لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۱

محمود احمدی‌نژاد بدون پشتیبانی روحانیت مبارز


گزارش‌ها حاکی است که جامعه روحانيت مبارز تهران، يکی از قديمی‌ترين و بانفوذترين تشکل‌های مذهبی- سياسی ايران، در آخرين رأی‌گيری خود نتوانست به اکثريت آرای مورد نياز برای حمايت از محمود احمدی نژاد در انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد دست يابد.
با اين حال آيت الله مهدوی کنی، دبيرکل جامعه روحانيت مبارز تهران، حمايت خود را از محمود احمدی نژاد اعلام کرد.

آيت الله مهدوی کنی در مورد عدم حمايت جامعه روحانيت مبارز تهران از رئیس جمهوری اسلامی گفت: «در رأی‌گيری در ارتباط با حمايت از آقای احمدی نژاد به عنوان نامزد جامعه روحانيت مبارز تهران، به دوسوم آرای لازم نرسيديم.»

احمد قابل، پژوهشگر دينی و تحليلگر سياسی در ايران، در ارزيابی اين دوگانگی در بدنه جامعه روحانيت مبارز تهران می‌گويد که چنين موضوعی در برخی از تشکل‌های سياسی و مذهبی ديگر مانند حزب کارگزاران و جامعه مدرسين حوزه علميه قم هم وجود دارد و می‌افزايد: « گروهی از آنها با حمايت از آقای احمدی نژاد مخالف هستند و گروهی موافق. ممکن است موافقان اکثريت هم داشته باشند ولی طبق آيين‌نامه اين گروه، موافقت مجموعه بايد به دو سوم آرا برسد تا بتوانند تحت نام آن نهاد، از کسی حمايت کنند و چون اين اکثريت به حد دوسوم نرسيده، آنها نتوانسته اند در حمايت از يک فرد بيانيه بدهند. بنابراين افراد اعم از دبيرکل يا افراد عادی به طور شخصی آزاد هستند که از هر کسی می‌خواهند حمايت کنند.»

آقای قابل اشاره می‌کند که با توجه به انتقادهای دبيرکل جامعه روحانيت مبارز تهران از سياست‌های دولت محمود احمدی نژاد در سال‌های گذشته، نمی‌توان گفت که به طور کامل از وی حمايت می‌کند و می‌افزايد: « آقای مهدوی کنی به شدت تحت تاثير ارگان‌های شناخته شده جناح راست قرار دارد و تحت فشار است. به نظر من او با اکراه تحت تاثير هيئت موتلفه و هم‌پيمانان خود قرار گرفته تا سخنی در حمايت از احمدی نژاد بگويد، ولی اين طور نيست که ۱۰۰ درصد با آقای احمدی نژاد موافق باشد.»

در اين ميان علی اکبر ناطق نوری، يکی از اعضای مهم جامعه روحانيت مبارز تهران و رئیس دفتر بازرسی رهبر جمهوری اسلامی، بدون اشاره به نام احمدی نژاد گفت: «هيچ‌کدام از نامزدهای انتخابات موفق به کسب دوسوم آرا نشدند و مصوبه و موضع رسمی جامعه روحانيت مبارز تهران سکوت و دعوت به مشارکت حداکثری است.»

احمد قابل در توضيح سخنان آقای ناطق نوری که با گفته‌های آيت الله مهدوی کنی در تناقض است، می‌گويد: « آقای ناطق نوری جزو مخالفان جدی آقای احمدی نژاد است. حتی اگر او فردا به طور رسمی از آقای احمدی نژاد حمايت کند، نمی‌تواند صحبت‌هايی که در جلسات خصوصی در مخالفت جدی با آقای احمدی نژاد مطرح کرده، انکار کند. چه بسا آقای ناطق نوری مايل است مثلا آقای ميرحسين موسوی رأی بياورد ولی آقای احمدی نژاد رأی نياورد.»

برخی از کارشناسان سياسی می‌گويند که اختلافات در جامعه روحانيت مبارز تهران و جامعه مدرسين حوزه علميه قم در مورد حمايت از نامزدی محمود احمدی نژاد، بازتاب نارضايتی گروهی از روحانيون عالی‌رتبه ايران و بخشی از اصولگرايان از دولت است.

سعيد رجايی خراسانی، ديپلمات پيشين و تحليلگر سياسی در تهران، در اين مورد به راديو فردا می‌گويد: « از ابتدای آمدن آقای احمدی نژاد به صحنه انتخابات رياست جمهوری، معلوم بود که برخی از نيروهای موجه و برجسته روحانيت مبارزعلاقمند نيستند از او حمايت کنند، چون از مواضع و عملکرد او راضی نبودند و اکنون هم راضی نيستند.»

با اين همه محمد حسين صفارهرندی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، يکشنبه شب به رغم تاييد انتقاد مراجع از عملکرد دولت گفت: « نوع تعامل دولت و آقای احمدی نژاد با حضرات مراجع از موضع تواضع و احترام بوده و هست.»

به گزارش خبرگزاری «ايلنا»، برخی از نمايندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی يکشنبه شب با رئیس جمهوری اسلامی ايران ديدار کردند، اما در اين ديدار که برای اعلام حمايت ۱۲۰ نماينده از محمود احمدی نژاد صورت گرفت علی لاريجانی، محمدجواد باهنر، غلامعلی حداد عادل و احمد توکلی غايب بودند.

دراين ميان مهدی کروبی، ديگر نامزد اصلاح‌طلب انتخابات رياست جمهوری، در يک مصاحبه مطبوعاتی در روز دوشنبه بر آن چه «رفاقت با ساير اصلاح‌طلبان ناميد»، تاکيد کرد.

در روزهای اخير برخی گزارش‌ها درمورد اختلاف نظر ميان طرفداران مهدی کروبی و مير حسين موسوی، نگرانی برخی از سازمان‌های سياسی اصلاح طلب را به همراه داشت.
  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG