روزنامه قانون با تیتر «مرتضوی گیت» نوشته است: «گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی به ریاست سعید مرتضوی» که روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی قرائت شد «رسوایی بزرگی است که به اعتماد عمومی مردم آسیبهای جبران ناپذیری میرساند، و یادآور «رسوایی واتر گیت است».
روزنامه شرق نیز بخشی از گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی درباره «استفاده از امکانات و ظرفیت بخش درمان برای نیل به اغراض سیاسی» و سوء استفاده سعید مرتضوی از امکانات دولتی به نفع همسرش «هما فلاح تفتی» و برادر همسرش «محمدرضا فلاح تفتی» را منتشر کرده است.
تهران امروز در سرمقاله شماره پنج شنبه نوشته است با قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فساد مالی گسترده در سازمان تامین اجتماعی دوره محمود احمدی نژاد «مشخص شد بیشتر بهره مندان از این مزایای تبعیض آمیز با رقمهای میلیاردی نزدیکان و دوستان و همکاران فردی و کسانی هستند که مدعی بودند پاکترین دولت تاریخ جهان را اداره میکنند».
روزنامههای نزدیک به اصولگرایان واکنشهای متفاوتی به قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی در دوره محمود احمدی نژاد و ریاست سعید مرتضوی نشان دادهاند. روزنامه کیهان بدون تنها خبری با تیتر «قرائت گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی و شستا در مجلس» د ر این باره منتشر کرده است، و روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران، آن را «ناپاکی تأسف آور تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
روزنامه شهروند خبر داده است که در مراسم ۱۶ آذر، روز دانشجو، که شنبه برگزار میشود چهرههای شاخص اصلاح طلب غالب خواهند بود، و در عوض اصولگرایانی چون محمدباقر قالیباف، محمدحسین صفارهرندی و سعید جلیلی در دانشگاه سخنرانی خواهند کرد.
روزنامه تهران امروز ضمن انتشار گزارشی درباره «سود دلارهای نفتی در جیب چین و هند»، نوشته است: «بلوکه شدن بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران در بانکهای خارجی» از جمله در بانکهای هند و چین «باعث شده است تا این بانکها به سودهای هنگفتی برسند».
جزئیات تازه از «مرتضوی گیت»
روزنامه قانون با تیتر «مرتضوی گیت» نوشته است: «گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی به ریاست سعید مرتضوی» که روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی قرائت شد «رسوایی بزرگی است که به اعتماد عمومی مردم آسیبهای جبران ناپذیری میرساند، و یادآور «رسوایی واترگیت است».
این روزنامه با اشاره به اینکه «مبالغ هنگفت و آمارهای متحیر کنندهای در گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی وجود دارد»، تاکیدکرده است که «ردپای محمدرضا رحیمی و بابک زنجانی در این گزارش مشهود است و پولهای جا به جا شده به قدری زیاد است که خیلیها در خواب هم آن را نمیتوانند ببینند».
روزنامه قانون تفاهم نامه میان سعید مرتضوی و بابک زنجانی برای واگذاری دهها شرکت وابسته به سازمان تامکین اجتماعی به شرکت «سورینت قشم» متعلق به بابک زنجانی را «چوب حراج به تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
به نوشته این روزنامه براساس این تفاهم نامه که در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی جزئیات آن فاش شده است قرار بود «۱۳۸ شرکت از مجموع ۲۰۷ شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) شامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان، بانک صادرات، هتلهای هما، پتروشیمی غدیر، پتروشیمی تبریز، شرکت ملی نفتکش، چوب و کاغذ ایران، شرکتهای مختلف بیمهای، (ملت، میهن، دانا، پارسیان) کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بانکهای مختلف از جمله پاسارگاد، تات، پارسیان، دی، و صنایع مس باهنر به هلدینگ سورینت قشم» واگذار شود که چنین تفاهم نامهای «دارای اشکالات عدیده حقوقی و عدم رعایت قوانین مصرح قانونی در ابعاد مختلف است».
