بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی که برای ديداری چهار روزه از بزرگترين نيروگاه اتمی جهان به ژاپن سفر کرده اند روز جمعه، دهم اوت، اعلام کردند اين نيروگاه حداقل برای چندين ماه بسته خواهد ماند.
نيروگاه اتمی کاشی وازاکی، کاريوا که در شمال غربی توکيو قرار دارد، بر اثر زمين لرزه شديدی که در شانزدهم ماه گذشته ميلادی روی داد آتش گرفت و مواد راديو اکتيو آن به بيرون نشت کرد.
بر اساس اظهارات فيليپ ژامت، سرپرست هيات اعزامی بازرسان به توکيو، راه اندازی چنين نيروگاه عظيمی به «توجه خاصی» نياز دارد و بايد احتمال وقوع زمين لرزه های ديگر را به دقت بررسی کرد.
اين مقام ارشد آژانس بين المللی انرژی اتمی به خبرنگاران گفت که بازگشايی اين نيروگاه و بررسی مراحل امنيتی آن به ماه ها و شايد به يک سال زمان نياز دارد.
قرار است تيم اعزامی بازرسان به ژاپن نتيجه يافته های خود از اين سفر را روز دوشنبه آينده، در اختيار محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، قرار دهند.
ژاپن که از کمبود منابع طبيعی انرژی رنج می برد تا حد چشمگيری به راکتورهای هسته ای خود وابسته است و حدود يک سوم انرژی مورد نياز خود را از اين نيروگاه ها تامين می کند.
شرکت «توکيو الکتريک» که بزرگترين شرکت خصوصی تامين برق در جهان محسوب می شود، خطر نشت مواد راديواکتيو نيروگاه کاشی وازاکی را در ماه گذشته کم اهميت جلوه داد و اعلام کرد: «مقدار راديو اکتيو خارج شده از اين نيروگاه آنقدر نيست که محيط زيست را به مخاطره افکند.»
بنا به اظهارات سرپرست هيات اعزامی بازرسان آژانس، کشورهای مختلف بايد از آنچه در اين نيروگاه بزرگ روی داد درس بگيرند.
ژاپن که به خاطر پنهانکاری در اعلام خبر نشت مواد راديواکتيو اين نيروگاه مورد انتقاد قرار گرفت، به منظور جلب حمايت داخلی و خارجی در نهايت از بازرسان آژانس دعوت کرد از اين نيروگاه زلزله زده بازديد کنند.
اين کشور روز جمعه با انتشار گزارشی اعلام کرد: «ژاپن از اين زمين لرزه درس بزرگی گرفته است.»
قرار است آژانس بين المللی انرژی اتمی پس از دريافت گزارش بازرسان آژانس بيانيه مستقلی را در اين باره منتشر کند.