خبرگزاری میزان، خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، از «نامه» حسن روحانی، رئیس جمهور، برای «ادامه کار» محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم خبر داد و نوشت که آقای نجفی روز شنبه، اول آذر در دفتر وزیر علوم حاضر شده است.
این در حالی است که مدت سرپرستی محمدعلی نجفی بر وزارت علوم روز پنجشنبه، ۲۹ آبان، به پایان رسیده است.
در همین زمینه آقای نجفی خود به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، گفته است که حسن روحانی برای این کار از آیتالله خامنهای، رهبر، مجوز گرفته است.
مسئول دفتر آقای نجفی در وزارت علوم نیز در پاسخ به تماس تلفنی خبرگزاری میزان گفته است: «دفتر ریاست جمهوری برای ادامه فعالیت آقای نجفی در وزارت علوم تا زمان تعیین وزیر جدید نامه ارسال کرده است.»
پیشتر برخی از اعضای هیئت رئیسه مجلس ایران اعلام کرده بودند که رئیس جمهوری برای مشخص شدن نحوه اداره وزارت علوم تا زمان تعیین وزیر جدید باید از آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، درخواست حکم حکومتی کند.
در مقابل محمد دهقان، یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس، روز چهارشنبه، ۲۸ آبان، راه حل دیگری پیشنهاد کرده و گفته بود: «در فرصتی که از پایان سرپرستی تا رای اعتماد وجود دارد سرپرست نامهای را امضا نکند و معاونان کارها را پیگیری کنند.»
محمد هاشمی، از اساتید شناخته شده حقوق ایران، نیز روز چهارشنبه، ۲۱ آبان، گفته بود: «رئیس جمهور دوباره میتواند سرپرست موقت انتخاب کند و باز هم ابتکار عمل با رئیس جمهور است. البته قانونگذار این مورد را مشخص نکرده که در صورت این اتفاق چه باید کرد؟ اما منطقا باید این را پذیرفت، زیرا باید کسی باشد که متولی وزارتخانه باشد.»
جلسه رای اعتماد به محمد فرهادی، وزیر پیشنهادی علوم، روز چهارشنبه، پنجم آذر، برگزار میشود.
بهروز نعمتی، نایب رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس، خبر داد که آقای فرهادی روز سهشنبه در جلسه این فراکسیون توضیحاتی را درباره برنامههای خود ارائه میکند.
محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس، نیز روز شنبه گفت: «با دوستان شوخی کردیم و گفتیم در هر صورت هم آقای فرهادی شناسنامهای بعد از سال ۸۸ دارد و حتی دستگاههای فتنهسنج هم ارزیابی کردهاند و متوجه شدند که ایشان حامی فتنه نیستند و هیچ وقت نبودهاند.»
علی مطهری، نماینده تهران، روز سهشنبه، ۲۷ آبان، در جلسه رای اعتماد به فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، چهارمین وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم، گفته بود: «کاری نکنیم که پیامکهای به شوخی درباره رفتار مجلس در جامعه شکل بگیرد و عنوان شود که برای حل مشکل دولت و مجلس وزیر پیشنهادی بعد از فتنه ۸۸ به دنیا آمده باشد.»
حضور در اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که نمایندگان اصولگرای مجلس از آن به عنوان «فتنه» نام میبرند از جمله دلایل مخالفت نمایندگان مجلس با گزینههای پیشینِ پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم بوده است.
محمدرضا تابش در ادامه سخنان خود درباره پیامکهای ارسال شده علیه آقای فرهادی گفت: «پیامکهایی که در جهت تخریب ایشان میآید دیگر آن حرکت سازمانیافته بیرون از مجلس و در ارتباط و تعامل با برخی از چهرههای مجلس دیگر وجود ندارد یعنی معلوم است دیگر جریانی با ایشان برخورد نمیشود.»
آقای تابش روز چهارشنبه، ۲۱ آبانماه، «برخی از نیروهای وزارت اطلاعات» را متهم کرده بود که اسنادی را علیه فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت علوم، در اختیار نمایندگان مجلس گذاشتهاند.
خبرگزاری دولتی ایرنا روز پنجشنبه از «موج گسترده» پیامک علیه محمد فرهادی، وزیر پیشنهادی علوم، خبر داده و نوشته بود که هدف از ارسال این پیامکها مرتبط نشان دادن آقای فرهادی با اعتراضات سال ۸۸ است.