این روزنامه همچنین با اشاره به پرداخت «۶ میلیارد تومان پاداش به مدیران دولت احمدی نژاد» از سوی سازمان تامین اجتماعی، از محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی نژاد، محمد عباسی سرپرست وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و عبدالرضا شیخ الاسلامی معاون وقت اجتماعی احمدی نژاد» به عنوان سه مقام ارشد دولتی نام برده است که بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از سعید مرتضوی هدیه دریافت کردهاند.
روزنامه قانون همچنین گزارش داده است است که علاوه بر این موارد، سازمان تامین اجتماعی در دوره ریاست سعید مرتضوی با «پرداخت مبلغ ۳۵ میلیون و ۷۷۵ هزار تومان بابت خرید ۲ هزار جلد کتاب تحت عنوان "دوستت دارم مادر" نوشته محمدرضا فلاح تفتی بر ادر همسر سعید مرتضوی» اقدام کرده که «فاقد هرگونه ارتباط با حوزه تامین اجتماعی است خریداری و در مراسم افطاری و برخی برنامههای دیگر سازمان در میان حاضران توزیع شده است».
روزنامه شرق نیز بخشی از گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی درباره «استفاده از امکانات و ظرفیت بخش درمان برای نیل به اغراض سیاسی» را مورد توجه قرار داده و به نقل از گزارش مجلس نوشته است پس از کاندیدا شدن «هما فلاح تفتی» همسر سعید مرتضوی در انتخابات شوراهای شهر تهران «روزنامه خورشید که در ایام تبلیغات انتخابات اخیر شوراهای شهر و روستا، وظیفه تبلیغات برخی از کاندیداهای وابسته به سعید مرتضوی را برعهده داشته است، به شکل هدایتشدهای در مراکز درمانی به شکل رایگان توزیع میشد» و «گزارشهایی مبنی بر بسیج کارکنان تامیناجتماعی در مراکز مختلف درمانی برای حمایت از این کاندیداها واصل شده است».
همچنین «مبلغ ۵۰ میلیون تومان بن رفاه در قالب پاکتهای ۲۰۰ هزار تومانی به شرکتکنندگان در جشن مبعث در سالن نگینغرب سازمان تامین اجتماعی از سوی علی روحبخش، مشاور اجرایی وقت سازمان اعطا شده است» درحالی که این جشن «بهمناسبت آیین افتتاح جبهه متحد کارگران ایراناسلامی در روز جمعه ۱۷ خرداد ۹۲ برگزار شده و در این مراسم آقایان شیخالاسلامی و خانم هما فلاحتفتی نامزدهای انتخابات شورای شهر در حوزه انتخابیه تهران حاضر بودند».
روزنامه شرق به نقل از گزارش تحقیق و تفحص مجلس نوشته است که «حمیدرضا فلاحتفتی برادرخانم سعید مرتضوی، مدیرعامل وقت» نیز از سازمان تامیناجتماعی به شرکت نفت ایرانول با عنوان «مدیر پروژه احداث پایانه صادرات و واردات بندر امام خمینی» مامور شده بود درحالی که «مدرک تحصیلی فوقدیپلم کامپیوتر» بوده است.
معنای جدید پاک دستی؛ فساد مالی و سوء استفادههای میلیاردی
روزنامههای نزدیک به اصولگرایان واکنشهای متفاوتی به قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی در دوره محمود احمدی نژاد و ریاست سعید مرتضوی نشان دادهاند. روزنامه کیهان بدون تنها خبری با تیتر «قرائت گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی و شستا در مجلس» د ر این باره منتشر کرده است، و روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران، آن را «ناپاکی تأسف آور تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
روزنامه تهران امروز در سرمقاله شماره پنج شنبه با تیتر «معنای جدید پاک دستی»، نوشته است: «گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تامیناجتماعی حاوی اطلاعات مهم و بسیار تاسفباری است که شاید مهمترین فراز آن بذل و بخششهای خارج از عرف و قانون و هنجارهای ارزشی نظام اسلامی به عدهای از نورچشمیهای دولت گذشته و تبعیضهای ناروا در اعطای مالکیت شرکتهای ارزشمند وابسته به این سازمان به برخی چهرههای نهچندان خوش نام در افکار عمومی است».
