لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۵

توضیح رئیس ستاد نماز درباره مداحی علیه روحانی: «حرف دل مردم بود»


میثم مطیعی، مداح، در مراسم های دفتر رهبر جمهوری اسلامی نیز برنامه اجرا می‌کند.
میثم مطیعی، مداح، در مراسم های دفتر رهبر جمهوری اسلامی نیز برنامه اجرا می‌کند.

رئیس ستاد نماز جمعه تهران شعر میثم مطیعی، مداح، علیه حسن روحانی در مراسم عید فطر را «حرف دل مردم» خواند و این مداح نیز بار دیگر در یک مداحی با تاکید بر شعر سابق خود از واکنش‌ها به آن شدیدا انتقاد کرد.

میثم مطیعی، مداحی که شعرخوانیش در مراسم عید فطر علیه حسن روحانی خبرساز شد، در یک مداحی اعلام کرد که همه مسئولان مورد خطاب او بوده‌اند، نه فقط حسن روحانی.

در این مداحی که فیلم آن روز جمعه، ۱۶ تیر، در خبرگزاری صداوسیما و رسانه‌های اصولگرا منتشر شد، آقای مطیعی در عین حال بار دیگر از آقای روحانی شدیدا انتقاد کرده و در شعری می‌گوید که «دیگر نصیحت صف اول صلاح نیست».

او انتقادهای مقامات دولت از شعر سابق خود را «تحریم دادخواهی و انتقاد» خواند و حسن روحانی را متهم کرد که از مداحان انتظار دارد تنها «مدح» او را بگویند.

میثم مطیعی که در مراسم های دفتر رهبر جمهوری اسلامی نیز برنامه اجرا می کند، در مداحی مراسم روز عید فطر شدیدا از حسن روحانی انتقاد کرد.

این شعر انتقاد برخی از حامیان دولت را به دنبال داشت و محمدرضا باهنر، از چهره های اصولگرا، نیز روز شنبه، دهم تیرماه، چنین اظهار نظر کرد که «آن طور مداحی» در روز عید فطر خطاب به رئیس جمهور «کار درستی نبود».

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور، نیز خواستار عذرخواهی ستاد نماز جمعه تهران از این مداحی شده بود.

اما محمدباقر پیش‌نمازی، رئیس این ستاد، در واکنش به این درخواست گفت که «اگر قرار به عذرخواهی باشد، باید بابت سه هفته‌ای که تریبون را در اختیار دولت قرار دادیم عذرخواهی کنیم».

اشاره آقای پیش‌نمازی به سخنرانی بعضی از اعضای دولت پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در ماه های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری است که انتقاد برخی از رسانه های اصولگرا را به دنبال داشت که این سخنرانی‌ها را «تبلیغات انتخاباتی» دانستند.

رئیس ستاد نماز جمعه تهران در مصاحبه با روزنامه «سیاست روز» همچنین ضمن حمایت از شعر میثم مطیعی در مراسم روز عید فطر گفت که دراین شعر «هیچ توهینی» وجود نداشته و حتی «مردم از اینکه حرف دل‌شان را از تریبون می‌شنیدند خوشحال شدند».

وی تاکید کرد که «تریبون‌های دیکته شده نمی‌تواند تریبون مردمی باشد».

هر هفته در مراسم نماز جمعه تهران و دیگر شهرهای ایران معمولا امامان جمعه و سخنرانان پیش از خطبه ها از عملکرد دولت انتقاد می کنند.

با این حال رئیس ستاد نماز جمعه تهران اعلام کرد که در طول یک سال گذشته حدود ۴۰ درصد از سخنرانان پیش از خطبه ها مقامات دولتی بوده‌اند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که، با این محاسبه، ۶۰ درصد از سخنرانان از منتقدان دولت بوده‌اند گفت که برخی از مناسبت‌ها مذهبی بودند، نه سیاسی.

وی در عین حال اعلام نکرد که چند درصد از سخنرانان پیش از خطبه ها مخالف دولت بوده اند.

درگیری لفظی حسن روحانی و رهبر جمهوری اسلامی و همچنین نهادهای زیر نظر او، پس از انتخابات دوباره آقای روحانی به ریاست جمهوری به یک باره به شکل قابل توجهی افزایش یافت.

در روزهای گذشته نیز تعدادی از فرماندهان سپاه پاسداران از سخنان آقای روحانی درباره این نهاد شدیدا انتقاد کرده اند.

از جمله روز پنج شنبه غلامحسین غیب‌پرور، فرمانده بسیج، گفته‌های حسن روحانی مبنی بر «تفنگدار» بودن سپاه پاسداران را تقلیدی از عبارت «چماق‌دار» دانسته بود که برخی از مخالفان جمهوری اسلامی در سال‌های ابتدایی این حکومت درباره این نهاد به کار می‌بردند.

حسن روحانی روز اول تیرماه در انتقادی تلویحی از فعالیت‌های سپاه پاسداران گفت که بخشی از اقتصاد ایران به دست «دولتی» داده شده که «هم تفنگ دارد و هم رسانه» و «کسی جرأت ندارد با آنها رقابت کند».

در پی این اظهار نظر، در راهپیمایی روز قدس عده‌ای در اطراف آقای روحانی شعارهای «مرگ بر منافق»، و «روحانی، بنی صدر پیوندتان مبارک» سر دادند که انتشار فیلم و تصاویر آن بازتاب‌ فراوانی در ایران داشت.

چند روز پیش از این اتفاق در روز دوشنبه، ۲۲ تیر، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته بود که نباید تجربه سال ۵۹ تکرار شود که «رئیس جمهور وقت [ابوالحسن بنی صدر] جامعه را دوقطبی و مردم را به دو دسته مخالف و موافق تقسیم کرد».

XS
SM
MD
LG