لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۳

امبرائر و میتسوبیشی از هواپیماهای اصلی ایران می‌شوند


 امبرائر برزیل
امبرائر برزیل

هواپیماهای شرکت میتسوبیشی ژاپن و امبرائر برزیل به ترتیب با حدود ۸۰ و ۵۰ فروند هواپیما پس از ایرباس و بوبینگ که بیش از ۱۰۰ هواپیما از طرف ایران سفارش گرفته اند، از هواپیماهای اصلی ایران می شوند.

اصغر فخریه کاشان قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: «هواپیمای امبرائر به تازگی دو پرواز آزمایشی بر فراز دریای خزر و همچنین بر فراز دماوند داشته است. تیم امبرائر سه روز در تهران بودند و با همه خطوط هوایی ایران مذاکره داشتند. این تیم یک روز آموزشی را به پرواز و نکات فنی و یک روز را هم به بحث‌هایی که مربوط به فاینانس و شرایط مالی ایران می‌شود، اختصاص دادند. ما در صنعت هوایی نمی‌خواهیم همه تخم‌مرغ‌هایمان را در یک سبد بگذاریم و قصد داریم منابع تامینی نیازهایمان را توزیع کنیم.»

معاون وزیر راه ایران خبر داده است که مذاکره با دو شرکت میتسوبیشی و امبرائر برای خرید هواپیما در حال انجام است.

در همین حال خبرگزاری‌ها از احتمال خرید ۸۰ فروند هواپیما از میتسوبیشی و ۵۰ فروند هواپیما از امبرائر خبر می دهند.

پایگاه خبری نیکی ژاپن از مذاکره برای خرید ۸۰ فروند جت‌های منطقه‌ای با ظرفیت ۸۰ تا ۱۰۰ صندلی‌ می‌تسوبیشی توسط دو شرکت ایران ایر و آسمان خبر داده است.

جت‌ام آر جی ژاپنی که ایران قصد خرید آن را دارد از پیشرفته‌ترین گزینه‌های حال حاضر جهان در کلاس هواپیماهای مسافربری زیر ۱۰۰ نفره است.‌

جت‌ام آر جی ژاپنی که ایران قصد خرید آن را دارد از پیشرفته‌ترین گزینه‌های حال حاضر جهان در کلاس هواپیماهای مسافربری زیر ۱۰۰ نفره است.‌

ام آر جی در نوامبر سال گذشته نخستین پرواز خود را با موفقیت انجام داده و دومین پیش نمونه نیز به تازگی به پرواز درآمده است. این جت مسافربری در دو سری‌ام آر جی ۷۰ و‌ام آر جی ۹۰ تولید خواهد شد.

هر دو مدل این هواپیما دارای بال‌های مشترک، مجموعه دم، موتور، و سیستم‌های اویونیکی مشترک هستند و تنها در تعداد صندلی، طول هواپیما و برد عملیاتی با هم تفاوت‌هایی را دارند.

ام آر جی ۹۰ ظرفیت ۹۰ سرنشین و‌ام آر جی ۷۰ ظرفیت ۷۰ سرنشین را دارد. برد مدل ۹۰ نفره ۳۷۰۰ کیلومتر و برد مدل ۷۰ نفره سه هزار کیلومتر است. با این برد این هواپیما علاوه بر پوشش شهر‌های مهم داخلی ایران می‌تواند کشور‌های همسایه ایران مانند امارات، ترکیه و عراق را که بیشترین بار مسافری برای ایرلاین‌های ایرانی دارد به راحتی پوشش دهد.

سرعت هر دو مدل ۷۸ صدم ماخ است که اندکی از بوئینگ ۷۳۷ کمتر است.

برای سبک شدن وزن هواپیما در بسیاری از قطعات مانند بال‌ها از فیبر کربن استفاده شده که علاوه بر سبک شدن که نقش زیادی در کاهش مصرف سوخت دارد، سبب انعطاف پذیری و افزایش قدرت مانور هواپیما هم شده است. موتور این هواپیما توسط شرکت پرت‌ اند‌ ویتنی آمریکا تولید می‌شود. این شرکت یکی از قوی‌ترین سازندگان موتورهای توربو فن دنیاست. موتوری هم که بر روی این هواپیما نصب شده یکی از موتور‌های مشترکی است که شرکت‌ امبرائر برزیل از آن استفاده می‌کند.