امیر دبیریمهر در سرمقاله تهران امروز تاکید کرده است که با قرائت گزارش تنحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی «مشخص شد بیشتر بهره مندان از این مزایای تبعیض آمیز با رقمهای میلیاردی نزدیکان و دوستان و همکاران فردی و کسانی هستند که مدعی بودند پاکترین دولت تاریخ جهان را اداره میکنند! و آنچنان با چهرههای مظلوم نمایانه و صداهای نحیف فریاد پاکدستی و پاکزیستی سر میدادند که نستعیذ بالله به آستانههای معصومیت تنه میزدند».
سرمقاله نویس روزنامه تهران امروز با اشاره به اینکه محمود احمدی نژاد و نزدیکانش طی هشت سال «چنان همه مخالفان خود را با انگ و برچسب تجمل گرایی، فساد و تبعیض و غیرمردمی بودن و برج عاج نشینی از صحنه بیرون میراندند که گویی اینان عطیه آسمانی در پاک دستی و ساده زیستی هستند»، نوشته است: «آن ادعاها با دریافت هدیههای میلیونی و حقوق میلیاردی که امروز اسناد آنها منتشر شده اصلا سنخیت ندارد».
امیر دبیریمهر در سرمقاله تهران امروز تاکید کرده است که «وجود فساد مالی به اعتماد مردم به مدیران کشور خدشه وارد میسازد اما کشف فساد در حلقه مدعیان پرسروصدای مبارزه با فساد بسیار ویرانگرتر و خطرناکتر است».
روزنامه تهران امروز از قوه قضائیه خواسته است تا «در رسیدگی به این تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تاکین اجتماعی با جدیت وارد عمل شده و مرتکبین خلاف را مجازات و احیانا متهمان بیگناه را مبرا کند».
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، آشکار شدن موارد متعدد فساد مالی در تامین اجتماعی دوره محمود احمدی نژاد را «ناپاکی تأسف آور تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
این روزنامه نوشته است: «حاتم بخشیهای رانت آلود این سازمان در حالی روز گذشته در مجلس قرائت شد که در آن اسامی تعداد قابل توجهی از مدیران دولتی و نمایندگان مجلس به چشم میخورد و به این ترتیب ادعای "پاک" بودن حلقه اصلی دولت دهم (دولت احمدی نژاد) که آخرین شعار آنان در فریب افکار عمومی بود، نیز نقش برآب شد».
روز دانشجو در غیاب چهرههای سرشناس اصلاح طلب
روزنامه شهروند در شماره پنج شنبه گزارشی درباره مراسم ۱۶ آذر، روز دانشجو، که شنبه برگزار میشود منتشر کرده و در این گزارش چهرههای شاخص اصلاح طلب به عنوان غایبان این مراسم نام برده و خبر داده است که در عوض اصولگرایانی چون محمدباقر قالیباف، محمدحسین صفارهرندی و سعید جلیلی در دانشگاه سخنرانی خواهند کرد.
این روزنامه نوشته است: «عدم حضور برخی بزرگان اصلاحات طی سالهای گذشته تا حدودی قابل درک بود اما اکنون که صحبت از اعتدال است و فضای دانشگاهها بهگونه دیگری است، شاید بیخبری از برنامههای برخی بزرگان اصلاحات برای حضور در مراسم ۱۶ آذر در دانشگاهها و میان دانشجویان، به کام جامعه دانشگاهی چندان خوش نیاید».
