لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۳

تخلیه پاتریوت‌های آلمان و هلند در بندر اسکندرون ترکیه


تخلیه پاتریوت‌های آلمانی در بندر اسکندرون ترکیه
تخلیه پاتریوت‌های آلمانی در بندر اسکندرون ترکیه
آناتولی، خبرگزاری رسمی ترکیه، در گزارشی که روز سه‌شنبه، سوم بهمن‌ماه، منتشر شد، از تخلیه محموله سیستم‌های دفاع موشکی پاتریوت سازمان ناتو در بندر اسکندرون این کشور خبر داد.

این گزارش می‌گوید که پاتریوت‌هایی که از هلند بارگیری شده بود، روز گذشته به بندر اسکندرون رسید و عملیات تخلیه این محموله که شامل ۶۰ کانتینر است آغاز شده و پاتریوت‌های ارسالی از آلمان نیز روز یک‌شنبه گذشته در ترکیه تخلیه شده است.

خبرگزاری آناتولی می‌نویسد که به همراه تجهیزات ضد هوایی پاتریوت، لوازم جانبی و کمکی کشتی هلندی، حدود ۱۶۰ سرباز تعلیم‌دیده ارتش هلند نیز برای نصب و اداره پاتریوت‌ها همراه با کشتی به ترکیه اعزام شده‌اند.

ترکیه، یکی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، اخیرا به خاطر آن چه «تهدید سوریه و لزوم دفاع از جان مردم ترکیه در برابر این تهدید» عنوان کرد از ناتو درخواست کرد که سامانه‌های ضدموشکی پاتریوت را در مناطق مرزی این کشور با سوریه نصب کند.

سامانه دفاع موشکی پاتریوت قبلا دو بار، یکی در جریان حمله آمریکا به عراق در سال ۱۹۹۱ در واکنش به اشغال کویت توسط صدام حسین و بار دوم در جریان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ که به سقوط رژیم بعث در عراق منجر شد، در ترکیه مستقر شده بود، اما بعد از این حملات برچیده شد.

۱۵ آذرماه ۲۸ کشور عضو ناتو با استقرار دوباره پاتریوت‌ها در ترکیه موافقت کردند.

ایران و روسیه که از حامیان سرسخت دولت بشار اسد هستند، مخالفت خود را با استقرار پاتریوت‌ها در ترکیه اعلام کرده‌اند.

ترکیه با اشاره به وجود سلاح‌های شیمیایی در سوریه می‌گوید که نیاز مبرم به استقرار دوباره پاتریوت‌ها در مرز‌های خود را دارد.

اواخر آذرماه، لئون پانه‌تا، وزیر دفاع ایالات متحده، فرمان ارسال دو سامانه موشکی پاتریوت به علاوه ۴۰۰ نیروی ارتش آمریکا برای استقرار در مرز ترکیه با سوریه را صادر کرد.

دولت آلمان نیز اول بهمن‌ماه ۲۴۰ سرباز را به ترکیه فرستاده، دو سامانه ضد پاتریوت آلمان نیز در بندر اسکندرون تخلیه شده و قرار است تا ماه آینده میلادی این سیستم‌ها در مناطق مرزی ترکیه و سوریه مستقر شوند. همچنین تعداد سربازان آلمانی در ترکیه نیز به ۳۵۰ نفر خواهد رسید.

هلند، آمریکا و آلمان، سه کشور عضو ناتو که پاتریوت دارند، قرار بود هر یک دو سامانه از پاتریوت‌ها را به ترکیه اعزام کنند.

خبرگزاری آناتولی می‌نویسد که پاتریوت‌های آمریکایی در منطقه «قازین تپه»، پاتریوت‌های هلندی در «آدانا» و پاتریوت‌های آلمانی در «قهرمان مارشا» استقرار خواهند یافت.

بر اساس این گزارش، کشتی حامل پاتریوت‌های آلمانی روز گذشته بار خود را در بندر اسکندورن تخلیه کرده و این بندر را ترک کرده است. پاتریوت‌های یاد شده از طریق راه‌های زمینی در حال حمل به منطقه قهرمان مارشا هستند.

مقام‌های غربی می‌گویند که سامانه‌های پدافندی پاتریوت به گونه‌ای تنظیم خواهند شد که موشک‌ها یا هواپیماهایی را که از سوریه به ترکیه می‌آیند رهگیری کنند.

به گفته این مقام‌ها، هدایت‌کنندگان این سامانه‌ها اجازه نخواهند داشت به حریم هوایی سوریه رخنه کنند.

ترکیه ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد.
XS
SM
MD
LG