لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۱

روحانی: مردم ایران در انتخابات مطالبات‌شان را با صدای رسا اعلام کردند


در حالی که رهبر جمهوری اسلامی انتخابات ریاست جمهوری را تنها انتخاب «یک فرد» از میان نامزدها دانسته، نه آری گفتن به برخی موضوعات، حسن روحانی بار دیگر تاکید کرد که مردم ایران در انتخابات «مهم‌ترین مطالبات سیاسی و اجتماعی خود را با صدای رسا اعلام کردند».

در همین حال در صفحه اینستاگرام حسن روحانی و برخی از نزدیکان او مطالبی منتشر شده است که واکنش به سخنان رهبر جمهوری اسلامی ارزیابی شده است.

بر اساس فیلم‌های منتشر شده، آقای روحانی شامگاه چهارشنبه، ۲۴ خرداد، در مراسم افطار با گروهی پزشک گفت: «کمتر کشوری در دنیا سراغ دارم که مردم همه حرف خود را در دوران انتخابات با صدای بلند بزنند.»

وی اضافه کرد: «مردم در کشورهای دیگر از بین نامزدها فردی را برمی گزینند، اما این که در اجتماعات بزرگ مهم‌ترین مطالبات سیاسی و اجتماعی خود را با صدای بلند و رسا اعلام کنند جزء افتخارات جمهوری اسلامی است.»

آقای روحانی همچنین گفت که امام اول شیعیان خطاب به مردم گفته که اگر فردی را به عنوان حاکم برگزینید «من در اطاعت از او که شما مردم آن را برگزیدید، اولین نفر خواهم بود».

وی با بیان این که امام اول شیعیان «مبنای حکومت را نظر و انتخاب مردم می‌داند» افزود که «گویا ما خیلی از اسلام فاصله گرفته‌ایم».

حسن روحانی پیش از این بارها انتخاب خود را «پیروزی صلح و آشتی بر تنش و خشونت» دانسته و تاکید کرده که مردم در این انتخابات با رای دادن به او موضوعاتی مانند تعامل با جهان، آزادی و امنیتی نبودن فضای کشور را انتخاب کردند.

اما تاکید چندباره آقای روحانی بر بیان مطالبات مردم در انتخابات در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی روز دوشنبه در همین زمینه گفت: «این که گفته شد مردم به این موضوع آری گفتند، درست نیست، نه، مردم فقط افراد را انتخاب کردند. باید مراقب بود، این تقسیم کردن‌ها و بگومگوها از کار مشترک ملت ایران بیرون نیاید.»

وی تاکید کرد که نباید تجربه سال ۵۹ تکرار شود که «رئیس جمهور وقت [ابوالحسن بنی صدر] جامعه را دوقطبی و مردم را به دو دسته مخالف و موافق تقسیم کرد».

در همین حال حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، در توئیتر خود نوشت: «تلاش دوباره برای تقسیم جامعه به مدافعان منافع ملی انقلابی و مخالفان، مدافعان دوقطبی سازی ۵۹ و مخالفان آن، آتش‌به‌اختیاران و آتش به قانونان و... تعمیق شکاف‌های ملی، از طریق دوقطبی‌سازی ناصواب و هراس‌زایی اجتماعی است.»

برخی از کاربران فضای مجازی این نوشته آقای ابوطالبی و به کار برده شدن عبارت‌هایی چون «آتش به اختیار» را واکنشی به سخنان رهبر جمهوری اسلامی ارزیابی کردند.

رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، ۱۷ خرداد، با استفاده از اصطلاح نظامی «آتش‌به‌اختیار» از «افسران جنگ نرم» خواست تا هنگام بروز «اختلال و تعطیلی» در دستگاه‌های مرکزی فکری، فرهنگی و سیاسی کشور خود دست به کار شوند و تصمیم‌گیری و اقدام کنند.

اما آقای ابوطالبی در اینستاگرام خود درباره این نوشته توضیح داد که مخاطب این نوشته‌ها کسانی هستند که بر خلاف سخنان رهبر جمهوری اسلامی «نان‌شان در قطبی سازی کشور و بحران‌زایی است».

آقای خامنه ای در سخنان روز دوشنبه خود همچنین گفته بود که «آقای روحانی مواردی ذکر کردند که باید این کار بشود، باید آن کار بشود؛ مخاطب این بایدها کیست؟ خود ایشان، نه هیچ ‌کس دیگر».

فیلم سخنان آقای خامنه‌ای و به‌ویژه خندیدن صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، در حین همین سخنان در شبکه‌های اجتماعی بازتابی گسترده داشت.

در همین حال در صفحه اینستاگرام حسن روحانی مطلبی با هشتگ «مخاطب بایدها» منتشر شد که می تواند واکنشی تلویحی به سخنان رهبر جمهوری اسلامی باشد.

در این متن تاکید شده که پیروزی‌های حکومت جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته «در نتیجه حضور مردم حاصل شده است» و «بدون انسجام و همکاری نهادها و تریبون‌های مختلف، نمی‌توان انتظار داشت که اعتماد عموم مردم به حاکمیت افزایش پیدا کند».

پس از انتشار این مطلب اما حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، درتوئیتر خود نوشت: «مراقب باشیم صفحه اینستاگرام‌مان را به کسانی نسپاریم که در برابر هزینه هایی که برای ما ایجاد می کنند مسئولیتی نمی پذیرند.»

در حالی که برخی از کاربران فضای مجازی این نوشته آقای آشنا را به معنای انتقاد او از دفتر حسن روحانی دانسته‌اند، وی توضیح جدیدی درباره این توئیت خود منتشر نکرده است.

رهبر جمهوری اسلامی در زمان انتخابات ریاست جمهوری نیز سخنانی را علیه حسن روحانی بیان کرده بود.

از جمله بحث رفع شدن «سایه جنگ» از ایران از سوی «بعضی مسئولین» را باطل دانسته و گفته بود: «آن چه که سایه جنگ را، سایه دشمن را در طول این سال‌های متمادی از سر کشور رفع کرده، حضور مردم بوده است.»

حسن روحانی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و پیش از آن تاکید کرده بود که توافق اتمی وین موسوم به برجام «سایه جنگ را از سر ایران دور کرده است».

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، در واکنشی اعلام کرد که «سوء استفاده سیاسی» از سخنرانی «آتش‌به‌اختیار» رهبر جمهوری اسلامی «ظلم بزرگ» به او خواهد بود.

XS
SM
MD
LG