به گزارش روزنامه شهروند «درحالی تاکنون پیرامون برنامههای حضور محمد خاتمی، رئیسجمهوری اسبق و محمدرضا عارف، کاندیدای اصلاحطلب دور یازدهم انتخابات ریاستجمهوری در دانشگاهها به مناسبت این روز خبری نیست که همچنان رضا فرجیدانا، وزیر علوم و دو معاون وی یعنی جعفر توفیقی و جعفر میلیمنفرد نیز در این راستا سکوت کردهاند».
این روزنامه نوشته است که در میان چهرههای اصلاح طلب «محمدرضا عارف، پیشتر طی دیداری با دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی روز دانشجو را تبریک گفت و صحبتهایی با محوریت دانشگاه داشت ولی شاید دانشجویان این مساله را توجیهی برای عدم حضور وی در دانشگاه ندانند».
روزنامه شهروند درعین حال با اشاره به اینکه «حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی برنامهاش را برای حضور در دانشگاه بهشتی به مناسبت ۱۶ آذر اعلام کرده است» و نوشته است: «حضور روحانی در دانشگاه میتواند خاطره مراسم برگزار نشده ۱۶ آذر سالهای گذشته را کمرنگ کند».
روزنامه شهروند همچنین خبر داده است که به رغم غیبت اصلاح طلبان در مراسم ۱۶ آذر اما شماری از چهرههای اصولگرا از جمله «محمدباقر قالیباف شهردار تهران، محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد دولت نهم و سعید جلیلی، کاندیدای انتخابات دور یازدهم ریاستجمهوری» در مراسم ۱۶ آذر دانشگاه تهران شرکت و سخنرانی خواهند کرد.
سود دلارهای نفتی در جیب چین و هند
روزنامه تهران امروز ضمن انتشار گزارشی درباره «سود دلارهای نفتی در جیب چین و هند»، نوشته است: «بلوکه شدن بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران در بانکهای خارجی» از جمله در بانکهای هند و چسن «باعث شده است تا این بانکها به سودهای هنگفتی برسند».
این روزنامه از جمله خبر داده است که «یک بانک هندی به واسطه نگهداری پول نفت ایران ثروتمند شد»، و نوشته است که دلارهای نفتی ایران «بعضی بانکهایی کوچک و گمنام به بانکهایی بزرگ و شناخته شده تبدیل شدهاند».
روزنامه تهران امروز با اشاره به گزارش منتشر شده در خبرگزاری رویترز نوشته است: «این بانک که "یو سیاوی" نام دارد، قبل از تحریم ایران، موسسهای کوچک مالی بود، اما در سال ۲۰۱۲ شتر خوششانسی در این بانک خوابید و نگهداری پولهای ناشی از فروش نفت ایران به این بانک سپرده شد» و اکنون «بیش از ۳ میلیارد دلار از پولهای ایران در این بانک است».
به گزارش این روزنامه، آرون کائول رئیس بانک یو سی در هند، بزرگ شدن این بانک به دلیل تحریم ایران را تایید کرده و گفته است: «تعامل با ایران باعث جهش ما شد و ما را به بازیگری اصلی در صنعت بانکداری تبدیل کرد. بانک هندی میتواند ازپول هنگفت نفتی ایران در فرصتهایی که بین واردات و صادرات ایجاد میشود، بهره گیرد».
تهران امروز نوشته است که «دلارهای نفتی ایران به این دلیل برای بانک هندی ارزش دارد که بانک به موجودی حسابهای جاری بهره نمیپردازد و از این پول برای وام دادن به مشتریان خود و کسب سودهای قابلتوجه استفاده میکند».
این روزنامه تاکید کرده است که «چینیها هم بینصیب نماندهاند و سهم بیشتری هم دارند» چرا که «۲۲ میلیارد یورو از داراییهای ایران نزد بانکهای چینی است».
روزنامه تهران امروز یادآوری کرده است که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی چندی پیش در سفری که چندی پیش به چین داشت «به دولت این کشور پیشنهاد داد ذخایر ارزی عظیم ایران در چین پشتوانه سرمایهگذاران چینی برای سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی و کالاهای استراتژیک به ایران باشد».
