل کشور و برآوردی که از تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی و بخش‌های بیمارستانی داشته‌ایم به ‌دست آمده است.»
XS
SM
MD
LG