شبکههای خبری آمریکا به نقل از مقام یا مقامهای آمریکایی که نامی از آنها برده نشده، میگویند ایران دست به پرتاب «یک موشک کوتاهبرد زمینبههوا» از «همان پرتابگری» که آزمایش ۱۰ بهمن انجام شده بود، زدهاست.
آنطوری که ازگزارشها و نقلقولهای شبکههای خبری سیانان و فاکس بر میآید، این موشک کوتاهبرد -به گفته فاکس- از نوع مرصاد و با بردی ۶۰ کیلومتری بوده و -به گفته سیانان- تحت پوشش «ممانعتها» و «تحریمهای» سازمان ملل در مورد برنامه موشکی بالستیک ایران «قرار نمیگیرد».
تحریمها و ممانعتهای مربوط به برنامه موشکی ایران، متمرکز بر فناوری بالستیک است که میتواند قابلیت حمل کلاهک هستهای نیز داشته باشد.
اما این موشک از یک سو پس از تنشهای تازه بر سر آزمایش موشکی ایران در ۱۰ بهمن ماه، و از سوی دیگر پس از آن صورت میگیرد که شبکه خبری فاکس گزارش داده است تهران از آزمایش یک موشک پرقدرت منصرف شدهاست.
فاکس و سیانان در عین حال گزارش دادهاند که پرتاب اخیر از همان پرتابگری صورت گرفته که ایران آزمایش «ناموفق» قبلی را انجام داده بود. مقام آمریکایی این احتمال را نیز مطرح کرده که آزمایش اخیر در رابطه با مراسم دولتی مربوط به انقلاب ۵۷ که سالگرد آن فرا رسیده باشد.
به گزارش سیانان، مقام آمریکایی تاکید کرده دولت آن کشور با دقت در حال رصد «توسعه نظامی ایران» است.
در آغاز مراسم ده روزه دولتی ایران در ارتباط با سالگرد انقلاب بهمن ۵۷، گزارشها حاکی از پرتاب ناموفق یک موشک بالستیک در ایران بود. وزیر دفاع ایران در ۱۳ بهمن ماه انجام این آزمایش را تائید کرد.
همزمان مایکل فلین، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، این آزمایش را ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل خواند و گفت که آمریکا از امروز به ایران رسما اخطار میدهد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نیز به تهران هشدار داد که «با آتش بازی میکند». در حالیکه سخنان آقای ترامپ با واکنش مقامهای جمهوری اسلامی، از جمله رهبر آن روبهرو شد، سخنگوی کاخ سفید گفت «آیتاللههای ایران خواهند فهمید که رییسجمهور جدیدی آمده است».
در کنار اینها خبرگزاری رویترز نیز به تازگی، به نقل از مقامهای دولت آمریکا، گفته از چند سازمان و نهاد آن کشور خواسته شده نظر و برآورد خود از طرحی احتمالی برای افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست «سازمانهای تروریستی» را ارائه کنند. رویترز تاکید کرده هنوز نسخهای از طرح پیشنهادی مربوطه را رویت نکردهاست.