روزنامه شرق نیز بخشی از گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی درباره «استفاده از امکانات و ظرفیت بخش درمان برای نیل به اغراض سیاسی» و سوء استفاده سعید مرتضوی از امکانات دولتی به نفع همسرش «هما فلاح تفتی» و برادر همسرش «محمدرضا فلاح تفتی» را منتشر کرده است.
تهران امروز در سرمقاله شماره پنج شنبه نوشته است با قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فساد مالی گسترده در سازمان تامین اجتماعی دوره محمود احمدی نژاد «مشخص شد بیشتر بهره مندان از این مزایای تبعیض آمیز با رقمهای میلیاردی نزدیکان و دوستان و همکاران فردی و کسانی هستند که مدعی بودند پاکترین دولت تاریخ جهان را اداره میکنند».
روزنامههای نزدیک به اصولگرایان واکنشهای متفاوتی به قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی در دوره محمود احمدی نژاد و ریاست سعید مرتضوی نشان دادهاند. روزنامه کیهان بدون تنها خبری با تیتر «قرائت گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی و شستا در مجلس» د ر این باره منتشر کرده است، و روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران، آن را «ناپاکی تأسف آور تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
روزنامه شهروند خبر داده است که در مراسم ۱۶ آذر، روز دانشجو، که شنبه برگزار میشود چهرههای شاخص اصلاح طلب غالب خواهند بود، و در عوض اصولگرایانی چون محمدباقر قالیباف، محمدحسین صفارهرندی و سعید جلیلی در دانشگاه سخنرانی خواهند کرد.
روزنامه تهران امروز ضمن انتشار گزارشی درباره «سود دلارهای نفتی در جیب چین و هند»، نوشته است: «بلوکه شدن بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران در بانکهای خارجی» از جمله در بانکهای هند و چین «باعث شده است تا این بانکها به سودهای هنگفتی برسند».
جزئیات تازه از «مرتضوی گیت»
روزنامه قانون با تیتر «مرتضوی گیت» نوشته است: «گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی به ریاست سعید مرتضوی» که روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی قرائت شد «رسوایی بزرگی است که به اعتماد عمومی مردم آسیبهای جبران ناپذیری میرساند، و یادآور «رسوایی واترگیت است».
این روزنامه با اشاره به اینکه «مبالغ هنگفت و آمارهای متحیر کنندهای در گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی وجود دارد»، تاکیدکرده است که «ردپای محمدرضا رحیمی و بابک زنجانی در این گزارش مشهود است و پولهای جا به جا شده به قدری زیاد است که خیلیها در خواب هم آن را نمیتوانند ببینند».
روزنامه قانون تفاهم نامه میان سعید مرتضوی و بابک زنجانی برای واگذاری دهها شرکت وابسته به سازمان تامکین اجتماعی به شرکت «سورینت قشم» متعلق به بابک زنجانی را «چوب حراج به تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
به نوشته این روزنامه براساس این تفاهم نامه که در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی جزئیات آن فاش شده است قرار بود «۱۳۸ شرکت از مجموع ۲۰۷ شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) شامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان، بانک صادرات، هتلهای هما، پتروشیمی غدیر، پتروشیمی تبریز، شرکت ملی نفتکش، چوب و کاغذ ایران، شرکتهای مختلف بیمهای، (ملت، میهن، دانا، پارسیان) کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بانکهای مختلف از جمله پاسارگاد، تات، پارسیان، دی، و صنایع مس باهنر به هلدینگ سورینت قشم» واگذار شود که چنین تفاهم نامهای «دارای اشکالات عدیده حقوقی و عدم رعایت قوانین مصرح قانونی در ابعاد مختلف است».
این روزنامه همچنین با اشاره به پرداخت «۶ میلیارد تومان پاداش به مدیران دولت احمدی نژاد» از سوی سازمان تامین اجتماعی، از محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی نژاد، محمد عباسی سرپرست وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و عبدالرضا شیخ الاسلامی معاون وقت اجتماعی احمدی نژاد» به عنوان سه مقام ارشد دولتی نام برده است که بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از سعید مرتضوی هدیه دریافت کردهاند.
روزنامه قانون همچنین گزارش داده است است که علاوه بر این موارد، سازمان تامین اجتماعی در دوره ریاست سعید مرتضوی با «پرداخت مبلغ ۳۵ میلیون و ۷۷۵ هزار تومان بابت خرید ۲ هزار جلد کتاب تحت عنوان "دوستت دارم مادر" نوشته محمدرضا فلاح تفتی بر ادر همسر سعید مرتضوی» اقدام کرده که «فاقد هرگونه ارتباط با حوزه تامین اجتماعی است خریداری و در مراسم افطاری و برخی برنامههای دیگر سازمان در میان حاضران توزیع شده است».
روزنامه شرق نیز بخشی از گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی درباره «استفاده از امکانات و ظرفیت بخش درمان برای نیل به اغراض سیاسی» را مورد توجه قرار داده و به نقل از گزارش مجلس نوشته است پس از کاندیدا شدن «هما فلاح تفتی» همسر سعید مرتضوی در انتخابات شوراهای شهر تهران «روزنامه خورشید که در ایام تبلیغات انتخابات اخیر شوراهای شهر و روستا، وظیفه تبلیغات برخی از کاندیداهای وابسته به سعید مرتضوی را برعهده داشته است، به شکل هدایتشدهای در مراکز درمانی به شکل رایگان توزیع میشد» و «گزارشهایی مبنی بر بسیج کارکنان تامیناجتماعی در مراکز مختلف درمانی برای حمایت از این کاندیداها واصل شده است».
همچنین «مبلغ ۵۰ میلیون تومان بن رفاه در قالب پاکتهای ۲۰۰ هزار تومانی به شرکتکنندگان در جشن مبعث در سالن نگینغرب سازمان تامین اجتماعی از سوی علی روحبخش، مشاور اجرایی وقت سازمان اعطا شده است» درحالی که این جشن «بهمناسبت آیین افتتاح جبهه متحد کارگران ایراناسلامی در روز جمعه ۱۷ خرداد ۹۲ برگزار شده و در این مراسم آقایان شیخالاسلامی و خانم هما فلاحتفتی نامزدهای انتخابات شورای شهر در حوزه انتخابیه تهران حاضر بودند».
روزنامه شرق به نقل از گزارش تحقیق و تفحص مجلس نوشته است که «حمیدرضا فلاحتفتی برادرخانم سعید مرتضوی، مدیرعامل وقت» نیز از سازمان تامیناجتماعی به شرکت نفت ایرانول با عنوان «مدیر پروژه احداث پایانه صادرات و واردات بندر امام خمینی» مامور شده بود درحالی که «مدرک تحصیلی فوقدیپلم کامپیوتر» بوده است.
معنای جدید پاک دستی؛ فساد مالی و سوء استفادههای میلیاردی
روزنامههای نزدیک به اصولگرایان واکنشهای متفاوتی به قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی در دوره محمود احمدی نژاد و ریاست سعید مرتضوی نشان دادهاند. روزنامه کیهان بدون تنها خبری با تیتر «قرائت گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی و شستا در مجلس» د ر این باره منتشر کرده است، و روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران، آن را «ناپاکی تأسف آور تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
روزنامه تهران امروز در سرمقاله شماره پنج شنبه با تیتر «معنای جدید پاک دستی»، نوشته است: «گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تامیناجتماعی حاوی اطلاعات مهم و بسیار تاسفباری است که شاید مهمترین فراز آن بذل و بخششهای خارج از عرف و قانون و هنجارهای ارزشی نظام اسلامی به عدهای از نورچشمیهای دولت گذشته و تبعیضهای ناروا در اعطای مالکیت شرکتهای ارزشمند وابسته به این سازمان به برخی چهرههای نهچندان خوش نام در افکار عمومی است».
امیر دبیریمهر در سرمقاله تهران امروز تاکید کرده است که با قرائت گزارش تنحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی «مشخص شد بیشتر بهره مندان از این مزایای تبعیض آمیز با رقمهای میلیاردی نزدیکان و دوستان و همکاران فردی و کسانی هستند که مدعی بودند پاکترین دولت تاریخ جهان را اداره میکنند! و آنچنان با چهرههای مظلوم نمایانه و صداهای نحیف فریاد پاکدستی و پاکزیستی سر میدادند که نستعیذ بالله به آستانههای معصومیت تنه میزدند».
سرمقاله نویس روزنامه تهران امروز با اشاره به اینکه محمود احمدی نژاد و نزدیکانش طی هشت سال «چنان همه مخالفان خود را با انگ و برچسب تجمل گرایی، فساد و تبعیض و غیرمردمی بودن و برج عاج نشینی از صحنه بیرون میراندند که گویی اینان عطیه آسمانی در پاک دستی و ساده زیستی هستند»، نوشته است: «آن ادعاها با دریافت هدیههای میلیونی و حقوق میلیاردی که امروز اسناد آنها منتشر شده اصلا سنخیت ندارد».
امیر دبیریمهر در سرمقاله تهران امروز تاکید کرده است که «وجود فساد مالی به اعتماد مردم به مدیران کشور خدشه وارد میسازد اما کشف فساد در حلقه مدعیان پرسروصدای مبارزه با فساد بسیار ویرانگرتر و خطرناکتر است».
روزنامه تهران امروز از قوه قضائیه خواسته است تا «در رسیدگی به این تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تاکین اجتماعی با جدیت وارد عمل شده و مرتکبین خلاف را مجازات و احیانا متهمان بیگناه را مبرا کند».
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، آشکار شدن موارد متعدد فساد مالی در تامین اجتماعی دوره محمود احمدی نژاد را «ناپاکی تأسف آور تأمین اجتماعی» توصیف کرده است.
این روزنامه نوشته است: «حاتم بخشیهای رانت آلود این سازمان در حالی روز گذشته در مجلس قرائت شد که در آن اسامی تعداد قابل توجهی از مدیران دولتی و نمایندگان مجلس به چشم میخورد و به این ترتیب ادعای "پاک" بودن حلقه اصلی دولت دهم (دولت احمدی نژاد) که آخرین شعار آنان در فریب افکار عمومی بود، نیز نقش برآب شد».
روز دانشجو در غیاب چهرههای سرشناس اصلاح طلب
روزنامه شهروند در شماره پنج شنبه گزارشی درباره مراسم ۱۶ آذر، روز دانشجو، که شنبه برگزار میشود منتشر کرده و در این گزارش چهرههای شاخص اصلاح طلب به عنوان غایبان این مراسم نام برده و خبر داده است که در عوض اصولگرایانی چون محمدباقر قالیباف، محمدحسین صفارهرندی و سعید جلیلی در دانشگاه سخنرانی خواهند کرد.
این روزنامه نوشته است: «عدم حضور برخی بزرگان اصلاحات طی سالهای گذشته تا حدودی قابل درک بود اما اکنون که صحبت از اعتدال است و فضای دانشگاهها بهگونه دیگری است، شاید بیخبری از برنامههای برخی بزرگان اصلاحات برای حضور در مراسم ۱۶ آذر در دانشگاهها و میان دانشجویان، به کام جامعه دانشگاهی چندان خوش نیاید».
به گزارش روزنامه شهروند «درحالی تاکنون پیرامون برنامههای حضور محمد خاتمی، رئیسجمهوری اسبق و محمدرضا عارف، کاندیدای اصلاحطلب دور یازدهم انتخابات ریاستجمهوری در دانشگاهها به مناسبت این روز خبری نیست که همچنان رضا فرجیدانا، وزیر علوم و دو معاون وی یعنی جعفر توفیقی و جعفر میلیمنفرد نیز در این راستا سکوت کردهاند».
