لینک‌های قابلیت دسترسی

 
روزانه «۱۸ نفر» در حملات و انفجارهای عراق کشته می‌شوند
خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۱

روزانه «۱۸ نفر» در حملات و انفجارهای عراق کشته می‌شوند


خبرگزاری فرانسه می‌گوید از آغاز سال میلادی ۲۰۱۳ و با بالا گرفتن خشونت‌هایی در عراق که عمدتا دلایل تلافی‌جویانه و قومی‌مذهبی دارند، به طور میانگین روزانه ۱۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

این آمار از طریق مقام‌های عراقی و تحقیقات این خبرگزاری به دست آمده است.

پنجم آبان ماه در پی تازه‌ترین دور از خشونت‌ها در عراق نیز دست‌کم ۶۶ نفر کشته شدند؛ ۴۱ نفر در ده بمب‌گذاری که در مناطق عمدتا شیعه‌نشین حومه بغداد انجام شد و ۲۴ نفر نیز در مناطق دیگر این کشور.

تازه‌ترین حملات دست‌کم ۱۲۰ زخمی نیز برجای گذاشته است.

اهداف حملات ماه‌های گذشته از مراسم عروسی و خاک‌سپاری تا محوطه بازی کودکان، مسجدها، بازارها و قهوه‌خانه‌ها بوده‌اند.

حملات روز یک‌شنبه نیز عمدتا در مناطق تجاری و مسکونی انجام شده‌اند. در موصل نیز بمبی در نزدیکی بانکی منفجر شده است که سربازان برای گرفتن حقوق ماهیانه خود به آن رفته بودند، اما گفته می‌شود غیرنظامیان نیز قربانی این حمله بوده‌اند.

با این حساب و بر اساس آمار در ماه میلادی اکتبر که رو به پایان است ۶۰۰ نفر کشته شده‌اند و شمار کشته‌شدگان از آغاز سال میلادی (۱۰ ماه پیش) از ۵۳۰۰ نفر گذشته است.

این نگرانی بار دیگر در عراق شکل گرفته است که آن کشور به نبردهای مذهبی و قومی که در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی جان بیش از ۵۰ هزار نفر را گرفت سقوط کند.

در حال حاضر نیز آمار قربانیان به رقم بی‌سابقه‌ای از سال ۲۰۰۸ به این سو رسیده است.

در آغاز سال میلادی ۲۰۱۳ شمار ماهیانه قربانیان حملات در عراق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر بود که طی پنج سال گذشته، کم و بیش ثابت بوده است.

اما با آغاز تظاهرات ضد دولتی در ماه‌های نخستین سال و در مقابل خشونت‌ نیروهای امنیتی علیه تظاهرکنندگان که به کشته شدن مخالفان انجامید، شمار حملات تلافی‌جویانه و بمب‌گذاری‌ها نیز افزایش پیدا کرد. به طوری‌که از ماه میلادی مه شمار کشته‌شدگان از مرز ۸۰۰ نفر گذشت و پس از آن نیز خشونت‌ها ادامه داشته و فروکش نکرده‌ است.

دولت مالکی بیش از گذشته با مخالفت احزاب سنی روبه‌روست که آن را به یک‌سویه‌نگری سیاسی و ارجحیت دادن به شهروندان شیعه آن کشور متهم می‌کنند. آنچه دولت عراق رد کرده است.

شبکه الجزیره نیز با استناد به آماری که از مطالعات آکادمیک در ایالات متحده حاصل شده، می‌گوید از سال ۲۰۰۳ میلادی، یعنی از زمان حمله به عراق، تا کنون نزدیک به نیم میلیون نفر جان خود را در پی پیامدهای ناشی از جنگ از دست داده‌اند.

علاوه بر مشکلات امنیتی، این کشور ثروتمند از نظر منابع فسیلی با مشکلات معمول ولی بنیادین دیگری نیز روبه‌روست که کمبود آب آشامیدنی و برق از جمله آنها به‌شمار می‌روند.
XS
SM
MD
LG