لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۲۲

انتقاد فرمانده سپاه از تلاش عده‌ای برای «اصلاح رابطه با آمریکا»


فرمانده کل سپاه پاسداران ایران ضمن انتقاد از «بی‌توجهی» برخی از مقامات دولتی و شخصیت‌های سیاسی به هشدارهای رهبر جمهوری اسلامی و همچنین تلاش آنان برای اصلاح رابطه با آمریکا و غرب گفت که نمی‌توان این افراد را انقلابی نامید.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه ایران، روز پنج‌شنبه، چهارم آذر، تاکید کرد که کسانی را که به دنبال اصلاحات در مسیر «انقلابی» تعیین شده از سوی آیت‌الله خامنه‌ای هستند، نمی‌توان انقلابی نامید.

وی در یک سخنرانی در جمع نیروهای بسیج با اشاره به هشدارهای رهبر جمهوری اسلامی درباره «نفوذ» آمریکا در ایران گفت که «تهدیدات» فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی «خوب حس نشده» است.

آقای جعفری تاکید کرد که شرایط انقلاب «عوض و پیچیده شده» و «شناخت ضدانقلاب امروز بسیار سخت است و با ضدانقلاب‌های مسلح اول انقلاب تفاوت دارد».

فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین با تاکید بر این که انقلاب «همیشه از داخل ضربه خورده است»، افزود: «ما باید بدانیم تهدید از درون در جنبه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و... از کجا و از ناحیه چه کسانی است.»

آقای جعفری تاکید کرد که سخنان رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر این که «بسیج جناحی نیست» را «خیلی‌ها نمی‌فهمند».

فرمانده کل سپاه پاسداران در عین حال گفت که «بسیج جناحی نیست، اما در جناح انقلاب است و با جبهه ضدانقلاب مقابله می‌کند».

یک روز پیش از سخنان آقای جعفری، حسن روحانی، رئیس جمهور، گفته بود که بسیج «جناح و حزب نیست» و بر اساس سیاست‌های کلی انتخابات که از سوی رهبر جمهوری اسلامی ابلاغ شده نیروهای مسلح نباید در عرصه انتخابات دخالت کنند.

رهبر جمهوری اسلامی روز شنبه، ۲۴ مهرماه، سیاست‌های کلی انتخابات را ابلاغ کرد که بر اساس بند ۱۶ این سیاست‌ها، «جانبداری از داوطلبان» از سوی نیروهای مسلح و قوای سه‌گانه و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ممنوع است.

دو روز بعد، رسول سنایی راد، معاون سیاسی سپاه پاسداران، اعلام کرد که نیروهای مسلح پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبر جمهوری اسلامی هم در انتخابات دخالت نمی‌کردند و تنها به کار «تبیین و روشنگری» می‌پرداختند.

علی سعیدی٬ نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه، نیز ضمن استقبال از ابلاغ این سیاست‌ها در عین حال فعالیت سیاسی را «جزء ذات» سپاه عنوان کرده است.

پیش از این چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب بارها از دخالت نیروهای بسیج و سپاه پاسداران به نفع اصولگرایان و نیروهای حامی رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات انتقاد کرده‌اند.

در همین زمینه محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، روز یک‌شنبه، ۲۵ مهر، تاکید کرد که دخالت سپاه پاسداران در انتخابات «تبدیل به رویه ثابت شده است».

«برخی با حرکت انقلابی و مسیر رهبری مقابله می‌کنند»

فرمانده کل سپاه پاسداران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هشدارهای پیشین رهبر جمهوری اسلامی درباره «شبیخون فرهنگی» افزود: «اما برخی از آقایان و وزرا می‌گفتند کدام شبیخون فرهنگی؟ و در عمل مخالفت می‌کردند. این فرد چطور می‌تواند انقلابی باشد؟»

وی این پرسش را مطرح کرد که کسی که به راهکارهای رهبر جمهوری اسلامی در موضوعات اقتصادی «عمل نمی‌کند و آن را قبول ندارد، چگونه خود را انقلابی می‌داند؟»

وی تاکید کرد که برخی نه تنها به هشدارهای رهبر جمهوری اسلامی درباره رابطه با آمریکا و غرب «توجه نمی‌کنند، بلکه به دنبال اصلاح آن هستند یعنی می خواهند در مسیر تعیین شده انقلاب، اصلاحات انجام دهند؛ حالا ما چطور اینها را انقلابی بدانیم؟»

فرمانده سپاه پاسداران گفت که «برخی با حرکت انقلابی و مسیر ترسیم شده توسط رهبری مقابله می‌کنند و می‌خواهند مثلا اصلاحات انجام دهند».

نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده اند که دولت حسن روحانی به دنبال بهبود رابطه با آمریکا و غرب پس از توافق اتمی وین است و در هفته‌های گذشته با برخی از برنامه های دولت از جمله ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در ایران شدیدا مخالفت کرده اند.

«ممکن است» نیروهای مستشاری ایرانی در موصل باشند

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنان روز پنج‌شنبه خود همچنین اعلام کرد که به دلیل به گفته او «توان مجاهدان عراقی و حشد الشعبی» در عملیات موصل، نیازی به نیروهای ایرانی نیست.

آقای جعفری در عین حال گفت که ممکن است نیروهای ایرانی «در حد محدود» مستشاری در این منطقه حضور داشته باشند.

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، نیز روز پنج‌شنبه گفت که اگر رهبری جمهوری اسلامی اجازه دهد «صدها هزار بسیجی» آماده حضور در «جبهه مقاومت» هستند.

در سال‌های گذشته گزارش‌هایی درباره کشته شدن تعدادی از نیروهای ایرانی در عراق منتشر شده که به نسبت گزارش‌های منتشر شده درباره کشته شدن نیروهای ایرانی در سوریه بسیار کمتر بوده است.

محمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید، اخیرا خبر داد که تعداد نیروهای ایرانی کشته شده در سوریه و عراق که او از آنها به عنوان «مدافع حرم» نام برده از مرز «هزار نفر» فراتر رفته است.

عملیات بازپس‌گیری موصل از داعش روز ۱۷ اکتبر (۲۶مهر) آغاز شد.

«حشد الشعبی»، گروه شبه نظامی شیعه عراقی مورد حمایت ایران، روز چهارشنبه اعلام کرده بود که محاصره موصل را کامل کرده و با پیشروی در غرب موصل، روز چهارشنبه به نیروهای پیشمرگ کرد رسیده است.

XS
SM
MD
LG