لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۴

آوریل ۲۰۱۶ رکورد گرما را «شکست»


هزاران نفر در هند طی یک ماه گذشته به دلیل گرمای بی‌سابقه جان خود را از دست داده‌اند؛ کمبود آب و معضلات دیگر نه تنها هند بلکه دیگر کشورها را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده‌است
هزاران نفر در هند طی یک ماه گذشته به دلیل گرمای بی‌سابقه جان خود را از دست داده‌اند؛ کمبود آب و معضلات دیگر نه تنها هند بلکه دیگر کشورها را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده‌است

برآوردها نشان می‌دهند که ماه گذشته میلادی، گرم‌ترین ماه آوریل ثبت‌شده در تاریخ، و در عین حال هفتمین ماه پیاپی در ثبت رکورد تازه‌ای بود که موج گرمای کره زمین همراه آورده‌است.

هزاران نفر در ماه آوریل و ماه جاری (ماه مه) از جمله در هند، به دلیل گرما، کمبود آب و معضلات ناشی از آن جان خود را از دست داده‌اند.

با نگاهی به جدولی که سازمان ملی فضانوردی و هوایی آمریکا (ناسا) تهیه کرده، گرمای زمین، با وجود نشیب‌هایی که داشته، به طور عمومی رو به افزایش بوده است.

اما از سال ۱۸۸۰ میلادی تا کنون، چنین درجه گرمایی ثبت نشده‌ است.

علاوه بر این ماه آوریل هفتمین ماه پیاپی بود که گرما، باز هم بی‌سابقه در مقایسه با گذشته، افزایش پیدا کرده‌است.

روزنامه هافینگتن‌پست از گاوین اشمیت، از مدیران ناسا، نقل کرده که سال ۲۰۱۶ به احتمال ۹۹ درصد، گرم‌ترین سال ثبت‌شده زمین خواهد بود.

شنیدن این گفته‌ها، یعنی «گرم‌ترین» سال ثبت‌شده چندان عجیب نیست؛ طی چند سال گذشته دانشمندان و محققان، هر بار خبر از «ثبت رکورد تازه درجه حرارت» داده‌اند. سال ۲۰۱۳ جزو گرم‌ترین سال‌های تاریخ بود. همان موقع اما قرار بود با آمدن سال ۲۰۱۴ حرارت بیشتر شود. بعد از آن بود که گفته شد سال ۲۰۱۵ رکورد شکسته و اکنون نگاه‌ها به آمارهایی‌ست که نشان می‌دهند گرمای سال جاری میلادی، شدیدتر از همه سال‌های گذشته خواهد بود.

سال جاری میلادی، کره زمین در عین حال تحت تاثیر یکی از شدیدترین ال‌نینوهای تاریخ نیز قرار دارد؛ پدیده‌ای جوی که به تغییرات آب‌وهوایی در گوشه‌وکنار جهان می‌انجامد، که باز هم از نظر شدت، امسال، رکورد شکسته است.

بانک جهانی سال پیش هشدار داده بود اگر سیاست‌های درستی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، گرمایش زمین و تبعا افزایش سطح دریا‌ها اجرا نشود، تا ۱۵ سال دیگر صد میلیون نفر دیگر به جمعیت فقیر جهان افزوده خواهد شد.

در همان سال بیش از ۱۹۰ کشور توافق‌نامه‌ای را امضا کردند، که هدف از آن، البته پس از سال‌ها مذاکره و نشست و دیدار رهبران جهان، مقابله با تغییرات آب‌وهوایی است: با محدود کردن افزایش دمای زمین در سال‌های پیش‌رو به ۱.۵ درجه سانتی‌گراد. برای رسیدن به این هدف، دولت‌ها متعهد شده‌اند افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای را «هر چه سریع‌تر» متوقف کنند. این توافق می‌گوید پس از سال ۲۰۵۰، آلاینده‌های گلخانه‌ای باید به حدی برسد که جنگل‌ها و اقیانوس‌ها بتوانند آن‌ها را جذب کنند.

XS
SM
MD
LG