رئیس و دبیر هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا در استان هرمزگان و اعضای هیئت نظارت شهرستان بندرعباس از سمت خود استعفا کردند.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا روز پنجشنبه، ۲۱ اردیبهشت، علت این استعفای دستهجمعی را اعتراض به تائید صلاحیت شش نامزد ردصلاحیت شده شورای شهر بندرعباس از سوی هیئت عالی نظارت بر انتخابات اعلام کرد.
فرداکاتور،نگاه مانا نیستانی به مناظره اول
محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق ایران و نامزد رد صلاحیت شده فعلی انتخابات، با تاکیدی چندباره بر این که از هیچ نامزدی حمایت نمیکند چنین نظر داد که پیروزی هیچ یک از نامزدهای این انتخابات برای آینده ایران «تفاوتی ندارد».
آقای احمدینژاد در یک سخنرانی که ویدئوی آن روز پنجشنبه، ۲۱ اردیبهشت، در کانال تلگرامی «دولت بهار» منتشر شد گفت که از طرف هواداران خود «خیلی تحت فشار» است تا با نامزدهایی که مدعی شدهاند حمایت او را دارند «برخورد قاطع» کرده و نام آنان را اعلام کند.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس دهم گفته است که شبیهسازی ابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با ابراهیم پیامبر «کار نامعقول و بینتیجهای» است. همزمان خانواده محمد بهشتی، نخستین رئیس دیوان عالی ایران پس از انقلاب، نسبت به آنچه «سوءاستفاده از نام و تصویر این شهید محراب توسط یکی از نامزدهای ریاست جمهوری»، خواندهاند، اعتراض کردهاند.
حامیان و اعضای ستاد ابراهیم رئیسی، در تبلیغات انتخاباتی این نامزد اصولگرا، او را سمبلی از محمد بهشتی میدانند و در همایشهای حامیان آقای رئیسی با شعارهایی مثل « ایراهیم بتشکن، بت فسادو بشکن» از این نامزد جمنا استقبال میشود.
عبدالحمید خدری، نماینده بوشهر درباره نام ستاد مردمی ابراهیم رئیسی، که «سلام بر ابراهیم» است، گفت: این شبیهسازیها و تندروی ها عاقبت خوبی ندارد. ما تجربه این کار را داریم. آقای احمدینژاد را رجایی کرده بودند.
او افزود: آقای رئیسی بسیار انسان محترمی است ولی شاید خود او هم راضی نباشد که به پیامبری تشبیه شود. یک سری حرکات نامعقول است و فکر میکنم آینده خوبی ندارد.
خانواده آقای بهشتی نیز در بیانیهای با اشاره به اینکه « آفت این انقلاب اسلامى آن است که دچار بازیگرانى باشد که اسلام و انقلاب و هر چیزى را دکان کنند؛ دکان قدرت، دکان ثروت، دکان شهرت و دکان ریاست!»، خواستار پایان دادن به این روند شدهاند.
ابراهیم رئیسی، یکی از نامزدهای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری، با انتقاد از اجرایی شدن سند ۲۰۳۰، گفته است: «این سند، مثل رونمایی از حقوق شهروندی است و با سند ملی و بومی و مصوب ما مغایرت دارد.»
او پنجشنبه شب، ۲۱ اردیبهشت، در جمع فرهنگیان حامی خود در در مجتمع فرهنگی سرچشمه تهران، افزوده: « حقوق شهروندی یعنی اینکه یک بیکار از بیکاری خجالت نکشد. یعنی شهروندی که در سفره غذا ندارد، غذا داشته باشد و وقتی یک فرهنگی میخواهد دخترش را عروس کند، برای تهیه جهیزیه دچار مشکل نباشد. امروز میدان، میدان حرف نیست. امروز نوبت اقدام و عمل است.»
خانواده آیتالله حسینعلی منتظری و جمعی از نمایندگان ادوار مجلس با صدور بیانیههای جداگانهای، مردم را به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها دعوت کرده و از کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۹ اردیبهشت حمایت کردند.
خانواده آیتالله حسینعلی منتظری، در بیانیهای، انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت را «بسیار سرنوشت ساز خواندند» و با اشاره به «کاستیهی موجود»، اعلام کردند به دلیل اینکه «این انتخابات را یک انتخاب ساده بین دو فرد» نمیدانند، از کاندیداتوی حسن روحانی حمایت میکنند.
در بخشی از بیانیه نمایندگان ادوار نیز آمده است: « هنوز اعمال سیاست های نابخردانه، ماجراجویانه و قیم مابانه در سالهای حاکمیت یکدست اقتدارگرایان، آنهم در دوران افزایش بی سابقه در آمدهای نفتی، در عرصه داخلی و خارجی از یادها نرفته است.»
این بیانیه به امضای فاطمه حقیقت جو، احمد سلامتیان، علی اکبر موسوی( خوئینی)، علی مزروعی و حسن یوسفی اشکوری رسیده است.
حسن روحانی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در تلویزیون، با رونمایی از برنامهاش برای دولت دوازدهم، از رقبایش در انتخابات ریاستجمهوری خواست که برنامههای خود برای اداره دولت آینده را منتشر کنند تا مردم بر مبنای آن برنامه ها تصمیم گیری کنند.
دیدبان حقوق بشر روز پنج شنبه با انتشار بیانیه ای، از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواست از حقوق زندانیانی که در اعتصاب غذا هستند، دفاع کنند.
در این بیانیه با اشاره به آتنا دائمی ۲۸ ساله، فعال حوزه کودکان، که به هفت سال زندان محکوم شده، آمده است ماموران قضایی در سال گذشته هنگام بازداشت او، خانواده اش را آزار داده و دو خواهرش را به اتهام توهین و ممانعت از ماموران به سه ماه زندان تعلیقی محکوم کرده اند.
فرداکاتور--نگاه اسد بیناخواهی به مناظره؛ وقتی کاندیداها اپوزیسیون می شوند
معاون امنیتی وزارت کشور ایران میگوید «بیش از ۲۶۰ هزار نفر» تامین امنیت انتخابات ریاستجمهوری پیشرو را بر عهده خواهند داشت و «نیروهای کمکی» لازم نیز از طریق سپاه پاسداران ایران تامین شدهاست.