یکی از مقامهای ارشد ارتش عراق به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است یورش نیروهای ویژه ارتش آن کشور در مناطق شهری موصل، ادامه داشته و آنها در مناطق شرقی به حملات موشکی و خمپارهای خود ادامه دادهاند.
ساعاتی پیش از گزارش آسوشیتدپرس، نیروهای عراقی برای نخستین بار از زمان اشغال این شهر عراق توسط گروه موسوم به «حکومت اسلامی» وارد مناطق شهری موصل شده و بخش مهمی از نبردهای اصلی میان آنها و افراد داعش آغاز شد.
سرتیپ تحسین ابراهیم، سخنگوی وزارت دفاع عراق، به شبکه خبری سیانان گفته بود نیروهای نظامی به منطقه انتصار در شرق موصل یورش بردهاند.
سرهنگ محمد التمیمی، ۱۴ آبان ماه، به آسوشیتدپرس گفته است نیروهای ویژه ارتش در مناطق عدن، تحریر و قدس، شبهنظامیان داعش را زیر حملات توپخانهای و موشکی گرفتهاند.
ارتش عراق و پیشمرگههای کرد با حمایت ائتلاف به رهبری آمریکا تقریبا از همه طرف به شبهنظامیان افراطی در موصل یورش بردهاند. چندی پیش شبهنظامیان شیعه نیز گفتند برای پیوستن به نبردها، راهی مناطق غربی شهر شدهاند.
بیش از یک میلیون نفر هنوز در موصل هستند و ارتش عراق و متحدان آن، در تلاش هستند تا پیشرویها برای بازپسگیری مناطق شهری با کمترین تلفات غیرنظامی همراه باشد. این در حالیست که گزارشهایی در مورد استفاده داعش از شبهنظامیان بهعنوان سپر انسانی منتشر شدهاست.
«۱۰ هزار کودک تا کنون جابهجا شدهاند»
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد میگوید تا کنون نزدیک به ۱۰ هزار کودک، در جریان عملیات موصل، جابهجا شده، محل سکونت خود را ترک کرده و به «کمک فوری» نیاز دارند.
به گفته یونیسف در مجموع ۲۰ هزار نفر از اهالی موصل و اطراف آن، از آغاز نبردها، مجبور به ترک محل زندگی خود شدهاند؛ که نیمی از آنها کودک هستند.
پرنیل آیرونساید، مدیر فعالیتهای یونیسف در عراق گفته است با شماری از جابهجا شدگان دیدار کرده و آنها باور نمیکردند که توانستهاند زنده از نبردها بیرون بیایند: «معلوم بود سختیهای بسیار زیادی را تحمل کردهاند».
خانوادههایی که خود را به مراکز موسوم به «بازبینی» میرسانند، باید نیمی از روز را در محل بمانند تا بعد به اردوگاههای برپاشده انتقال پیدا کنند. شهروندان در این مراکز غذا و آب دریافت کرده و کودکان بین شش ماه تا ۱۵ ساله نیز علیه فلج اطفال و سرخک واکسینه میشوند.