این روزنامه نوشته است که در میان چهرههای اصلاح طلب «محمدرضا عارف، پیشتر طی دیداری با دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی روز دانشجو را تبریک گفت و صحبتهایی با محوریت دانشگاه داشت ولی شاید دانشجویان این مساله را توجیهی برای عدم حضور وی در دانشگاه ندانند».
روزنامه شهروند درعین حال با اشاره به اینکه «حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی برنامهاش را برای حضور در دانشگاه بهشتی به مناسبت ۱۶ آذر اعلام کرده است» و نوشته است: «حضور روحانی در دانشگاه میتواند خاطره مراسم برگزار نشده ۱۶ آذر سالهای گذشته را کمرنگ کند».
روزنامه شهروند همچنین خبر داده است که به رغم غیبت اصلاح طلبان در مراسم ۱۶ آذر اما شماری از چهرههای اصولگرا از جمله «محمدباقر قالیباف شهردار تهران، محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد دولت نهم و سعید جلیلی، کاندیدای انتخابات دور یازدهم ریاستجمهوری» در مراسم ۱۶ آذر دانشگاه تهران شرکت و سخنرانی خواهند کرد.
سود دلارهای نفتی در جیب چین و هند
روزنامه تهران امروز ضمن انتشار گزارشی درباره «سود دلارهای نفتی در جیب چین و هند»، نوشته است: «بلوکه شدن بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار از داراییهای نفتی ایران در بانکهای خارجی» از جمله در بانکهای هند و چسن «باعث شده است تا این بانکها به سودهای هنگفتی برسند».
این روزنامه از جمله خبر داده است که «یک بانک هندی به واسطه نگهداری پول نفت ایران ثروتمند شد»، و نوشته است که دلارهای نفتی ایران «بعضی بانکهایی کوچک و گمنام به بانکهایی بزرگ و شناخته شده تبدیل شدهاند».
روزنامه تهران امروز با اشاره به گزارش منتشر شده در خبرگزاری رویترز نوشته است: «این بانک که "یو سیاوی" نام دارد، قبل از تحریم ایران، موسسهای کوچک مالی بود، اما در سال ۲۰۱۲ شتر خوششانسی در این بانک خوابید و نگهداری پولهای ناشی از فروش نفت ایران به این بانک سپرده شد» و اکنون «بیش از ۳ میلیارد دلار از پولهای ایران در این بانک است».
به گزارش این روزنامه، آرون کائول رئیس بانک یو سی در هند، بزرگ شدن این بانک به دلیل تحریم ایران را تایید کرده و گفته است: «تعامل با ایران باعث جهش ما شد و ما را به بازیگری اصلی در صنعت بانکداری تبدیل کرد. بانک هندی میتواند ازپول هنگفت نفتی ایران در فرصتهایی که بین واردات و صادرات ایجاد میشود، بهره گیرد».
تهران امروز نوشته است که «دلارهای نفتی ایران به این دلیل برای بانک هندی ارزش دارد که بانک به موجودی حسابهای جاری بهره نمیپردازد و از این پول برای وام دادن به مشتریان خود و کسب سودهای قابلتوجه استفاده میکند».
این روزنامه تاکید کرده است که «چینیها هم بینصیب نماندهاند و سهم بیشتری هم دارند» چرا که «۲۲ میلیارد یورو از داراییهای ایران نزد بانکهای چینی است».
روزنامه تهران امروز یادآوری کرده است که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی چندی پیش در سفری که چندی پیش به چین داشت «به دولت این کشور پیشنهاد داد ذخایر ارزی عظیم ایران در چین پشتوانه سرمایهگذاران چینی برای سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی و کالاهای استراتژیک به ایران باشد».