لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۸

سازمان ملل: افزایش ۲۵ درصدی مصرف‌کنندگان مواد مخدر تا سال ۲۰۵۰


سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود همزمان با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر پیش‌بینی کرد که تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر در جهان تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۲۵ درصد افزایش ‌یابد. بخش اعظم این افزایش در مناطق شهری کشورهای در حال توسعه رخ خواهد داد.

این در حالی است که بر اساس این گزارش مصرف مواد مخدر به عنوان مسئله‌ای جهانی در سال‌های گذشته در کشورهای توسعه‌یافته بیشتر نمود داشت تا کشورهای در حال توسعه.

بر اساس گزارش سالانه مواد مخدر سازمان ملل که روز سه‌شنبه، ششم تیرماه، منتشر شد، همزمان با «از بین رفتن موانع فرهنگی و بهبود وضع برابری جنسیتی» تعداد مصرف‌کنندگان زن مواد مخدر بخش قابل ملاحظه‌ای از این افزایش را به خود اختصاص خواهد داد.

در همین حال بر اساس گزارش دیگری که همزمان با گزارش سازمان ملل انتشار یافت، قوانین و روش‌های مبارزه با مواد مخدر در سطح جهان تاکنون در کاهش تولید و عرضه مواد مخدر ناکام مانده‌اند.

بر اساس این گزارش که توسط کمیسیون جهانی قوانین مربوط به مواد مخدر منتشر شده، در دهه‌های اخیر میزان عرضه هروئین در جهان «۳۸۰ درصد رشد داشته» است.

با این همه گزارش سالانه سازمان ملل حاکی از آن است که همگام با سقوط مصرف مواد مخدر در شمال آمریکا و غرب اروپا «از اهمیت هروئین و کوکائین نیز به شدت کاسته شده» است.

بر اساس این گزارش، در سال‌های آینده بیشترین افزایش در زمینه استفاده از مواد مخدر شیمیایی و همین طور استفاده غیردرمانی از داروها اتفاق خواهد افتاد. با این همه ماری‌جوآنا یا علف همچنین بیشترین و گسترده ترین استفاده را خواهد داشت.

تازه‌ترین آمار سازمان ملل از مصرف مواد مخدر در جهان حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۰ میلادی ۲۳۰ میلیون نفر یعنی از هر ۲۰ نفر یک نفر دست‌کم یک بار از یک ماده مخدر استفاده کرده‌اند.

در همین حال در سطح جهان حدود ۲۷ میلیون نفر معتاد به مواد مخدر هست که بیشتر هروئینی یا کوکائینی هستند. این افراد شش دهم درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

سازمان ملل در گزارش خود می‌گوید که در زمینه تولید خشخاش و تریاک افغانستان و برمه هم‌چنان مقام‌های اول و دوم را دارند.

بر اساس آخرین آمار، تولید تریاک در افغانستان در عرض یک سال ۶۱ درصد افزایش داشته است: یعنی از ۳۶۰۰ تن در سال ۲۰۱۰ به ۵۸۰۰ تن در سال ۲۰۱۱ رسیده است. تولید جهانی تریاک در سال ۲۰۱۱ به هفت هزار تن رسید.

در مقابل تولید کوکائین در جهان که از سال ۲۰۰۷ سیری نزولی داشته همزمان با کاهش مصرف در آمریکای شمالی ۱۸ درصد کاهش داشته است.
XS
SM
MD
LG