دو روز پس از گفتههای رئیس جمهوری ایران مبنی بر اینکه نیازی به تصویب توافق اتمی وین درمجلس نیست، نایب رئیس مجلس ایران نیز گفت که «ارائه لایحه برجام به مجلس منافع ملی را تامین نمیکند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدرضا باهنر، روز دوشنبه، ۹ شهریور، تاکید کرد که با وجود اختلاف نظرها درباره ارائه لایحه توافق اتمی وین یا به گفته او «برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک)، مجلس با دولت «مشکل پیدا نخواهد کرد.»
«احتمال زیاد میدهم که دادن لایحه به مجلس و تصویب آن نمیتواند منافع ملی را حفظ کند؛ زیرا دست دولت را میبندد. البته این نظر شخصی من است و نظر مجلس نیست.»محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس
وی در عین حال اضافه کرد: «احتمال زیاد میدهم که دادن لایحه به مجلس و تصویب آن نمیتواند منافع ملی را حفظ کند؛ زیرا دست دولت را میبندد. البته این نظر شخصی من است و نظر مجلس نیست.»
آقای باهنر پیش بینی کرد که دولت و مجلس در اینباره به «تفاهم» میرسند و «مجموعا در این باره تصمیمی گرفته و اقدام میشود.»
بر اساس قانونی با عنوان «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای» باید «نتیجه مذاکرات» درباره برنامه اتمی ایران «به مجلس ارائه شود» و در همین حال ۲۰۱ نماینده مجلس از دولت خواستهاند که «هرچه سریعتر» توافق اتمی وین را «در قالب لایحه ای» به مجلس ارائه کند.
در همین حال نمایندگان مجلس روزچهارشنبه، ۲۸ مرداد، اعضای «کمیسیون ویژه بررسی برجام» را انتخاب کردند.
با این حال حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه، هفتم شهریور، در نخستین نشست مطبوعاتی خود پس از توافق اتمی وین گفت که این توافق معاهده بین المللی جدیدی نیست که نیاز به تصویب در مجلس داشته باشد.
یک روز پس از این گفتهها، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام، تاکید کرد که این کمیسیون نیازی به ارائه لایحه از سوی دولت ندارد و گزارش خود را درباره این توافق تهیه و به هیات رئیسه مجلس ارائه خواهد کرد تا از آن «برای تصمیم گیری استفاده شود.»
بحثها درباره ارائه لایحه توافق اتمی وین درحالی است که تعطیلات تابستانی مجلس از این هفته آغاز شده و جلسه بعدی مجلس یک شنبه، ۲۹ شهریور، برگزار میشود.
با این حال اعضای «کمیسیون ویژه بررسی برجام» اعلام کردهاند که کار خود را در زمان تعطیلات مجلس هم ادامه میدهند.
درهمین حال روزنامه کیهان درتیتر صفحه اول شماره روز دوشنبه خود به تعطیلی مجلس اعتراض و اعلام کرد که تعطیل کردن مجلس «در این شرایط خطیر و حساس به مصلحت نیست.»
این روزنامه و گروهی از نمایندگان عضو جبهه پایداری درمجلس از جمله منتقدان اصلی توافق اتمی وین هستند.
در همین حال اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران روز یک شنبه در دیدار با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران گفت: «نباید به خاطر تندرویهای یک اقلیت محدود دلسرد شوید.»
وی اضافه کرد: «تنش زدایی، خنثی کردن و مقابله با سیاست شوم ایران هراسی، تعامل سازنده با جهان با حفظ عزت، حکمت و اقتدار از جمله خصوصیات و هنر دیپلماسی در دولت یازدهم است.»
آقای هاشمی رفسنجانی روز سه شنبه ۱۳ مرداد نیز گفته بود که مذاکرات هستهای ایران، پیش از انتخابات اخیر ریاستجمهوری با نظر مثبت علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، آغاز شده بود و گروه موسوم به «دلواپسان» از این مذاکرات خبر نداشتند. عبارت «دلواپسان» اشاره به منتقدان مذاکرات هستهای در ایران است.