لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۷

برای نخستین بار قلب مصنوعی «با عمر طولانی» در فرانسه پیوند زده شد


یک شرکت فرانسوی اعلام کرده برای نخستین بار موفق به پیوند قلبی مصنوعی با عمر «پنج سال» کار مُداوم شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت «کارمَت» روز جمعه، ۲۹ آذر ماه، اعلام کرد که نتایج پیوند این قلب مصنوعی رضایت‌بخش بوده و عمل جراحی فوق به شکلی «روان» انجام شده است.

بر اساس بیانیه شرکت فرانسوی زیست-پزشکی «کارمَت»، عمل پیوند قلب مصنوعی روز چهارشنبه در بیمارستان اروپایی «ژورژ پُمپیدو» صورت پذیرفت.

در این بیانیه همچنین آمده است که بیمار دریافت کننده قلب مصنوعی یک مرد است که هم اینک «به هوش است و صحبت می‌کند».

مارسلو کُنویتی، مدیر ارشد اجرایی شرکت کارمَت در این باره گفت: «بابت این نخستین عمل جراحی خرسندیم، اگر چه هنوز زود است که در این مرحله حکم صادر کنیم، چرا که فقط یک عمل از این نوع انجام شده و همچنان در مراحل اولیه پس از عمل به سر می‌بریم.»

چندین دهه است که علم پزشکی به دستگاه های کمکی قلب دست یافته و از آنها برای کمک به بیماران بهره‌جویی می‌کند.

تا پیش از این عمل، بیمارانی که در صف دریافت قلب پیوندی طبیعی بودند به طور موقت مورد عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی قرار می‌گرفتند و تا زمان دریافت قلب مصنوعی با استفاده این نوع دستگاه به زندگی خود ادامه می‌دادند.

تفاوت اساسی قلب ارائه شده توسط شرکت کارمَت در آن است که به گونه‌ای طراحی شده که «برای جایگزینی قلب انسان برای مدت طولانی» مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استفاده از مواد و حس‌گرهای زیستی از الگوی طبیعت تقلید می‌کند.

بر اساس اعلام شرکت تولید کننده، قلب مصنوعی جدید برای کمک به هزاران بیماری ارائه شده که سالیانه در صف انتظار دریافت قلب پیوندی جان خود را از دست می‌دهند.

تولیدکنندگان این قلب مصنوعی در عین حال اعلام کرده‌اند که محصول یاد شده اثرات جانبی مربوط به عمل پیوند را نیز کاهش می‌دهد.

آلن کارپنتیِر، جراح و یکی از مؤسسان شرکت کارمَت، در گفت و گو با شبکه ۲ فرانسه گفت: «هدف از این پروژه فراهم آوردن یک زندگی اجتماعی معمولی برای این بیماران است به شکلی که کم‌ترین میزان وابستگی را به دارو داشته باشند.»

شرکت کارمَت برآورد کرده که حدود صد هزار بیمار در ایالات متحده و اروپا خواهند توانست از این قلب مصنوعی بهره‌مند شوند، بازاری که به لحاظ مالی برای شرکت فرانسوی سودی معادل ۱۶ میلیارد یورو‌ (۲۲ میلیارد دلار آمریکا) در بر خواهد داشت.

بعد از انتشار خبر پیوند موفقیت‌آمیز قلب مصنوعی جدید، وزیر بهداشت دولت فرانسه، جزو نخستین کسانی بود که این عمل را نشانی از پیشرفت کشورش در عرصه خدمات پزشکی توصیف کرد.

ماریسول تورن در مصاحبه‌ای با شبکه «بی اف ام» اظهار داشت: «این خبر مایه مباهات فرانسه است و نشانی است از اینکه ما در عرصه خدمات پزشکی پیشرو هستیم، نشانی است از اینکه ما می توانیم اختراع کنیم، که می‌توانیم دست به نوآوری‌هایی بزنیم که امید را به زندگی انسان‌های بسیاری ارزانی دارد.»

شرکت کارمَت در ماه سپتامبر سال جاری موفق شد تأیید مقام های فرانسوی را برای پیوند قلب تولید شده بر روی بیماران انسان آزمایش کند.

به این ترتیب چهار بیمار در سه بیمارستان برای این جراحی انتخاب شدند. در ادامه دریافت تأییدیه از کشورهای مختلف، دولت‌های بلژیک، لهستان، اسلوونی و عربستان سعودی نیز اجازه پیوند قلب مصنوعی جدید را در کشورهای خود صادر کردند.

یک شهروند پاریسی که روز چهارشنبه گذشته قلب مصنوعی کارمت را دریافت کرد، نخستین کسی بود که قلب جدید در سینه او شروع به تپیدن کرد. بیمارانی که علاوه بر این مرد برای دریافت قلب جدید انتخاب شده‌اند همگی از بیماری‌های قلبی مُهلک رنج می‌برند. پزشکان می‌گویند آنچه موفقیت -یا عدم موفقیت- این قلب مصنوعی را مشخص خواهد کرد زنده ماندن این بیماران برای مدت زمان «دست کم یک ماه» است.

کُنویتی همچنین به خبرگزاری رویترز گفت که شرکت کارمَت امیدوار است آزمایش بر روی انسان‌ها را «تا پایان سال آینده میلادی» به پایان رساند و تا اوایل سال ۲۰۱۵ پروانه عرضه این محصول را در اتحادیه اروپا دریافت کند.
XS
SM
MD
LG