لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۶

بهای سهام در برخی از بورس های آسیا بهبود یافت


برخی بازارهای آسیا در ساعات آغازین روز سه شنبه ترقی کردند. (عکس: AFP)
برخی بازارهای آسیا در ساعات آغازین روز سه شنبه ترقی کردند. (عکس: AFP)

با اعلام کاهشی بزرگ در نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا که با هدف کاهش آثار سوء بحران مالی جهانی صورت گرفت، بازارهای آسیا در ساعات آغازین روز سه شنبه قدری جان گرفتند.



بانک مرکزی استرالیا با اشاره به «بی ثباتی فزاینده» در بازارهای سهام، یک درصد از نرخ کلیدی خود کاست و آن را به شش رساند. متعاقب اعلام این خبر شاخص بازار سیدنی که با حدود چهار درصد کاهش روز خود را آغاز کرده بود دو درصد بالا رفت. کارشناسان فقط انتظار نیم واحد کاهش را داشتند.


واکنش دیگر بازارها نیز به این «حرکت جسورانه» مثبت بود. شاخص های عمده در کره جنوبی و سنگاپور و تایوان نیز برای اولین بار پس از چهار روز بالا کشیدند.


در عین کاهش بهای ین و اوراق قرضه دولتی ژاپن، شاخص سهام در بازار توکیو نیز قدری از ضررهای اولیه خود را جبران کرد و به سه درصد کاهش رسید. شاخص این بازار در اولین ساعات روز دوشنبه بیش از پنج درصد کاهش یافته بود که در پنج سال گذشته بی سابقه بود. ین روز دوشنبه در مقابل دلار افزایشی چشمگیر داشت.


به گزارش سایت اقتصادی «بلومبرگ»، بسیاری از خریداران بر این باورند که کشورهای آسیایی نیز از تصمیم بانک مرکزی استرالیا پیروی می کنند.


بانک ژاپن برخلاف همتای استرالیایی خود اعلام کرد که قصد کاهش نرخ های بهره خود را ندارد، و طبق انتظار کارشناسان آنها را در نیم درصد نگه خواهد داشت.


بانک ژاپن در ساعات آغازین امروز یک تریلیون ین، معادل ۹/۹میلیارد دلار، دیگر به بازارهای پولی این کشور تزریق کرد.

برخی گزارش ها حاکی از این است که بانک ژاپن به زودی با بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا و بانک مرکزی اروپا برای اتخاذ سیاستی واحد و اضطراری وارد همکاری خواهد شد.


بانک ژاپن در ساعات آغازین امروز یک تریلیون ین، حدود ده میلیارد دلار، دیگر به بازارهای پولی این کشور تزریق کرد. این پانزدهمین روز متوالی تزریق پول به بازارها در این کشور است که با هدف تسهیل جریان وام ها بین بانک ها انجام می شود.


سرمایه گذاران ژاپنی می گویند ترقی در وال استریت در آخرین ساعات روز دوشنبه جانی تازه به آنها داده است.


پیشتر اضطراب ناشی از این که دولت های ایالات متحده و اروپا هنوز راه حلی برای بحران فزاینده نیافته اند باعث شده بود که سهام آسیا به پایین ترین حد خود در سه سال گذشته برسد.


سهام داو جونز که در ساعاتی از روز دوشنبه بیش از ۸۰۰ واحد سقوط کرده بود در ۹۰دقیقه پایان کار بازار با ۳۷۰ واحد یعنی حدود چهار درصد کاهش به کار خود پایان داد.


در همین حال پیش فروش سهام ایالات متحده نیز با بهایی بالاتر صورت گرفت که می تواند نشانه این باشد که صبح سه شنبه تجارت در نیویورک با قیمت هایی بالاتر آغاز شود.


بازارهای بورس عمده در اروپا دوشنبه روز سختی را پشت سر گذاشتند. شاخص سهام در لندن حدود هشت درصد افت کرد و شاخص سهام در فرانسه، سقوط نفس گیر نه درصد را داشت که تاکنون بدترین وضعیت برای این بازار بوده است. بازار سهام در برخی از کشورهای اروپا، در اوایل روز سه شنبه اندکی بهبود یافته است. در همین حال، شاخص سهام در لندن در اوایل روز سه شنبه اندکی کاهش یافت ولی سهام در فرانسه ترقی کرده است.


در حال حاضر سرمایه گذاران چشم به راه نشست گروه هفت، هفت کشور ثروتمند دنیا، در روز جمعه هستند به این امید که این کشورها بر سر اقدامات بین المللی و گسترده تری برای مبارزه با بحران فزاینده و جلوگیری از رکود به توافق برسند.


XS
SM
MD
LG