مذاکرات جرج بوش رییس جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین همتای روس وی برای کاهش تنش ها میان دو کشور بر سر سپر دفاع موشکی روز جمعه هفتم سپتامبر، بدون نتیجه پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مذاکرات در حاشیه اجلاس رهبران آسیا - اقیانوس آرام در سیدنی و در فاصله کمی پس از آن که آقای پوتین قرادداد صادرات اورانیوم از استرالیا به روسیه را امضاء کرد، برگزار شد.
براساس گزارش های منتشر شده، آقای پوتین پس از خروج از جلسه ای طولانی با حالتی عبوس گفت که سپر دفاع موشکی محور اصلی مذاکرات بوده است.
اما آقای پوتین هیچ توضیح یاعکس العملی حاکی از نزدیکی به اهداف آمریکا برای ساختسپر دفاع موشکی در اروپای مرکزی، نشان نداد.
رییس جمهوری روسیه افزود که کارشناسان دو کشور به زودی با یکدیگر ملاقات خواهند کرد تا درباره ساخت ایستگاه رادار روسیه در آذربایجان به جای اروپای مرکزی که مسکو پیشنهاد داده است، مذاکره کنند.
مسکو می گوید نصب تجهیزات سپر دفاع موشکی در جمهوری چک و لهستان تعادل قدرت در منطقه را بر هم می زند؛ در حالی که واشينگتن اعلام کرده که هدف سيستم دفاع موشکی آمريکا برای مقابله با حملات موشکی «کشورهای ياغی» مانند ايران است و اين سيستم تهديدی برای روسيه به شمار نمی رود.
به رغم اظهارات آمريکايی ها مبنی بر اين که اين سيستم رادار تهديدی عليه روسيه نيست، کرملين به شدت با هرگونه حضور نظامی آمريکا در جمهوری چک و لهستان مخالف است.
ولاديميرپوتين پیشترهشدار داده است که ساخت سپر دفاع موشکی آمريکا در اروپای مرکزی منطقه را به «بشکه باروت» بدل می کند و به یک «رقابت تسلیحاتی» جدید در جهان دامن می زند.
دراین دوره گفت وگو میان رهبران دوکشور روسیه و آمریکا در سیدنی که از سوی جرج بوش « صمیمی و سازنده» توصیف شد، به فعالیت های هسته ای ایران و پیوستن روسیه به سازمان تجارت جهانی و محیط زیست نیز پرداخته شد.