وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه نسبت به دستگیری و بازجویی از گلن شوآیتزر، استاد برجسته آمریکایی، در ایران که حدود یک ماه قبل اتفاق افتاد شدیداً ابراز نگرانی کرد.
نیکول تامپسون، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به این که آمریکا این اتفاقات را «بسیار جدی میگیرد» بازجویی از این استاد دانشگاه را «نمونه دیگری از خودداری دولت ایران از رعایت قوانین و هنجارهای بینالمللی» دانست.
دستگیری آقای شوایتزر، مدیر برنامه آسیا-اروپای آکادمیهای ملی علوم آمریکا، باعث شد که این نهاد تحقیقاتی و آکادمیک تبادل استاد با نهادهای ایرانی را به حال تعلیق درآورد.
طبق بیانیه آکادمیهای ملی علوم آمریکا، گلن شوآیتزر که قبلا بارها به ایران سفر کرده و در این سفر اخیر نیز ویزای معتبر داشته است روز ۱۴ آذرماه سال جاری به مدت سه ساعت توسط «مقامات امنیتی ایرانی» در اتاق خود در هتل مورد بازجویی قرار گرفته است.
ویلیام اسکین، سخنگوی آکادمیهای علوم، میگوید تبادل استاد بین ایران و آمریکا تا زمانی که مقامات ایرانی امنیت استادان را تضمین نکردهاند در حال تعلیق باقی خواهند ماند.
دو روز بعد آقای شوآیتزر به مدت شش ساعت توسط این افراد مورد بازجویی قرار گرفته است و «بعد بدون هیچ توضیحی به او اجازه دادهاند از کشور خارج شود».
در بیانیه آکادمیهای علوم آمده است که این افراد «گلن شوآیتزر را تهدید کردهاند که اجازه نخواهند داد از کشور خارج شود و گفتهاند که تبادل دانشمند و استاد در ایران پذیرفته نیست».
ویلیام اسکین، سخنگوی آکادمیهای علوم، میگوید تبادل استاد بین ایران و آمریکا تا زمانی که مقامات ایرانی امنیت استادان را تضمین نکردهاند در حال تعلیق باقی خواهند ماند.
به گفته آقای اسکین، ایران هنوز به درخواست این نهاد برای تضمین امنیت استادان پاسخی نداده و هنوز مشخص نشده است که بازجویان آقای شوآیتزر چه کسانی بودهاند.
وزارت خارجه آمريكا روز سهشنبه همچنین «هجوم» مأموران به دفتر وكالت شيرين عبادى، برنده ایرانی جایزه نوبل،را محكوم كردو از مقامات ایرانی خواست «تا به فعالان حقوق بشر و سازمانهاى جامعه مدنى اجازه دهند بدون فشار و تعدى فعالیت كنند.»
روز دوشنبه، پنج نفر تحت پوشش ماموران مالياتى به دفتر شيرين عبادى در خيابان يوسف آباد تهران رفتند و تمام پرونده ها، اسناد و دو كيس كامپيوتر ا و را با خود بردند .