محمدعلی وکیلی٬ نماینده مجلس و مدیر مسئول روزنامه «ابتکار»، روز جمعه شناسایی و برخورد با عاملان ارسال پیام تهدیدآمیز به فعالان سیاسی و رسانهای در ایران را خواستار شد.
آقای وکیلی روز جمعه، ۱۱ تیر، در گفتوگو با خبرگزاری برنا از وزارت ارشاد جمهوری اسلامی خواست تا از طریق شورای مرکزی فضای مجازی منشاء ارسال این پیامها را شناسایی کند.
به عقیده این نماینده مجلس، در صورتی که این پیامها «خودسرانه» بوده و از سوی شخص یا اشخاصی ارسال شده باشد٬ «زنگ خطری» برای جامعه رسانهای محسوب میشود.
این نماینده مجلس اضافه کرد که اگر منشاء این پیامها «حکومتی» و «امنیتی» بوده باشد٬ وزارت ارشاد باید «طی ابلاغیه رسمی» در جریان این موضوع قرار میگرفت.
آقای وکیلی در ادامه ارسال این پیامها را نشانه «هرج و مرج قانونی» دانسته و گفت: «باید به شکل جدی و قانونی پیام پیگیری شود که آیا این پیام دستور قضایی داشته است یا خیر. شخصی بوده است یا امنیتی.»
مدیر مسئول روزنامه «ابتکار» اضافه کرد که اگر منشاء این پیام «شخصی بوده است باید در جهت دستگیری فرد متخلف اقدام صورت گیرد و اگر از سوی مرجع امنیتی بوده٬ دلایل مشخص ارائه شود.»
روز گذشته ۷۰۰ فعال مدنی، رسانهای و سیاسی ایران پیامک «تهدیدآمیزی» دریافت کردند که از آنها میخواست ارتباط خود با «عناصر معاند خارج از کشور» را قطع کنند.
این پیامکهای تهدیدآمیز از طریق «چهار شماره تلفن شخصی» فرستاده شده و یکی از این شمارهها در اپلیکیشن «ایمو» دارای حساب کاربری است.
وبسایت «زیتون» هم نوشته که برخی از نهادهای وابسته به دولت حسن روحانی از ارسال چنین پیامی اظهار بیاطلاعی کردهاند.
آن طور که این وبسایت اعلام کرده «این برای اولین بار» است که پیامی از این دست از طریق «شماره تلفنهای شخصی» فرستاده میشود و پیش از این پیامها از «اساماس سنتر» ارسال میشد.
مقامهای امنیتی٬ قضایی٬ انتظامی و دولتی جمهوری اسلامی تاکنون درباره منشاء و علت ارسال این پیامها توضیحی ارائه نکردهاند.