این موتور با نام «پی‌دابلیو ۱۰۰۰ جی» ‌‌ همان موتوری است که روی هواپیماهای سری «سی» بمباردیر کانادا، سری‌ای ۲ امبرائر برزیل و ایرباس ۳۲۱ استفاده می‌شود. این موتور هم اکنون یکی از پیشرفته‌ترین و کم مصرف‌ترین موتورهای توربو فن در جهان محسوب می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین نیاز‌های صنعت هوایی ایران به هواپیماهایی با ظرفیت سرنشین ۸۰ تا ۱۴۰ نفر باز می‌گردد. هم اکنون سه هواپیمای فوکر ۱۰۰، بی‌ای‌ئی ۱۴۶ و مک‌دانل داگلاس ام‌دی-۸۰ در خطوط هوایی ایران نیاز هواپیماهای ۸۰ تا ۱۴۰ نفره را تامین می‌کنند.

یکی از بزرگ‌ترین نیاز‌های صنعت هوایی ایران به هواپیماهایی با ظرفیت سرنشین ۸۰ تا ۱۴۰ نفر باز می‌گردد. هم اکنون سه هواپیمای فوکر ۱۰۰، بی‌ای‌ئی ۱۴۶ و مک‌دانل داگلاس ام‌دی-۸۰ در خطوط هوایی ایران نیاز هواپیماهای ۸۰ تا ۱۴۰ نفره را تامین می‌کنند.

اما نه تنها هر کدام از این هواپیما‌ها سال هاست از رده خارج شده‌اند، بلکه کارخانه سازنده هر سه هواپیما هم ورشکست شده و با ادغام در شرکت‌های دیگر هم اکنون وجود خارجی ندارد.

فوکر ۱۰۰ بازوی اصلی شرکت ایران ایر و آسمان در پروزا‌های داخلی است. دو جت مسافربری ‌میتسوبیشی و امبرائر گزینه اصلی برای جایگزین شدن با هواپیماهای فوکر هستند.

البته شرکت‌های خصوصی هوایی ایران هم به دنبال خرید هواپیما از امبرائر هستند.

عبدالرضا موسوی رئیس هیئت مدیره هواپیمایی زاگرس که یک شرکت خصوصی هوایی در ایران است، گفته است «با مدیر فروش امبرائر جلسه داشتیم تا ببینیم چه هواپیماهایی را می‌توانند به ما بدهند.»

رویترز گزارش داده است که ایران علاقمند است ۵۰ فروند هواپیما از شرکت هواپیماسازی برزیلی امبرائر خریداری کند.

در زمینه ساخت هواپیما امبرائر در برزیل پس از بوئینگ و ایرباس در زمینه تولید هواپیماهای غیر پهن پیکر قرار دارد.

امبرائر پیش از این تایید کرده بود ایران علاقمند است از این شرکت هواپیما خریداری کند و مدلهای مورد علاقه‌اش در هواپیما کلاس‌ای است زیرا هزینه تعمیر و نگهداری پایینی دارند.

مدل ای یک و ای دو هم کلاس هستند، ولی مدل‌های ای دو مدرن‌تر محسوب می‌شوند و دارای موتور‌ها و سیستم‌های پروازی مدرن تری هستند و با توجه به طراحی بهترشان مصرف سوخت کمتری هم دارند.

در مدل‌های کلاس‌ای چهار سری ۱۷۰، ۱۷۵، ۱۹۰ و ۱۹۵ وجود دارد که این سری‌ها تقریبا از یک پلت فرم استفاده می‌کنند ولی در طول و تعداد صندلی کمی با هم تفاوت دارند. این سری‌ها به ترتیب ۸۰، ۸۸، ۱۱۴ و ۱۲۲ نفر ظرفیت دارند.

مدل‌ای دو از نظر مصرف سوخت، ایمنی و مشخصات پروازی بسیار نزدیک به هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس، پیشرفته‌ترین هواپیمای میان برد بوئینگ است.

در صورت خرید ۱۳۰ فروند هواپیمای منطقه‌ای از میتسوبیشی و امبرائر و با توجه به سفارش ۶۹ فروند هواپیمای بویینگ ۷۳۷ و ۴۵ فروند هواپیمای ایرباس ۳۲۰ برای اولین بار ، ایران دارای ناوگان بزرگی از هواپیماهای منطقه‌ای می شود که در صورت مدیریت درست می تواند سبب آسان ، ایمن و همه گیر تر شدن پرواز های کوتاه و میان برد در ایران شود.

XS
SM
MD
LG